{Elsies papper mm}

Är ni förtjusta i Elsie Flannigans papper och dekorationer? Det är jag! Jag är en relativt grafisk scrappare, men gillar att skapa med hennes material iaf... Så när Jane på Scrapaddicted frågade mig om jag ville skapa med Elsie-grejer var jag inte sen att tacka ja....

Här kommer 4 alster från mig :)

Bettykollektionen är som klippt och skuren för kärlekssidor!!!
scrapaddicted_helene4

Men fungerar lika bra för andra sidor, som t.ex. flicksidor :)
scrapaddicted_helene2

Tobykollektionen är för dina resesidor, och är enkla att jobba med för bilder från jordens alla hörn!
scrapaddicted_helene1

Men vill man så kan man även skapa en flicklayout även med denna serie :) Det är bara fantasin som sätter gränser!
scrapaddicted_helene3


Har du skapat med Elsiekollektionerna? Visa dom för oss på swe.scrapbook@gmail.com

Tack för förtroendet att skapa lite för dig, Jane!!! Det var en fröjd!!

{Helene}

{Månadstema - "Nu blommar det!"}

Sista uppladdningen med denna månads tema! Jag missade det hela förra veckan då det var midsommarafton, så idag kommer två vackra och mycket inspirerande alster att titta på.

AnnaB:
juni_annab

Mikla:
juni_mikla

Vi tar fortfarande emot alster utifrån detta temat och visar upp ett urval av dom nästa vecka, så skicka din vackra blomalster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com :)

Ha en trevlig fredag!
{Helene}

{Mikaelas Fotofredag V26}

Idag tänkte jag bara påminna er om en sak som jag ofta glömmer bort, men som jag tycker är så snyggt när jag väl kommer ihåg det. Jag vill att ni ska skriva lite på era fotografier innan ni skriver ut dem eller skickar dem på framkallning. Det är ett enkelt knep för att få till lite coola bilder. På bilden nedan som är ett foto från i morse så har jag bara skrivit några minnes anteckningar i photoshop som en ram runt bilden. Jag är väldigt dålig på journaling när jag väl sitter och scrappar, så det här är ett bra tips för mig iallafall.
På det här fotot har jag använt de actions ni fick förra gången, men jag har först använt evenout och sen funky ovanpå det. Snyggt va?!
image1731

P.S. Hittade en bra sida med tips om hur man tar bra
gruppfoton, nåt som jag är urusel på. Jag ska kolla in den och ha som ett mål i sommar att ta fler gruppfoton. Och om ni som jag tycker att fotot längst ner är superläckert så kan ni läsa om hur man får till ett sånt här. Och så lite underbar inspiration.

{Vi tackar Cissi!!}

Vi vill tacka Cissi för sin tid som inspirationsdesigner här hos oss, annat i livet lockar och drar :) Men vi har inspirerats massor av dina alster och hoppas på att vi får fortsätta inspireras av dina underbara alster i framtiden.

Vi kommer under den närmaste tiden att presentera lite nya, duktiga och inspirerande tjejer här hos oss, så håll ögonen öppna!!!

Stor kram från
Helene, Åsa och inspirationstjejerna!

{Sneakpeak inför hösten}

hemlisarlogga

Visst är det svårt att veta VAD man ska skriva om sig själv, man tänker att; - nej detta är ju inte så viktigt. Men allt är din historia och bara du som vet om, så ta inte dig själv för givet. Dela med dig av din historia, dina yttersta hemligheter.

I augusti vecka 34, sätter projektet "Hemligheter" igång. Frågorna om dig ditt liv, dina tankar och erfarenheter. Följ med från början och besvara frågorna om dig, detta projekt kommer leda till den ultimata "Boken Om Mig". Du kommer få tankeställningar och infallsvinklar som gör detta till en spännande och kreativ resa.

Ha nu en underbar sommar, passa på att ta många självporträtt eller sätt kameran i händerna på din omgivning. Du lär behöva dom!!!

{Helene och Åsa}

JennyB:s scrapliftutmaning v.26

 En gång för länge sedan var jag en väldigt aktiv kortmakare. Till denna vecka har jag valt ut ett av dessa äldre kort som jag gjort, för att utmana er att lifta. Jag hoppas att ni blir sugna på att göra, ett kort, en layout eller något annat scrapaktigt.
Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 26. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

image1728

Lycka till
//JennyB

{Vi testar material från Scrapit!}

Några av inspirationstjejerna har fått varsitt härligt paket med material från Scrapit bestående av overlays från Hambly och coola papper från Tinkering Ink (övriga dekorationer mm är designersernas egna). Några av papprena var enbart svartvita och några var i färg. Utmanande och skoj!!

Scrapit har ett härligt utbud av fina papper, overlays och annat! Vi rekommenderar er att göra ett besök där!

Här kommer inspirationsalster att njuta av!!!

Ulrika:
scrapit_ulrika1

Ulrika:
scrapit_ulrika2

Helene:
scrapit_helene2

Helene:
scrapit_helene1

Pernilla/Thorold:
scrapit_thorold1

Pernilla/Thorold:
scrapit_thorold2

Pernilla/Thorold:
scrapit_thorold3

Julia:
scrapit_julia1

Julia:
scrapit_julia2

Stort tack till Diana och Scrapit för förtroendet att skapa med material från dig!

{Helene}

{Vinnaren av Scraphönans tävling}

Japp, nu är vi klara och här presenterar vi vinnaren av Scraphönans skisstävling!!!

Stort grattis till Anna-Karin!! Hon har vridit på skissen samt använt följande från listan man skulle utgå ifrån:
Stämpling
Blommor (stiliserade visserligen, men ändå...)
Hjärta
Stygn
Band

vinnare_scraphonan

Motivering: Anna-Karin har tolkat skissen fritt, lekt med färg och form och på så sätt lyckats göra en härlig layout med vardagsfoton att lysa lite extra!

Stort grattis!!! Skicka din adress till oss på swe.scrapbook@gmail.com så vidarebefordrar vi den till butiken, så du får din vinst :)

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning v26}

Denna vecka är det Ulrika som utmanar er, och denna veckans utmaning går ut på att riva papper (på kort, LO, album osv). Tolkningen är fri!! Skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v26. Senast tisdag den 3/7 kl 21,00 behöver vi ditt alster....

Jag har börjat riva papper igen på mina layoutet och tycker det är roligt att en så gammal och enkel teknik nu kan kännas som något nytt och fräscht! Tycker det ger liv till mina layouter och gör att de inte känns riktigt lika raka och fyrkantiga. Denna vecka utmanar jag dig att skapa en layout eller kort med något rivet på.

utman_v26_ulrika

Lycka till!!
/Ulrika

{Scrappa avslutningen}

För 1,5 vecka sedan var det skolavslutning för mina barn. Minns du din egen avslutning? Har du nåt speciellt minne? Eller är det kanske barnens dagis- eller skolavslutning du vill göra nåt med? Känner du någon som tar studenten? Eller vill du skapa nåt om din egen student?
Så vi utmanar dig att passa på att skapa något om skolavslutningen eller nån annan avslutning, medan minnet är färskt. Det kan vara en layout, ett kort eller kanske ett minialbum :)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Skolavslutning.
Deadline: måndagen den 2/7 kl 21,00

Monnah har gjort ett underbart fint alster för att inspirera dig att komma igång!
avslutning_monnah

{Helene och Åsa}

{Färgalster v25}

Helt klart tyckte ni om färgkombinationen svart,vit, rosa och grå, för vi fick se en hel del vackra alster i de färgerna. Här kommer två axplock ur de vi fick in!!!

Willea:
farg_v25_willea

Mette:
farg_v25_mette

{Helene och Åsa}


{Skissalster v25}

Vad härligt att se er skapa trots att midsommar varit och att det börjar bli semestertider. Vi vill såklart fortsätta se era alser under sommaren, vi hoppas att ni - precis som vi - försöker ta er tid till lite skapande :)

Här kommer 4 underbara alster utav de vi fick se utifrån förra veckans skiss!

Hanna/Fnyz:
v25_fnyz

Carina:
v25_carina

Mette:
image1713

Cina:
v25_cina

Lottaros:
v25_lottaros

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning v26}

Midsommar är över och snart är det semestertider.... Vi hoppas trots det att ni hinner skapa lite utifrån våra skisser... Idag kommer skissen före urvalet från förra veckan, eftersom vi förlängt deadlinen för förra veckans skiss till ikväll kl 24,00... Så förra veckans skissval kommer imorgon bitti istället :)

Här kommer veckans skiss, gjord av Helene.

Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 1/7 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v26. Har du en blogg får du gärna skicka med länk dit.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är som vanligt skissen:
v26_skiss

Och så de där härliga inspirationsalstrena som kommer ur våra duktiga inspirationstjejers händer!!!

Ullis
v26_ullis

LottaR:
v26_lottar

AnnaB:
v26_annab

Linda/Muhren:
v26_muhren

{Helene}


JennyB:s snabbscraputmaning v.25

Idag är det midsommar, men det hindrar inte mig från att utmana er med denna annons. Enligt min mening är det en stilren annons med bland annat intressanta placeringar av texterna. Vad tycker ni? Går det att göra något "scrapaktigt" utifrån annonsen?
Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 25. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

image1703

ÖNSKAR ER EN SKÖN MIDSOMMAR

//JennyB

{Easers egna stämpelkollektion!!}

Vi fick äran att testa massor med stämplar ur Easers egna stämpelkollektion! Vi rungar i ett kollektivt "hurra" för dessa stämplar, vi är nu djupt förälskade i deras underbara journaling- och EAN-stämplar! Vi kan bara rekommendera er att införskaffa dessa ljuvliga och användbara stämplar om ni inte har dom sen tidigare!!

AnnaB:
easer_annab1

AnnaB:
easer_annab2

AnnaB:
easer_annab3

AnnaB:
easer_annab4

Helene:
easer_helene1

Helene:
easer_helene2

Helene:
easer_helene3

JennyB:
easer_jennyb1

JennyB:
easer_jennyb2

JennyB:
easer_jennyb3

JennyB:
easer_jennyb4

JennyB:
easer_jennyb5

JennyB:
easer_jennyb6

Stort tack för förtroendet att få skapa med dessa underbara stämplar!

{Vackert, Mette!}

Mette scrappade en vacker sida utifrån Jennys utmaning förra torsdagen, dvs att skapa en sida utifrån en dikt!! Vi är så glada att vi fick se den!
mette.jpg

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning v25}

Denna vecka är det Sasha som utmanar er, och vi hoppas att ni - trots midsommar - har lust att skapa lite! Denna vecka handlar det om att göra en LO och sen ett kort med spillpappret och till detta även använda dig av samma upplägg på både LO och kort :) Visa oss dina alster på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v25, förminska din bild till 500 pixlar på bredden. Deadline: tisdagen den 26/6 kl 21,00.

Sashas utmaning:
Många gånger får man mycket spillpapper över när man gör en LO. Eftersom pappren oftast redan är matchade brukar jag ibland passa på att måla en stämpel i liknande färger som fotot jag scrappat och göra ett kort som man kan ge bort till någon.

Som om inte det var nog kan det dessutom vara en rolig utmaning att lifta sin LO i upplägg och dekorationer. Denna vecka utmanar jag er att testa detta!

LO:n:
image1688

Kortet med spillpappret:
image1687

Lycka till!
Sandra/Sasha

{Emma antog tygutmaningen}

Vi vill bara passa på och visa Emmas underbara LO med tyg på, hon skickade den till oss efter att hon antog Pernilla/Thorolds tygutmaning förra veckan!

tyg_emma

{Helene och Åsa}

{Färgutmaning - rosa, grå, vit och svart}

Jag utmanade våra inspirationstejejer att enbart använda sig av färgerna svart, vit, rosa och grå och göra en LO, ett kort eller annat :) Vi utmanar nu er att göra detsamma! Skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Färgutmaning v25

Här kommer ett helt gäng med underbara alster från inspirationstjejerna!

Annika5064:
farg_annika5064

Hallonflicka/Marie:
farg_hallonflicka

Julia:
farg_julia2

Julia:
farg_julia

Monnah:
farg_monnah
JennyB:
farg_jennyb

HelenaH:
farg_helenah1

Ulrika:
farg_ulrika

Anzan:
farg_anzan

AnnaB:
farg_annab

HelenaH:
farg_helenah2

{Skissutmaning v25}

Jag är åter från Trondheim och det är till glädje jag nu ger er en skiss gjort av AnnaB att skapa utifrån!

Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast måndag 25/6 kl 24,00 (en dag senare pga midsommarhelgen) till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v25. Har du en blogg får du gärna skicka med länk dit.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är som vanligt skissen:
v25_skiss

Och sen underbara inspirationsalster:

Ellison:
v25_ellison

Anzan:
v25_anzan

HelenaH:
v25_helenah

Ulrika:
v25_ulrika

{Helene}

{Skissalster v24}

Sent omsider laddar jag nu upp våra val från förra veckans inskickade bidrag! Stort tack till er alla som bidragit med alster, det var underbart att komma hem från en helgs semester och få kika på bidragen!!!

Claudia79:
image1665

Emelie (bara måste påpeka, det här fotot är sååå coolt med alla Volvobilar på er gata!):
image1666

Lottaros:
image1667

MarieG:
image1668

Tjejtrazan:
image1669

{Helene}

{Mikaelas Fotofredag V24}

Idag handlar det om actions eller funktionsmakron på svenska. Det är ett enkelt knep när man inte orkar sitta och knåpa för länge med fotot utan hellre vill scrappa. Det finns massor av actions att ladda ner gratis på nätet, men idag har jag hittat en som ger  4 olika effekter. Här kan du ladda ner: FreeTryoutPack  och här ser du hur du gör för att ladda in din action i PS: Digiscrap, här och här kan du läsa lite mer. Det är enkelt när den väl är installerad för då öppnar du bara ditt foto i Photoshop och så trycker du på en knapp och sen så är det klart.
Här är ett foto som jag har testat de olika stilarna med och jag har inte gjort nåt annat utan bara använt den här funktionen.
image1659
image1660
image1661
image1662
image1663

När ni väl fått grepp om actions så vet jag att ni kommer att tycka att det är superkul och lite beroendeframkallande.
Sök på actions på nätet så förstår ni vad jag menar.....
Trevlig helg!

JennyB:s snabbscraputmaning v.24

Jag har en snabbscraputmaning åt Er.
Inspireras av följande citat för just snabbscrap.

Skört glas går sönder -
precis som så många minnen.
Men de här dagarna är diamanter
och kommer att lysa för alltid.

Pam Brown


Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 24. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

LYCK TILL
//JennyB

{Helene reser iväg}

Hej allihop!
Jag reser iväg på semester + bröllop i Trondheim och är åter på måndag.... Så ni vet varför det dröjer med ev. svar, uppladdningar och sånt....

Ha en härlig helg!

{Helene}

{Månadstema - Nu blommar det}

Vi fortsätter med månadstemat "Nu blommar det" och ni får gärna fortsätta skicka in alster utifrån det :) Maila oss på swe.scrapbook@gmail.com och skriv Månadstema - juni i ämnesraden.

Här kommer en härlig LO från Thorold:
juni_thorold

{Helene}

{Vi måste bara visa denna fina!}

theValkyria skickade denna underbara LO till oss, då hon nappade på Nationaldagstemat blå och gul och samtidigt scrapliftade en underbar LO vi visat från Peterlina!

Är inte denna vacker??

thevalkyria

{Helene}

{Läsaralster - turkos, brun, beige}

Åh, det var en populär färgkombo, vi har fått se såååå många underbara alster!! Stort tack för all inspiration och allt ni skickar!

Här kommer ett urval utav de fina alster vi fått in!!

Maskrosfjun:
turkos_maskrosfjun

Skumpis:
turkos_skumpis

KatarinaS:
turkos_katarinas

{Veckans utmaning v24}

Denna vecka är det Pernilla som utmanar er att ta fram tyg och skapa med! Blir du inspirerad och skapar vill vi gärna se ditt alster, så skicka det till oss på swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 17/6 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v24.

Utmaning vecka 24- scrappa med tyg

 

Det finns så många snygga och användbara tyger du kan ha på dina albumsidor/kort. Det kan vara jeanstyg, filt, spetstyg eller mönstrat bomullstyg som det jag använt. Dessa kan klippas i önskad form och limmas eller sys fast.

utman_v24_thorold

Ni kan säkert komma på fler spännande användningsområden. Nu får ni kika vad ni har i era gömmer där hemma!

Stort lycka till!
Pernilla/Thorold


{Scrappa på canvas - läsaralster}

Mmmmm, så fina saker vi fått se!! Det är en fröjd att få se allas alster :)

Här kommer några inspirerande alster:

Malin.D har scrappat en tavla:
canvas_malind

Rosario har scrappat en klocka och berättade även att hennes väninna som är urmakare påpekade att visarna på en klocka ska vara "glada" :) Titta nästa gång ni går förbi en klockaffär och se hur visarna på klockorna står, är de glada eller ledsna?
canvas_rosario`

Erika har scrappat tre canvasdukar:
canvas_erika1

canvas_erika2

canvas_erika3

{Helene och Åsa}

{Många foton}

För ett tag sen hade vi en liten utmaning om att skapa med många foton på sin sida. Här kommer två härliga och inspirerande läsaralster!!!

Sosofofie:
mangafoton_sosofofie

MiaB72:
mangafoton_miab72

{Helene och Åsa}

{Scrappa dina sportfotografier}

Action, sport, idrott, gymnastik, favoritlaget, bollekar, vattensporter... Ni gör säkert som de flesta av oss i inspirationsteamet, har massor med fotografier på dessa aktiviteter. Nu är det hög tid att ta tag i dessa fotografier och skapa :)

Skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 18/6 kl 21,00. Märk ditt mail Sportlayouter.

Jag utmanade inspirationstjejerna att skapa med sådana fotografier, och här kommer ett gäng inspirerande sportalster!

JennyB har skapat en sida om dotterns golfrunda med pappa:
sport_jennyb

AnnaB har gjort en sida om en fotbollsstund på gräsmattan mellan far och son:
sport_annab

Eize har gjort en dubbelsida om dotterns gymnastikuppvisning och har tagit upp de olympiska ringarna:
sport_eize

Sasha har valt att scrappa om jobbet bakom själva tävlingarna och uppvisningarna, dvs träningen:
sport_sasha

Pernilla/Thorold har scrappat om ett speciellt ögonblick i en fotbollsmatch. Hon har fått hjälp av maken att välja foton, färger och bilder:
sport_thorold

{Helene}

{Ni glömmer inte tävlingen?}

Ni har väl sett att det pågår en tävling här hos oss?? Kika mer på denna länk:
http://swescrapbook.blogg.se/2007/june/nationaldagstavling.html

{Skissutmaning v24}

Nu är sommaren här! Med sol, värme och underbara dagar! Bara veckor kvar till semestern! Jag hoppas givetvis att ni fortsätter skapa utifrån våra skisser :)

Även denna vecka är det jag som gjort en skiss för dig att skapa utifrån!! Denna vecka är det en lite mer grafisk skiss med papper lager-på-lager. En av mina favorittekniker....

Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 17/6 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v24. Har du en blogg får du gärna skicka med länk dit.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är som vanligt skissen:
v24_skiss

Och här kommer underbara inspirationsalster. Titta och njut!!

Cissi:
v24_cissi

Pernilla/Thorold:
v24_thorold

Marie/Hallonflicka:
v24_hallonflicka

JennyB:
v24_jennyb

{Helene}

{Skissalster v23}

Här kommer ett urval av alla underbart fina alster vi fått se utifrån förra veckans skiss! Det är så roligt att se er tolka min skiss!

Catrine:
v23_2catrine

MajBritt:
v23_majbritt

Anneli:
v23_anneli

AnnaK:
v23_annak

{Helene}


JennyB:s scrapliftutmaning v.23

Mmmmm, Sofia/Skberg har gjort en så vacker layout och jag vill utmana er till att lifta denna. Ni får tolka den precis som ni vill. Det enda krav jag har är att ni använder något mönstrat och minst två foton.
Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 23. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

Skbergs underbara sida:
image1631

LYCKA TILL!!!

//JennyB

{Mikaelas Fotofredag V23}

Idag tänkte jag att vi bara kör ett enkelt tema:

Två saker jag inte kunde motstå idag!

Det här var det jag inte kunde motstå.
image1630
image1629
Fotografera och maila på
swe.scrapbook@gmail.com och visa mig era frestelser.
Sen så antar jag att ni vill veta var dessa snygga ramar kommer ifrån...men det säger jag inte.....jorå, ni hittar dem här: http://www.atncentral.com/download.htm  lite längre ner på sidan så står det Frames and Mattes och sen Andreas borders och alla ramar där är supersnygga så ladda ner allihop.
Trevlig helg!

{Månadstema - Nu blommar det}

Malena berättade för mig att hon ofta vill scrappa de fotografier på blommor som hon ofta tar, men att de ger lite henne lite krav på att sidan måste bli fin eftersom fotona är vackra... Denna vecka visar vi en LO utav Malena, där hon scrappat en av sina vackra blombilder!!

juni_malena

{Helene}

{Veckans utmaning v23}

En dags sent pga svenska nationaldagen, men här är Annikas fantastiskt härliga, roliga och riktigt utmanande utmaning! Vi hoppas ni antar den, fram med de operfekta fotona och era prylar och gå loss ordentligt! Blir du inspirerad av Annikas utmaning så hoppas vi du skickar ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com, märker ditt mail Veckans utmaning v23 senast tisdagen den 12/6 kl 21.00.

Min utmaning denna vecka är att scrappa de där bilderna på dig själv som inte är så särskilt fördelaktiga; vi kan kalla dem fulkort/kulkort/misslyckade eller helt enkelt tekniskt ofullkomliga. Visst har vi dagar då vi inte känner oss riktigt så snygga som vi faktiskt är? Jag har det definitivt! Så plocka fram dem och gör något av dem! Vågar du?

Som om det inte skulle räcka med att bjuda så på sig själv, vill jag dessutom se minst 50 olika dekorationer på ditt alster, stickers, chipboard, rub-ons inräknade, men minst en av dem ska vara en piprensare! Här kommer mitt bidrag...

utman_v23_annika5064

Stort lycka till!
/Annika5064

{Nationaldagstävling}

Idag och 2 veckor framåt kommer det pågå en tävling här hos oss, som Scraphönans Hobbyverkstad håller i, där du kan vinna ett papperspaket värt 150 kr. Utgå från skissen som Anna-Lena gjort nedan samt följ produkt/teknikkraven och skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com. Märk ditt mail Scraphönan - tävling.

Deadline: 20/6-07 kl 22,00

Tävlingen går ut på att du ska använda dig av skissen samt minst 4 st av nedanstående produkter/tekniker, det är tillåtet att ha med alla.

*Band
*Chipboard
*Brads
*Stämplat
*Hjärtan
*Blommor
*Dold Journaling
*Utstansat
*Stygn

Det är ok attanvända chalks, akrylfärg etc. Mönstrat papper och cardstock. Titel och journaling/text kan ni sätta på valfritt ställe.

scraphonan_tavling

Arrangör: Scraphönans Hobbyverkstad (www.scraphonan.com)
Vinst: Papperspaket från Scraphönans Hobbyverkstad värt 150:-

{Svenska nationaldagen}

Ska ni fira? Hur firar ni? Eller tar ni det bara lugnt en sån här dag?

JennyB och AnnaB inspirerar er idag till att ta fram era gula och blå färger på scrapsaker!!

AnnaB:
sverige_annab

JennyB:
sverige_jennyb

{Helene}

{Skapa med rubons}

Skrivet av: Helene

Just nu är rubons - gnuggisar - i alla former en av de heta grejerna att använda på sina scrapsidor. Det finns bokstäver, geometriska former, blommor, fjärilar, swirls och massor med annat fint! Jag själv samlar på rubons i alla färger och former, de är så användbara!!

Ett tips när du ska fästa dina rubons är att klippa loss det motiv du vill använda, så att det inte följer med lite extra rubons från arket. Olika rubons är olika svåra/lätta att gnugga loss. Så när du gnuggat fast din rubons, lyft försiktigt på pappret den var fäst vid från början och titta så allt verkligen fäst ordentligt.

Det finns en mängd tillverkare av rubons, här kommer några av mina favoriter:
* American Crafts
* Hambly Screenprints
* Making Memories
* Heidi Swapp
* Basic Grey
* Heidi Grace Design
* Cherry Arte
* Creative Imaginations
* 7Gypies
* Diecuts with a View

Har du skapat nåt tjusigt med rubons eller blir du inspirerad av denna lilla artikel? Visa oss på
swe.scrapbook@gmail.com, förminska din bild till 500 pixlar på bredden och märk ditt mail Rubons.

Jag bad inspirationstjejerna att skapa med rubons, helt fritt! De här inspirerande alstrena kom i vår mailbox efter bara några dagar!

Ellison har ramat in sitt foto med stora swirl-rubons:
rubons_ellison

Jenny har tagit upp sommarkänslan med hjälp av blomrubons och sen har hon även använd rubonssömmar, ett snabbt och enkelt sätt om du inte orkar ta fram symaskinen :)
rubons_jennyb

Julia har även hon använt sig av stora swirlsrubons och även enkla grafiska bokstäver:
rubons_julia

Mikaela har använt sig av djurmotiv, för att följa upp det mönstrade pappret:
rubons_mikla

Monnah använde rubonsbokstäver direkt på sitt foto, ett enkelt sätt att använda fotot som lite textruta:
rubons_monnah

Pernilla/Thorold valde att använda turkosa rubons, både former, textruta och bokstäver som går i stil med det genomskinliga arket:
rubons_thorold

Ulrika använde bokstäver till rubriken, och det blir snyggt att dela upp rubriken på olika ställen på din LO:
rubons_ulrika

{Utmaningstrenden}

Skrivet av: Helene

Visst har ni sett den? Utmaningstrenden?! Överallt poppar det upp nya inspirerande utmaningar och tävlingar. På bloggar, i forum och på hemsidor :)

Jag satt just och funderade på varför det blivit så populärt med utmaningstrender, och jag tror att det beror på att vi vill få inspiration att göra lite annorlunda saker, få hjälp på vägen att göra sånt vi annars inte hade tänkt på och för att få tid att göra extra mycket saker kan det vara bra med deadlines. Då vet vi att vi får sakerna gjorda...

Samtidigt kan det ju vara stressande att hålla koll på vilka utmaningar som går, hålla koll på deadlines och hinna klämma in skapandet i det vanliga livet också - för att hålla den där deadlinen.

Själv är jag inte så ofta med på tävlingar eller utmaningar, jag är just nu med i en! För att orka ha koll så har jag valt att bara vara med på en norsk scraplift-tävling. Samtidigt förstår jag ju hur kul det är att skapa, se om man vinner eller blir publicerad osv.

Så, vad tycker du om utmaningstrenden som pågår? Tror du det kommer hålla i sig? Tycker du att det är stressande eller kul? Håller du koll på ett ställe eller försöker du vara med på "allt"?

Berätta gärna mer för mig, jag är nyfiken!!

{Helene}

{Skissutmaning v23}

Är sommaren här nu?? Jag - Helene - sitter här med lite härlig röda axlar efter en härlig dag på Djurgår'n igår!! Men visst skapar ni fast det är sommar?!

Även denna vecka är det jag som gjort en skiss för dig att skapa utifrån!! Cirklar är poppis, och här kommer en till med cirklar på!

Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 10/6 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v23. Har du en blogg får du gärna skicka med länk dit.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är som vanligt skissen:
v23_skiss

Och sen alster att inspireras av!!!

Mikaela:
v23_mikla

Julia:
v23_julia

Sasha:
v23_sasha

Skapa lugnt!

{Helene}

{Skissalster v22}

Härligt att få kika igenom förra veckans skissalster från er!! Förvånansvärt många alster i rosa, rött och  turkos faktiskt :) Verkar som om vi skapar med mycket färg just nu!!

Här kommer veckans alster, hela 5 st.... Alla med olika sätt att tolka skissen på, så skoj att se kreativiteten!!

Bellis:
v22_bellis

Bitte71:
v22_bitte71

Pia:
v22_pia

Jo79:
v22_Jo79

Maria Karlsson:
v22_mariakarlsson

{Scrapliftsidor från er läsare}

För ett tag sen fick vi scraplifta en underbar sida gjort av Peterlina!! Vi har fått se massor med alster från er läsare, helt underbart att se hur olika man tolkar någon annans layout!!!

Här är ett urval ur de inskickade alsterna:

Evelina/Maskrosfjun:
plift_maskrosfjun

Aase:
plift_aase

Martha:
plift_martha

Katja:
plift_katja

{Helene och Åsa}

{Läsaralster - annons :) }

Vi fick in ytterligare ett alster utifrån annonsen för ett tag sen, den med färgerna rosa, rött mm och runda cirklar. MariaW skickade denna helt fantastiska LO till oss! Vi tycker om hennes färgval och att färgerna passar så oerhört bra till bilderna vid havet!! Notera också att Maria bara använt cardstock, och inte en tillstymmelse till mönstrat papper!! Extra läckert!!!

annons_mariaw

Tack för inspirationen, Maria!!!

{Helene}

{Färgutmaning - turkos, brun och beige}

Skrivet av: Helene

Jag tycker mycket om färgkombinationen turkos, brun och beige och jag utmanade våra inspirationstjejer att skapa utifrån de färgerna. Och nu utmanar vi er alla att skapa med dessa färger (layouter, kort eller annat, ni väljer själva).
Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Färgutmaning - turkos, brun, beige. Senast lördagen den 9/6 vill vi ha ditt alster, så kanske du får visa upp ditt alster här i bloggen :)

Nu till massor och åter massor med härliga alster från de duktiga inspirationstjejerna!

Anzan:
farg_anzan1

Anzan - detaljbild:
farg_anzan2

Ulrika:
farg_ulrika

Julia:
farg_julia

Malena:
farg_malena

Eize:
farg_eize

Thorold:
farg_thorold

JennyB:
farg_jennyb

{Månadstema - Nu blommar det!}

Juni månadstema är "Nu blommar det". Under hela juni månad kan ni skapa utifrån detta tema och visa upp era alster för oss. Kanske får ni med er layout, ert kort eller annat alster (altered, minialbum osv) här i vår blogg.

Du får tolka fritt, men är det inte givet att det är "blomning" och blommor det handlar om så berätta gärna lite mer om ditt alster!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - juni. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här har två av våra duktiga inspirationstjejer gjort varsin sida på temat:

Monnah:
juni_monnah

Eize:
juni_eize

{Mikaelas fotofredag v22}

Skrivet av: Mikaela

Den här gången tänkte jag visa ett superenkelt tips att fixa till era fotografier så att de blir, fräschare, krispigare och färgrikare. En riktig colourpop.

Du öppnar din bild i photoshop. Väljer duplicera lager.

I lagerrutan finns det en rullist där det nu står normal, ändra till screen. Nu blir bilden mycket ljusare, men då kan du ändra opacity så att bilden blir så ljus som du vill ha den.

Lägg ihop lagren och duplicera lager igen, den här gången så väljer ni soft light i listan och sen så lägger ni ihop lagren igen.

Sen kan så brukar jag avsluta med att i filtermenyn välja unsharp mask och sen så är det klart.

Visar här 2 foton där jag har gjort detta och jag tycker att det blir superbra. Enkelt när man inte har tid att sitta och pilla med ett foto i flera timmar.

miklafoto_1

miklafoto_2

Hoppas att det funkar för er.
Trevlig helg!

{Läsaralster}

Jennys utmaning förra veckan var att inspireras av en underbar LO gjord av Johanna!

AnnikaW har skapat en fantastiskt fin sida, där hon utgått från Johannas LO men vridit den ett kvarts varv!!!
scraplift_annikaw_v21

{Helene och Åsa}