{Mer information om den svenska scraptidningen}

24 oktober 2006 kommer den ut, första numret av Sveriges första scrapbookingtidning, Scrapbooking m.m. Om du inte har läst om tidningen förut så får du veta mer på denna länk:
http://swescrapbook.blogg.se/2006/august/sverigescrapbooking-tidningsant.html
 
Redan nu kan du skicka in layouter, synpunkter och frågor till tidningen. Läs mer här om några av våra olika kolumner, teman och tävlingar.

Skicka in till tidningen!
Idag, fredag 8 september 2006, är det sista dag att skicka in bidrag till Helenes första kolumn Skissen. Ta chansen att få med en layout i det allra första numret av tidningen. Du ser skissen här tidningsskiss okt06  
Här kommer även skissen till andra numret (jul). Det är en dubbelskiss. Ditt bidrag behöver inte vara en layout på våra olika teman. Senaste datum att skicka in på den här skissen är 8 oktober 2006. Läs under CALL SKISSEN nedan hur du ska göra för att skicka in en layout.tidningsskiss nov06 

CALL SKISSEN

Gör så här:
  1. Gör en layout efter Helenes skiss. Du får tolka den fritt.
  2. Scanna eller fotografera din layout
  3. Skicka in bilden på layouten till tidningen före den 8 september för första skissen och 8 oktober för andra skissen (jpeg-fil med e-post eller framkallad bild med vanlig post).

 Bifoga namn, adress och telefon nr. Bifoga också materiallista för layouten och skriv gärna några rader om layouten, bakgrund, hur den kom till och hur du har tolkat skissen.

Om du e-postar:
Skicka gärna bilden på layouten med lägre upplösning, men kontrollera att allt viktigt går att se och att texten kan läsas. Du kan scanna ca 25-30 % av originalstorlek. Lämplig bildstorlek 600*600 pixlar, max 100 dpi. Filstorlek ska vara mindre än 1,0 MB.

E-post: skissen@scrapbooking-mm.se  

Om du postar vanligt foto på din layout:
Om du skickar ett vanligt foto på din layout så kan du minska ned bilden så att den får plats på en A4.
 
Adress:
Engvall Publishing
Att: Skissen
Box 3147
103 62 Stockholm
 
Här kommer lite information om de regler som gäller för alla inskickade layouter, för att de ska kunna publiceras. Layouten måste vara din egen skapelse, eller att du har fått tillstånd att använda foton, bilder m.m. som inte är ditt eget. Tänk till exempel på att man ofta inte har rätten till bilder tagna hos en professionell fotograf. Fråga också om lov från de som är med på foton, så att de samtycker till att eventuellt hamna i tidningen. Layouter får inte vara tidigare publicerade. De kan ha varit uppe på din egen hemsida ett kortare tag, men plocka då bort layouten därifrån samtidigt som du skickar in den till tidningen.. 

Det finns mer som du kan skicka in till tidningen!
 
Insändare
      
Skriv en insändare till tidningen om allt som rör scrapbooking, vad du vill att tidningen ska innehålla, frågor om scrapbooking etc.

Mejla på adress: tycktill@scrapbooking-mm.se   

Lilo scrappar 
Lilo kommer att ha en kolumn i tidningen dit du kan skicka fotografier och vinna en layout med korten scrappade av henne.

Gör så här för att skicka in:
1. Mejla bildfiler till liloscrappar@scrapbooking-mm.se  (max 1 MB stora filer). Pappersfoton som postas till oss skickar vi inte tillbaka. 
2. Berätta om fotona, och vad du skulle vilja få fram på en layout och vad du vill att det ska stå för text på layouten
3. Önskar du någon särskild storlek på layouten så får du ange det också

Senast 30 september behöver vi ha dina foton till julnumret.  
Senast 27 oktober behöver vi ha dina foton till januarinumret.   

LAYOUTER
    
Du kan skicka in layouter till jul- och januarinumret på följande teman:

JUL (december)
Tävling med jultema (allt som rör december, jul och snö) se nedan. Ytterligare teman är band & garn, stämplat, julkort och dubbla layouter. 

JANUARI
Till januarinumret är det följande teman: Drömmar, nyårslöften, tillbakablickar, fest, glitter och glamour, freestyle, Stenbocken, listor, dekorera med akrylfärg och blått.

Gör så här för att skicka in layouter till jul- eller januarinumret:
Mejla bildfiler till layouter@scrapbooking-mm.se  (max 1 MB stora filer) Skriv vilket nummer och vilket tema det gäller i ämnesraden (till exempel ?Januari, tema fest?).  

Vi kan tyvärr inte skicka tillbaka layouter som postas till oss, om vi inte har bett om att få in de för publicering. Så skicka dina bidrag på mejlen först.

Varje layout som publiceras ersätts med 150 kronor.  Bifoga namn, adress och telefon nr. Bifoga också komplett materiallista för layouten och skriv gärna några rader om layouten, bakgrund och hur den kom till.   

TÄVLING
Vi har en tävling till julnumret, med 10 FINA vinster med scrapbookingmaterial

Jultema från Hot off the press:
1 av vinsterna är värd drygt 700 kronor9 övriga vinster är värda drygt 200 kronor   Gör  så här för att delta i tävlingen:
1. Gör en layout på temat december, jul och snö. Det kan vara förberedelser, önskningar, pysselkvällar, tomten, släkten, julbaket, kärt julpynt, traditioner, lucia och mycket mer.
2. Mejla bildfiler på din layout till tavling@scrapbooking-mm.se  (max 1 MB stora filer) Vi väljer 10 vinnande bidrag som publiceras i tidningen. Ange ?Tävling Hot off the press? i ämnesraden på mejlet.  

Vi kan tyvärr inte skicka tillbaka layouter som postas till oss, om vi inte har bett om att få in de för publicering. Så skicka dina bidrag på mejlen först.

Bifoga namn, adress och telefon nr. Bifoga också komplett materiallista för layouten och skriv gärna några rader om layouten, bakgrund och hur den kom till.  

Vi behöver få ditt bidrag till tävlingen senast den 8 oktober 2006.   

Tipset            
Har du en layout med något riktigt bra scrapbookingtips när det gäller teknik,material, design, trend eller något annat?

Mejla layouten till oss på tipset@scrapbooking-mm.se och skriv lite om tipset och vad som är speciellt med layouten (max 1 MB stora filer).  

Vi kan tyvärr inte skicka tillbaka layouter som postas till oss, om vi inte har bett om att få in de för publicering. Så skicka dina bidrag på mejlen först
.  Varje layout som publiceras på tipssidorna ersätts med 200  kronor.   

Scrapträff      
Är du med i en scrapgrupp eller klubb som brukar träffas och scrappa? Skicka inlite information om er (vilka ni är, hur ofta ni träffas, hur länge ni har hållit på och scrappat tillsammans m.m.) till oss på scrapklubben@scrapbooking-mm.se .

Senast den 28 september behöver vi få ert svar. Skicka gärna med några layouter som ni har gjort (max 1 MB stora filer).
 
Vi väljer en klubb/scrapträff att skriva om till julnumret. Layouter som publiceras ersätts med 150 kronor/layout.   

Barnhörnan   
Vi vill se vad dina barn har scrappat! Barn upp till 15 år är välkomna med sina bidrag. Mejla bidraget till oss på barnhornan@scrapbooking-mm.se

Varje bidrag som publiceras ersätts med 150 kronor.  

FRITT BIDRAG
Hittade du inget att skicka in till ovan? Du kan skicka in ett fritt bidrag som inte är till någon kolumn eller tävling också. Mejla bidraget till oss på layouter@scrapbooking-mm.se  

Skriv ?Fritt bidrag? i ämnesfältet på mejlet. Skicka in när du vill. Vi ska försöka höra av oss inom en månad om vi vill publicera det i något nummer av tidningen.  Alla publicerade layouter ersätts som sagt med 150 kronor, om de inte är del i en tävling med andra vinster. Layouterna får inte ha varit tidigare publicerade.  

ANNONSERA
Är du intresserad av att annonsera i tidningen eller att lista ditt företag på shoppingsidorna?Hör av dig till oss på annonser@scrapbooking-mm.se senast 15 september.   

PRENUMERATION
Är du intresserad av att prenumerera på tidningen? Det finns fortfarande tid att ta del av premiärerbjudandet, och att få tidningen redan till första numret.  Prenumerationer som tecknas och betalas före 20 oktober 2006 är det 50 % rabatt på, dvs. 6 nummer för 177 kronor. Ingen avgift eller porto tillkommer inom Sverige. 

Om du vill vara säker på att prenumerationen ska gälla redan från första numret så behöver den tecknas och betalas före 15 september 2006.  Vi kan inte bekräfta om betalning har kommit in senast den 15:e. Men om du har betalt kring detta datum ska vi göra allt för att du också får första numret.  

Gör så här för att teckna prenumeration:  
1. Skicka e-post till prenumeration@scrapbooking-mm.se Skriv följande i mailet: ?Prenumeration premiärerbjudande 6 nr?. Skriv ditt namn, adress och telefon nr. 

Du kan också posta denna information till adress:
Engvall Publishing
Att: Prenumeration
Box 3147
103 62 Stockholm   

2. Betala 177 kronor på bankgiro: 5937-4074.   

Till Norge, Finland och Danmark kostar prenumerationen 327 kronor inklusive porto. Vi söker även återförsäljare i dessa länder  
 

FRÅGOR
Övriga frågor kan du mejla till oss på kundservice@scrapbooking-mm.se

Det är lite begränsat hur många frågor vi kan besvara innan tidningens första nummer är ute. Men vi ska göra vårt bästa, och vi är tacksam för alla frågor vi får. 

Välkommen till vår tidning!  
Eva Engvall
Chefredaktör

Scrapbooking m.m.  


Kommentarer
Postat av: ullabella

Åh va spännande med så mycket utmaningar och tävlingar och så mycket utrymme för LayOuter. Ser fram emot första numret!

2006-09-08 @ 18:09:54
Postat av: Elisabeth

Det ska bli så kul at få se första numret - längtar!!!

Postat av: Hillari

Wonderful+pages%21+Keep+up+the+grat+work.t

2007-01-29 @ 10:03:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback