JennyB:s snabbscraputmaning v.13

Jag har scrappat i knappt två år. Med tanke på att jag har ganska "stora" barn och enorma/gigantiska fotohögar, så bara måste jag bli bättre på att snabbscrappa. Annars finns det ingen som helst chans att dessa fotohögar minskar. Därför utmanar jag Er  (om mig själv) denna vecka att snabbscrappa.

Jag har gjort en mycket "snabb" layout utifrån en av Helenes skisser i tidningen Scrapbooking mm. Jag delade det stora fotografiet i två delar och använde inget mönstrat papper, bara utklippta blommor,knappar och svart zickzacksöm.

image1301

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 13. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

// JennyB

{Utmaning vecka 13}

Denna vecka är det LottaR som utmanar er, och hennes utmaning består i att Skapa saker till er hem med hjälp av era scrapsaker!! Om ni blir inspirerade av Lottas utmaning, skicka ert alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com

Skapa till ert hem
Som nybliven husägare har jag på sista tiden scrappat mest till hemmet. Det finns så otroligt många bra scrapprodukter som passar så bra att använda till annat än fotoalbum. Lägg vikten på att det du skapar ska passa i ditt hem, både i stil och färger. Annars vet jag själv att man gärna pysslar ihop något för att man är så sugen på att scrappa lite alteret grejer och tänker kanske inte på att det ska få sin plats i hemmet och passa in i helheten. Det har jag verkligen försökt tänkt mycket på den sista tiden. Så min utmaning till er denna vecka blir att scrappa till hemmet! Här kommer lite inspiration från mig.

Dörrkransen har jag gjort två utav för att folk som hälsar på oss inte vet vilken utav de två dörrarna dom ska knacka på. På den ena trätagen står det "grov entre" och på den andra "För finfolk". Jag har bundit två kransar av grenar och dekorerat med konstgräs och en kvist med vackra rosaröda blommor på. Jag har stämplat men en stämpel från Fontwerks och stämplat text innuti den. Utanpå glasramen ha jag limmat fast en massa små rosa glasstenar.
lottar_dorrkrans1

lottar_dorrkrans2

Med utgångspunkt från färgerna i Vincents rum har jag skapat en liten dörrskylt, den matchar både färgsättningen och gardinerna som finns i samma tryck som den lilla figuren.
lottar_vaggskylt

lottar_vincentsrum

På en vägg i Vincents rum har jag målat och klistrat upp chipboardbokstäver, under har jag fäst rep i spikar. Där hänger vi upp hans senaste konstverk med hjälp av klädnypor.
lottar_vagg

Man skapar lätt fina etiketter, måla och stämpla dit din text. Dom här i trä jag köpt från Panduro, det känns bättre än att använda papperstags som lätt blir slitna.
lottar_boxar

Hoppas ni blir inspirerade att skapa till er hem!
/LottaR

{Utmaningsalster v12}

Fina, härliga och färgglada alster har vi fått se under veckan som gått... Självklart får ni fortsätta skicka alster till oss utifrån färg- och papperstemat!! Här kommer två st underbara layouter!

Pernilla:
utman_v12_pernilla

Maskrosfjun:
utman_v12_maskrosfjun

{Helene och Åsa}


{När scrapbooking inspirerar...}

Vi fick ett mail från Martina, som skriver såhär:

Hej!
Jag bara måste berätta vilken bra inspiration man kan få av scrapbooking! När jag flyttade till min nya lägenhet hade jag en vägg i hallen som jag gärna ville måla på.

Jag letade efter inspiration i inredningstidningar men det var när jag var inne på swescrapbook som inspirationen kom i form av Ethels fina LO favorit, från 12 februari.

Jag bifogar en bild på resultatet...

inredning_martina
Tack för inspirationen!!
Martina

Är det inte coolt att vi inspireras av inredning till vår scrapbooking, och att vi även inspireras åt andra hållet?!

Vi passar på och visar Ethels LO en gång till, så ni ser vad Martina blev inspirerad av!
ethel

{Helene och Åsa}

{Vi testar Polar Bear Press}

Några av våra inspirationstjejer har fått möjlighet att testa papper och stickers från Polar Bear Press. Det är Scrapaddicted som sponsrat med grejerna. Ett stort tack till dig, Jane!!

Kolla in de här roliga, härliga, underbara och inspirerande alstrena:

Annika5064:
polarbear_annika2

Annika5064:
polarbear_annika1

Marie/Sockergrynet:
polarbear_sockergrynet1

Marie/Sockergrynet:
polarbear_sockergrynet2

Ullis:
polarbear_ullis1

Ullis:
polarbear_ullis2

{Helene och Åsa

{Skissutmaning vecka 13}

Måndag = skiss :) Är du sugen på att vara med??

Denna vecka får ni tolka en skiss av Helene!! Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 1/4 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v13.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v13_skiss

Och så härliga underbara alster att inspireras av, våra inspirationsdesigners är så duktiga!

HelenaH:
v13_helenah

Julia:
v13_julia
Cissi:
v13_cissi

Eize:
v13_eize

{Helene och Åsa}


{Skissalster vecka 12}

Mmm, som vanligt är ni så duktiga och vi är så tacksamma för att få se era fina alster! Här kommer veckans urval från förra skissutmaningen!!!

LottaRos:
v12_LottaRos

MariaN:
v12_marian
skberg74/Sofia:
v12_skberg74

Mettka/Mette:
v12_mettka

{Helene och Åsa


{Månadstema - djur}

Månadens sista djur-layout utifrån vårt månadstema :) Vi vet att det är en fredag kvar på marsmånad, men nästa fredag åker Helene och Åsa till scrapmässan i Göteborg :)

Så Maraij får avsluta månadstemat med en underbar Giraff-LO! Vi hoppas givetvis att ni har lust att visa oss era små och stora djur :) Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com

djur_maraij

{Helene och Åsa}

{Glädjas med andra?}

Vi vill passa på att be er kolla http://lyckotjut.blogspot.com/... Deras härliga idé att försöka lyfta fram allt det härliga i livet, scrapping och annat tilltalar oss massor!!! Så kika in där och lyckotjut ni oxå!!!

{Helene och Åsa}

{JennyB:s scrapliftutmaning v.12}

Denna vecka har jag liftat Evelinas/maskrosfjuns layout, cowgirl. Jag fastnade för placeringen av det prickiga pappret  på enfärgad cardstock (älskar prickigt papper) samt fotografiet och rubrikens placering. Jag letade upp ett foto som passade till mitt prickiga och lade därefter min vita rubrik längs fotots kanter. Istället för stjärnor satte jag dit blommor för att förstärka mitt tema.

Evelinas superfina layout
evelina

Min tolkning
jennyb

Tack, Evelina för inspirationen och för att jag fick lifta

// JennyB

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail JennyB:s utmaning vecka 12. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

{Veckans utmaning v12}

Denna vecka utmanar vår härliga "färg- och pappersexpert" HelenaH er att använda er av färger och massor av papper!! Vi hoppas på att få se många härliga alster från er.

Jag tycker själv att det är otroligt kul och utmanande att scrappa med många färger och helst då med papper från olika leverantörer. Min utmaning är att scrappa i minst fem olika färger och med papper från fem olika leverantörer. Scrappa gärna i starka färger. Om man tycker att det är svårt att scrappa med så många olika färger så kan det vara lättare om man använder svart vita bilder till. Ett annat sett som kan göra det lite lättare är att välja en bild med många färger i och helt enkelt matcha så många av färgerna som möjligt.

/HelenaH

utmaningv12_helenah

Visa oss gärna ditt alster senast tisdagen den 27/3 kl 24,00, skicka det till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v12.

{Helene och Åsa}

{Utmaningsalster v11}

Förra veckan hade JennyB en utmaning som gick ut på att använda icke-traditionella färger till era sidor... Det kunde vara rosa till pojkar eller på annat sätt använda "udda" färger.

Denna vecka var det svårt att välja bara 1-2 st LO:s, så idag får ni se hela tre st. Alla underbara, personliga och "annorlunda" :)

Aniia berättade för oss att hon länge tänkt scrappa en LO i rosa till sin son, och nu äntligen fick ändan ur vagnen! En färgstark och busig sida!
utmaningv11_aniia

Evelina gjorde fotot svartvitt och använde massor av blommor samt färgerna gult och rosa utifrån det mönstrade pappret i bakgrunden.. Hon har även använt extra snirkliga bokstäver samt en massa spets och brads formade till hjärtan för en lite mer feminin touch på sin LO till pojkvännen! Härligt resultat!
utmaningv11_evelina

Fialia berättar att hon ofta använder "fel" färger då hon scrappar, eftersom hon oftast utgår ifrån fotot och dess färger istället för att välja traditionella färger. På den här underbara jullayouten har hon valt att använda lite mer vårfärger, vilket passar fotot perfekt och ger ett härligt färginslag!!
utmaningv11_ fialia

{Helene och Åsa}

{Utmaningsalster v10}

Så fina alster ni gör, härliga tolkningar på våra utmaningar får vi se!

Här kommer ett litet urval av det vi fått se senaste veckan utifrån Cissis utmaning att göra egna overlays...

Pernillas färgstarka LO tar andan ur oss! Färgerna är silkespapper, så coolt! Och den stora bilden till vänster är utskriven på OH-papper! Läckra effekter!!
utmaningv10_pernilla

Även Cattis har gjort en härlig LO! Egenritade blommor på OH-plats och sen målat med akvarellfärg ger härliga och personliga dekorationer!
utmaningv10_cattis

Stort tack för allt vi får se!

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 12}

Så, nu kom jag äntligen in och kan lägga ut veckans skissutmaning *puh*

Sugen på en ny skiss? Då är det dags :)

Denna vecka får ni tolka en skiss av Helene!! Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 25/3 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v12.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v12_skiss

Sen kommer härliga tolkningar från inspirationstjejerna:

Marie/Maraij:
v12_maraij

Sandra/Sasha:
v12_sasha

Annika5064:s första tolkning:
v12_annika1

Annika5064:s andra tolkning:
v12_annika2

Ellinor/Ellison:
v12_ellison

{Helene}

{Skissalster vecka 11}

Denna vecka var svårare än nånsin, era tolkningar på AnnaB:s skiss var helt fantastiska! Vi är överväldigade av er påhittighet, era olika sätt att tolka skisserna och era färgval! Stort tack till er alla!!

Här kommer veckans val:

Malin Helier:
v11_malinhelier

Fialoppan:
v11_fialoppan

Silwerstar:
v11_silwerstar

Carina:
v11_carina

{Helene och Åsa}

{Månadstema - Djur}

En älskad katt!! Det är värt att fotografera interaktionen mellan våra familjemedlemmar och djur!

Vi gillar Jennys busiga lekfulla stil på denna LO, håller ni inte med? 
djur_jennyb

Blir du inspirerad av vårt månadstema? Skicka ditt alster (LO, minialbum eller annat) till
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - djur

{Helene och Åsa}

{Vacker LO}

Karin Enestig skickade en sån vacker LO till oss utifrån vårt månadstema Djur, färgerna passar perfekt till temat!!

Kolla in!! Den rosa blomman är verkligen pricken över i:et på denna LO, pasar perfekt!
djur_karinenestig

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning v11}

Denna vecka är det Jenny som utmanar er att tänka i andra banor än de gamla vanliga vad gäller färger för "givna" teman. Hur blir du inspirerad av Jennys utmaning? Visa oss ditt alster på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v11. Kanske vill du scrappa klassiska julfärger till sommarfotona, eller orange till vinterfotona... Eller kanske väljer du - som Jenny - att scrappa rosa till en pojksida.... Vi är nyfikna på din tolkning!

{Helene och Åsa}

Rosa är en mysig och härlig färg, det tycker både sonen och jag. Ändå är det sällan (eller nästan aldrig) som jag scrappar i rosa till honom. Ska jag vara ärlig, är det istället de traditionella pojkfärgerna som kommer fram. Tema rosa till pojke, utmanar mig till att bryta mot mina inlärda ?fördomar? ? rosa till flickor och blått till pojkar.
utmaning_v11_jennyb

/JennyB

{Utmaningsalster v9}

Ojoj, ligger lite efter här ;-) Tänkte visa två härliga alster utifrån Ellens utmaning vecka 9, den bestod av minst ett hjärta och handskriven text på din sida...

Stella har gjort en härlig sida om vad hennes man betyder för henne!! Lekfulla detaljer och ett härligt foto!
utman_v9_stella

Petraunnes fina vintersida ger en lekfull känsla, blandningen av färger och svartvita färger tilltalar oss massor. Sen är fotot superfint oxå!
utman_v9_petraunne

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 11}

Måndag igen och dags för en ny härlig skiss!!

Denna vecka är det AnnaB som bjuder på en härlig skiss!! Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 18/3 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v11.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
skiss_v11
Och så underbara inspirerande alster från några av våra duktiga tjejer!!!

Anna/Anzan:
v11_anzan

Mikaela/Mikla73:
v11_mikla73

Ullis:
v11_ullis

Malena:
v11_malena

Lycka till!

{Helene och Åsa}

{Skissalster vecka 10}

Ojojoj, förra veckans skiss inspirerade er en massa tydligen... För vi fick se så oerhört många alster, underbara och härliga! Stort tack!!!

Här kommer nu veckans urval, och vi har valt hela fem bidrag denna vecka... Det var så svårt att välja!

Susny:
v10_susny

Maria:
v10_maria

Jeja:
v10_jeja

Lenas:
v10_lenas

Stella:
v10_stella

Stort tack till er alla som skickar in så underbara bidrag, och som gör vårt urval så svårt :-)

{Helene och Åsa}

{Månadstema - djur}

Idag tänkte vi visa AnnaB:s härliga LO om hennes katter som var oerhört fascinerade av första körningen av tvätt i nya tvättmaskinen... Glöm inte att dokumentera de "tokiga" sakerna era telningar gör :)

djur_annab

Blir du inspirerad av vårt månadstema, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - djur. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden...

{Helene och Åsa}

JennyB:s scrapliftutmaning v.10

Jag har haft nöjet att få lifta Anna/augusti_73:s superfina layout, Äntligen. Jag inspirerades av hennes upplägg och hennes dekorationer. Jag gillar att hon har använt sig av mönstrad bakgrund (detta är inte min starka sida) och jag gillar hennes romantiska spets som löper längs med fotots kant.

Mitt val blev ett svartvitt foto som passar till den mönstrade bakgrunden. Nu i efterhand ångrar jag mitt färgval på blommorna, då jag tycker att de är för bleka och nästan försvinner.

Annas härliga layout
image1241

Min tolkning
image1242

Tack Anna för att jag fick lifta dig!

//JennyB

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 10. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

{Veckans utmaning v10}

Denna vecka är det vår duktiga Cissi som utmanar er, hennes utmaning går hand i hand med artikeln om egna dekorationer - se längre ner på sidan! Blir du inspirerad, skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v10. Förminska gärna ditt alster till 500 pixlar på bredden.

Dekorera med transparency, overlays eller oh-film.

Använd färdiga overlays eller gör dina egna. Du kan måla, rita, stämpla, skriva ut på skrivare... brodera, sy.. klippa.. Ja möjligheterna är oändliga.

Själv tycker jag det är perfekt att använda oh-film när jag stämplar med foamstamps och akrylfärg.Då behöver man inte vara rädd för att förstöra lo:en om det inte blir som man tänkt sig. Ett annat förslag är att skära remsor av Oh-film och köra i dymon,  och sen färga in bokstäverna med en fluid chalk dyna, det blir jätteläckert.

Ser fram emot att se nya förslag på hur du använder dig av transparency.
LÅT KREATIVITETEN FLÖDA!!

På min lo har jag använt mig av Heidi Swapp Goast Shapes, målade med akrylfärg. Snöstjärnan är stämplad med fluid chalk på oh-film

/Cissi


utmanv10_cissi

{Helene och Åsa}

{Rescension av Quickutz Silhouette}

Marie/Maraij har i dagarna fått hem sin Quickutz Silhouette och här kommer en rescension av denna maskin från henne. Tack, Marie!

{Helene och Åsa}

Det har gått ett par dagar sedan jag fick hem min QuicKutz Silhouette.

silhouette 

Först och främst kan jag säga att jag är riktigt, riktigt nöjd med den. Det har inte varit några som helst problem att installera den. I förpackningen medföljer (åtminstone om du köper den här i Sverige) en europakontakt.

Installationen av programvaran är lätt att göra, allt sköter sig självt och det är pedagogiskt och bra. Det är bara till att stoppa in installations-cd:n och trycka på next-knappen.

När det är dags att skära ut figurerna är det vettigt att ta sig tid att läsa manualen. Inte för att det är svårt, men för att inte missa något av de små, små tipsen som är avgörande för slutresultatet.

Man placerar sitt papper på ett skärunderlag, som följer med i förpackningen (nya finns att köpa som komplement) och rullar in i maskinen. Därefter är det nästintill bara ett cut-kommando på datorn som behövs för att maskinen ska börja skära. Innan tillskärningen börjar, valsas pappret genom maskinen ett par gången för att fästa det ordentligt mot skärunderlaget. Jag missade det inledningsvis och då skar den snett. Man kan koppla bort den här valsningen om man t ex använder samma papper till nästa klipp också. Det rasslar och låter när den skär, som en gammal matrisskrivare från förr i tiden.

Jag har inte provat att klippa ut i olika sorters material ännu, utan hållit mig till cardstock av olika tjocklekar (det känns som om det är det jag kommer att göra). Man ställer in programmet på vilket papper man skär ut i och byter knivblad efter detsamma. Det anges tydligt om det är den gula, röda eller blå kniven som ska användas.

Det hänger med 50 olika figurer/bilder till programmet. Men de roligaste är förstås de man kan köpa och ladda ner på QuicKutz hemsida. Varje figur kostar $10, vilket kanske avskräcker. Jag har nedladdnigsbara kort. Man kan köpa färdigladdade kort hos återförsäljarna. De fungerar ungefär som ett refillkort till mobiltelefonen, man skrapar på baksidan för att få fram en kod. Det finns kort med 5 - 10 - 20 nedladdningar. Styckepriset för de nedladdningsbara bilderna blir ungefär 5 - 6 dollar istället. En helt överkomlig summa, tycker jag. Bildbanken uppdateras kontinuerligt.

Vilka bilder det finns att köpa just nu återfinns under denna länk:
http://www.diecutscrapbooking.com/Silhouette/Silhouette-Digital-Designs.pdf 

Har man ett nedladdningskort för 20 figurer, innebär det inte att man behöver ladda ner alla bilder på en och samma gång.

silhouette_kort

Det går inte dela bilder mellan sig. Bilderna man köper hamnar i ens eget "library" i ens eget silhoutte-program, installerat på den egna hårddisken. Det är inga konstigheter att ladda ner bilderna, inget tekniskt strul och det är inte svårt att förstå hur man går tillväga.

Så gott som alla fonter man har i datorn kan användas, bara det är sk "True Type"-fonter. Det är de allra, allra flesta. Man kan rita egna bilder också. Bilderna måste vara vektoriserade. Programvaran kan installeras på mer än en dator. T ex om man har både en stationär och en portabel kan programmet installeras på båda datorerna. Däremot är bildbanken kopplad specifikt till varje dator (förutom de 50 gratisbilderna som hänger med). Skulle man få en datorkrasch eller om man köper en ny dator, har QuicKutz möjlighet att ge dig dina förlorade bilder tillbaka eftersom man registrerar sig när man gör sin första nedladdning. Ännu är programvaran inte kompatibel med Windows vista, först i juli 2007 kommer de nya drivrutinerna.

Man behöver inte vara uppkopplad mot nätet för att använda sig av silhoutten, däremot måste man vara uppkopplad när man tar hem nya bilder.   

Jag känner att Silhoutten kommer att ge mig helt nya möjligheter och infallsvinklar till scrapbookingen och ser fram emot vårt kommande samarbete ;)  

/Marie

?maraij?


{Göra egna dekorationer}

Flera gånger om året släpps det massor med nya produkter från de olika scrapleverantörerna, och det är lätt att man vill ha allt. Vi vill dock slå ett litet slag för det att göra egna dekorationer, alltifrån att skapa med enbart papper till att göra egna chipboardformer eller overlays.

Här kommer inspiration från några av våra tjejer, härliga alster att njuta av!

Pernilla/Thorold har gjort egna bokstäver och former i filt och sytt på dom:
egnadekos_thorold2

Heléne har gjort egna overlays med hjälp av OH-papper
egnadekos_helene1

JennyB har gjort egna chipboad/pappersdoodlingar:
egnadekos_jennyb

Malena har gjort en egen chipboard med stjärna på, för att matcha sitt röda papper:
egnadekos_malena

Pernilla/Thorold har dels gjort en kalenderblad på OH-papper och även gjort blomdekorationen med papper och band:
egnadekos_thorold2

Heléne har gjort eget bakgrundspapper i punkstil med hjälp av cardstock och penna:
egnadekos_helene2

Sasha har gjort egna blommor och snurror i ståltråd:
egnadekos_sasha

{Helene och Åsa}

{Vi vill tacka våra gästdesigners!}

Vi vill tacka våra gästdesigners Heléne och Ellen för att ni hjälpt oss under februari, med fantastiskt fina och kreativa alster!! Två härliga tjejer som vi är så glada åt att ha haft till vår hjälp!!

Stort tack, tjejer!!

{Helene och Åsa}

{Testpanelen - Annas Scrapbooking 1}

Vi har fått härligt inspirerande och färgglatt material från Annas Scrapbooking, bestående av utstansade minialbum, pilar och ramar samt blommor och band. Då de inspirationstjejer som fick testa materialet har varit så oerhört kreativa, så gör vi två inlägg :)

Minialbum gjord av AnnaB:annas_annab1

AnnaB:
annas_annab2

AnnaB:
annas_annab3

Kort gjord av AnnaB:
annas_annab4

Kort gjord av AnnaB:
annas_annab5

Layout gjord av Eize/Åza:
annas_eize1

Minialbum gjord av Eize/Åza:
annas_eize2

Layout gjord av Monnah/Monica:
annas_monnah2

Minialbum gjord av Monnah/Monica
annas_monnah1

Stort tack för att vi fick testa materialet och stort tack till de duktiga inspirationstjejerna!

{Helene och Åsa}

{Testpanelen - Annas Scrapbooking 2}

Vi har fått härligt inspirerande och färgglatt material från Annas Scrapbooking, bestående av utstansade minialbum, pilar och ramar samt blommor och band. Då de inspirationstjejer som fick testa materialet har varit så oerhört kreativa, så gör vi två inlägg :)

Layout gjord av Mikla73:
annas_mikla1

Layout gjord av Mikla73:
annas_mikla2

Layout gjord av Hallonflicka/Marie:
annas_hallonflicka1

Layout gjord av Hallonflicka/Marie:
annas_hallonflicka2

Minialbum gjord av Hallonflicka/Marie:
annas_hallonflicka3

Kort gjord av Hallonflicka/Marie:
annas_hallonflicka4

Layout gjord av Hallonflicka/Marie:
annas_hallonflicka5

Stort tack för att vi fick testa materialet och stort tack till de duktiga inspirationstjejerna!

{Helene och Åsa} 

{Utmaningsalster v8}

Åh, Monicas utmaning att använda foamstamps på sin sida var populär :) Här kommer några alster utifrån den utmaningen!

Miaa:
v8_miaa

Milla:
v8_milla

Stort tack till er alla som skickade in fina bidrag till oss!!!

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 10}

Måndag betyder  skiss igen!!

Denna vecka är det en skiss från Helene, som ska få er att försöka tänka utanför "lådan"!! Du kan tolka den lite som du vill, vrida och vända på den osv... Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 11/3 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v10.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:

skiss_v10

Här kommer superfina alster från några av inspirationstjejerna att njuta och inspireras av!

Marie/Sockergrynet:
image1207

Ulrika:
v10_ulrika

AnnaB:
v10_annab

Pernilla/Thorold:
v10_thorold

Lycka till!!

{Helene och Åsa}

{Skissalster vecka 9}

Tack för allt fint vi får se!! Vi frossar i färger och former, i underbara layouter och fina foton!!!

Här kommer våra val från de inkomna alstrena för skissutmaningen vecka 9.

Emso:
v9_emso

Sanka:
v9_sanka

annyt:
v9_annyt

Kristina.A:
v9_kristinaa

{Helene och Åsa}

{Månadens tema - djur}

Denna månad har vi djur som månadstema, tama eller vilda, hemma eller på djurpark!! Vi tycker det är dags att våra bästa vänner får lite extra uppmärksamhet :)

Kolla in Julias härliga sida, är inte siesta ganska så nice?! ;-)
julia_djur

Blir du inspirerad och har nån härlig djursida att visa, skicka den till oss på
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Månadstema - djur och förminska din bild till 500 pixlar på bredden...

{Helene och Åsa}

{På Syfestivalen!}

Om ni tycker vi är lite tråkiga och tysta i helgen, så befinner vi oss på Syfestivalen i Sollentuna, Stockholm. Vi är där för tidningen Scrapbooking mm:s räkning, så vi hoppas att ni kommer fram och säger hej :) Många kända ansikten har vi redan fått, så skoj!!

{Helene och Åsa}

{Inspirationsdesigner - Anzan}

Sist men inte minst så vill vi berätta att duktiga Anna/Anzan är inspirationsdesigner hos oss! En härlig shabby stil har hon!!!

- namn
Anna Lennström (Anzan)
anzan_foto

- hemsida / blogg
Blogg   
http://annalennstrom.blogg.se
Hemsida  www.anzanscrap.se

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag kommer ihåg att min faster visade sitt fotoalbum när jag var liten, och jag var helt fascinerad! Sedan började jag sätta in foton i vanliga album med lite text till. Hittade till en Svensk scrapbutik 2002 och sedan har det rullat på och fakturorna har rullat in *haha* När jag blev gravid med Leah 2004 kändes det jätteviktigt att dokumentera
ALLT (!) som hade med min graviditet & Leah´s uppväxt att göra. Är dock väldigt dålig på att scrappa om mig själv och Daniel. Ska bättra mig på det!

- vart finner du inspirationen
Inspirationen finner jag i vår vardag här hemma, Leah´s framsteg och allt som har med livet att göra. Blir såklart även superinspirerad av att kolla i olika gallerier på nätet och allt fint som andra gör! Färger och mönster inspirerar mig också mycket, tex tyger & inredning.

- din stil, förklara - vilka produkter tycker du om
Stilen varierar beroende på humör! Det är kul att bara följa det man känner för stunden - och ibland resulterar det i en stilren LO med mycket "luft" men oftast blir det lager-på-lager & lite skitigt. Har väl nästan uteslutande journaling i form av textremsor och gärna gem och annat smått. Produkter som jag ALLTID använder är fluid chalk och edgescraper, och jag älskar mitt nya QK Studio Classic!!!  Har även kommit på att jag tycks ha en förkärlek för prickar eftersom allt med prickar på plötsligt befinner sig i ett paket på väg hem till mig!! *ler*

- trender, vad tror du kommer komma
Min oförmåga att förutse kommande trender är anledningen till att jag använder produkter & papper långt efter att det varit på tapeten för alla andra, så jag vet faktiskt inte. Men knappar hänger nog med ett tag till liksom chipboards. Själv har jag fallit pladask för färgen orange efter att ha kollat in amerikanska gallerier så det är kanske på väg hit i större skala?!!

- vad gör du vid en scrapsvacka
Då sitter jag & stirrar på alla papper & dekorationer, läser scraptidningar och surfar i gallerier tills jag hittar tillbaka till mina gluedots.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Jämför dig inte med andra - hitta din stil och vad som passar dig! Stilen kommer att utvecklas och ändras på vägen iallafall, men så länge det känns bra för dig själv så är du på rätt väg!

Här är en underbart fin LO som Anna gjort, titta och njut av den!!
presLO_anzan

Välkommen i gänget, Anna!!

{Helene och Åsa}

JennyB:s scrapliftutmaning v.9

Denna vecka liftar jag Ethels underbart fina sida, du gör mig glad. Jag gillar Ethels stil och jag gillar denna layout väldigt mycket, så jag kunde inte annat än att CASE:a  (copy and steal everything) hennes sida. Som ni ser, "snodde" jag hela hennes upplägg med några få små förändringar.

ethels fina sida99101-1197

Min tolkning
JennyB-varje dag

Tack för att jag fick lifta dig ethel!

//JennyB

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 9. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.