{Vi vill tipsa om Utmaningsverkstan}

Åh, så skoj!! Stephanie/Mysmasken har gjort en utmaningsverkstad, där man kan få tips för olika alster att göra.... Kolla in hennes utmaningsverkstad, den är verkligen toppen!!!

Tack för att vi får länka, Stephanie!! Du är en pärla!

{Helene och Åsa}

{Månadstema - journaling}

Vi vill visa en underbar och oerhört inspirerande layout gjord av en av våra nya inspirationsdesigners Annika. Hon har gjort den utifrån februaris månadstema journaling.
journaling_annika

Ni får gärna fortsätta skicka på detta månadstema nån vecka till ifall ni blir inspirerade av Annikas, eller de äldre alstrena. På fredag kommer nytt tema... Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - journaling.

{Helene och Åsa}

{Inspirationsdesigner - Sandra/Sasha}

Idag har vi äran att visa vår näst sista nya inspirationstjej, nämligen en oerhört duktig designer vid namn Sandra/Sasha. Hur duktig som helst!

- namn
Sandra Lundell (kallar mig Sasha på div. forum)
foto_sasha

- hemsida/blogg
http://www.familjenlundell.se/sandra  

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Hittade sidor om denna underbara hobby på nätet och började med det första riktiga albumet i januari 2005. Har som många andra scrappare alltid varit pysslig av mig och ser detta som en perfekt hobby eftersom jag dessutom gärna vill dokumentera barnens uppväxt ordentligt.

- vart finner du inspirationen
Överallt. Mina foton, papper och övriga scrapgrejer. Gillar att klicka runt i olika gallerier och bloggar och samla på mig LO:s som jag gillar. Går det segt med mina egna sidor så bläddrar jag igenom inspirationsmappen och får ofta lite nytändning. Gillar också att delta i skiss- och scrapliftutmaningar. Självklart läser jag också gärna scraptidningar för inspiration.

- din stil, förklara
Jag scrappar ofta ganska vardagliga händelser och sidorna kretsar kring mina barn, vad de lärt sig eller gjort, m.m. Försöker hitta de där små sakerna i vår vardag som annars hade glömts bort.
Jag har ofta ett stort fokusfoto och några små som beskriver händelsen lite mer detaljerat. Skriver ut alla foton hemma så det händer att jag mixtrar lite med fotot i Photoshop först. Jag gillar mönstrade papper och tycker om att blanda från olika leverantörer på en och samma sida. Försöker skapa en stämning på sidan genom att hitta rätt papper. Väljer också dekorationer som passar temat och fotona eller på annat sätt förstärker känslan jag vill förmedla.

- vilka produkter tycker du om
Basic Greys papper har jag svårt att låta bli, tycker om att använda deras enfärgade mönsterpapper som grund då jag tycker att de ger mer liv åt sidan än ett helt enfärgat cardstock. Men utan Bazzill så klarar jag mig nog inte... Annars använder jag mycket chipbords just nu, dymon brukar också få vara med på ett hörn, och naturligvis utskurna titlar eller dekorationer från min CraftROBO.

- trender, vad tror du kommer komma
Jag hoppas och tror att den relativt nya trenden med skärmaskiner typ CraftROBO för med sig att man kommer göra mer egna dekorationer, istället för att köpa chipboards skär man ut egna i flera lager, man kan dekorera med egendesignade swirls, blommor, tags o.s.v. En dröm vore om det kom relativt prisvärda skärmaskiner som klarar fler material som tyg och filt m.m.

- vad gör du vid en scrapsvacka
Försöker hitta utmaningar som jag känner för att hänga på, kanske scrapliftar någon eller använder en skiss som tilltalar mig. Eftersom jag nu också gör kort så brukar det vara skönt att få pyssla med det ett tag också. Känns ibland lite mer kravlöst än att skapa en hel LO.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Våga vara med på utmaningar på forum och bloggar! Genom att scraplifta eller följa skisser så har mycket av arbetet redan gjorts. Man kommer igång snabbare och slipper fundera ut grunden själv. Man kan också lära sig mycket på det som mer erfaren scrappare genom att få nya utmaningar eller t.ex. våga testa någon annans stil!

Och så en underbart härlig presentationssida från Sasha, så ni ser vilken underbar stil hon har!!
presLO_sasha

Välkommen i gänget!!!

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning - vecka 9}

Denna vecka är det vår ena gästdesigner Ellen som utmanar er. Hennes utmaning är att använda din egen handstil och minst ett hjärta på din LO (eller annat alster).

Du kanske inspireras av Ellens härliga hjärta, väljer chipboardhjärtan, egenutklippta hjärtan eller annat... Det är bara fantasin som sätter stopp.

utmaningv9_ellen

Om du blir inspirerad, så skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v9.

Lycka till!

{Helene och Åsa}

{Inspirationsdesigner - Pernilla/Thorold}

Idag tänkte vi presentera Pernilla/Thorold, som har en härlig fräsch stil, superduktig är hon! Vi har suktat på hennes alster ett bra tag nu!

- namn:
Pernilla Thorold Johansson  ”thorold” på olika forum
foto_thorold

- hemsida/blogg:
Ingen för tillfället

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa:
Jag gick en kvällskurs i scrapbooking hösten 2005 och efter det så utvecklades mina album mer och mer. Jag hade tidigare gjort ”enklare” album till mina barn men nu öppnades ju en hel värld med underbara papper och dekorationer. Jag blev tipsad om scrappiz och där läste jag artiklar och tips m.m. Jaa, sedan var jag fast.

- vart finner du inspirationen:
Många idéer får jag genom att titta på de mönstrade papper jag vill använda. Jag surfar dagligen på diverse bloggar och gallerier. Jag läser CK och Scrapbooking m.m. Sedan har jag några underbara böcker bl.a. Elsie Flannigans.

- din stil, förklara:
Jag gillar att prova nya saker så jag vet inte om jag har någon särskild stil. Mina layouter är ganska enkla, färgglada och ”matchade”.

- vilka produkter tycker du om:
Jag använder mycket mönstrade papper och mina favoriter är Ki Memories, Scenic Route och American Crafts. Knappar, rub-ons och thickers (AC:s stickers) är favoriter just nu.

- trender, vad tror du kommer komma:
Det ser ut att bli mycket blommor i vår, lite nya produkter i filt och massor med härliga clearstamps.

- vad gör du vid en scrapsvacka:
Det är ju inte alltid lika lätt att få inspiration men om man lägger undan projektet ett tag så brukar lusten snart infinna sig igen. I alla fall för mig.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare:
Att prova på lite olika tekniker och kanske gå en kurs där man kan få tips, inspiration och svar på sina frågor.

Och här kommer tre fantastiskt fina alster från Pernilla, titta och njut!!

presLO_thorold1

presLO_thorold2

presLO_thorold3

Välkommen i gänget, Pernilla!!!

{Helene och Åsa}

{Utmaningsalster - vecka 7}

Vecka 7 hade JennyB en snabbscrap-utmaning, och vi fick in många fina bidrag! Stort tack!

Här kommer två jättefina snabbscrappade alster från två kanonduktiga tjejer!

Silwerstar:
utmanv7_silwerstar

Diana:
utmanv7_diana


{Helene och Åsa}

{Inspirationsdesigner - Annika}

Idag presenterar vi ytterligare en duktig tjej, nämligen annika5064. Hon har en härlig, fräsch och busig stil!

- namn

Annika Johansson/annika5064

foto_annika


- hemsida/blogg

http://annika5064.blogg.se/
 
- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Scrapbooking kom jag i kontakt med av en slump under graviditeten. Surfade mycket och halkade in på detta.  Och eftersom jag gillar att fotografera insåg jag att detta var hobbyn för mig; ville som många andra göra ett fint album till det väntade barnet. Jag satt ofta och kollade in Traderas auktioner och köpte nog alla Jolees stickers som finns! Dessa visade sig, när jag väl började scrappa, vara mitt absolut sämsta köp! Våren 2005 gjorde jag min första LO, som jag senare rev i bitar för att sätta igång på ”riktigt” hösten samma år.

- vart finner du inspirationen
Inspiration finner jag mest hos amerikanska scrappare; många håller till på TwoPeas; Tessa Ann Watte, Ritas Cottage, Danielle Thompson, Ruth Akers, Kelly Goree för att nämna några. Svenska scrappare jag gärna nämner är Knasbanan/Fiffi, Ulrikaulrika och Mikla73.

- din stil, förklara
Jag går igång på både freestyling och strikt grafisk stil; tycker precis lika mycket om båda och vill verkligen variera mig och testa diverse stilar.  Just nu är jag inne i en lite mer avskalad period, men börjar längta efter mer mönstrade papper. Klarar mig inte utan mycket färger, blingbling, chipboard och pennor. Så kanske man kan kalla min stil för...stillös?

 - vilka produkter tycker du om
Produkter jag gillar är Bazzill, Queen & Co, Heidi Swapp, American Crafts, My Minds Eye, Autumn Leaves, KI Memories, Crate Paper, Prima, Imagination Project och många fler...

- trender, vad tror du kommer komma
Overlays fortsätter öka i popularitet, chipboards, band och rub-ons likaså. Dessutom kommer figurpapper stort! Kit med olika teman, där man bara trycker dit sina bilder, kommer att öka, allt för att spara tid. På samma sätt ökar den digitala scrapbookingen...

 Men jag tror också att freestylen kommer att öka. De av oss, som inte gillar färdiga kit, vill fortsätta att hitta egna stilar, göra egna dekorationer, använda personliga föremål, inte alltid syrafria. Jag är själv inte fanatisk när det gäller syrafria produkter; trots giftigt klister och förbjudna pennor har jag sett gamla fotoalbum som är i mycket gott skick! Även här tror jag den digitala scrapbookingen vinner mark, för det finns mycket snyggt att använda även manuellt; ramar, dekorationer, alfabet att skriva ut och göra personliga!

- vad gör du vid en scrapsvacka
Stänger dörrarna till skåpen, gör något helt annat tills lusten infinner sig igen...

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Ta det lugnt med inköpen till en början; titta igenom några foton du verkligen vill scrappa, välj färger utifrån dem och beställ enfärgade/mönstrade papper som matchar samt några dekorationer. Skalpell och skärmatta är också bra att ha. Har du svårt att komma igång, scraplifta en LO du tycker om och våga prova olika stilar. Och till sist, det finns inga rätt och fel inom scrapping!

Och så två underbara layouter som visar Annikas härliga stil:
presLO_annika1

presLO_annika2

Välkommen in i gänget, Annika!!

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 9}

Härligt! Det är måndag igen och det är skissdags igen :)

Denna vecka är det en kanonfin skiss gjord av  Monnah som ska få er att skapa!! Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 4/3 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v9.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v9_SWEskiss

Och så härliga inspirationsalster:

Åza/Eize:
v9_eize

Gästdesigner Ellen:
v9_ellen

Monnah:
v9_monnah

TinaJ:
v9_tinaj

{Helene och Åsa}

{Skissalster vecka 8}

Varje vecka utsätts vi för svåra prov, att välja vilka 4 bidrag som visas här på bloggen. Det är väldigt svårt, för alla bidrag är vackra, har sin charm och visar en fin historia från var och en. Här kommer dock veckans val!

Nilla:
v8_nilla

Claudia79:
v8_claudia79

kanskesnart:
v8_kanskesnart

Skumpis:
v8_skumpis

{Helene och Åsa}

{Inspirationsdesigner - Julia}

De kommande dagarna har vi äran att få presentera ett fantastiskt tillskott till våra inspirationsdesigners, och idag vill vi passa på och presentera Julia! Vi har länge haft ögonen på Julia, som har ett fantastiskt öga för färg och form!

- namn
Julia Eriksson
julia

- hemsida/blogg
http://juliasviktigasida.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag började scrappa hösten 2003. Helene visade upp sin nya hobby och jag fastnade direkt :) Ända sen jag var liten har jag varit fånigt förtjust i pennor, papper och små pysselprylar men jag har aldrig tidigare haft någon hobby. Jag hade även jobbat upp ett stort intresse för fotografering och jag nöjer mig inte med att sitta och titta på alla underbara bilder på datorn.

- vart finner du inspirationen
Jag finner inspiration i mina foton, färger som finns överallt, andras LO's. Inredningstidningar och reklam tycker jag kan vara verkligt inspirerande. Man ser allt på ett annat sätt när man scrappar, lite sjukligt ibland faktiskt ;)

- din stil, förklara
Ja, hur är min stil?! Jag vet inte själv hur jag ska kategorisera den, och jag vet ärligt talat inte om jag vill det. Men i de flesta kommentarer jag får om mina skapelser är att det är ordet stilrent som dyker upp, så det får bli det ordet som bäst beskriver mina sidor. Men jag kan säga att jag gör inte alltför romantiska sidor eller så mycket freestyle. Jag är nog för petig och kontrollerad för att släppa loss helt och hållet :)

- vilka produkter tycker du om

Jag älskar papper!!! Jag låter ofta mönstrade papper dekorera sidorna som jag gör. Sen är jag som alla andra och använder det mesta som finns att få tag på: chipboard, knappar, band, rub-ons, blommor mm. Just nu ser jag mig som en "nykter shopoholic" Efter ett långt köpstopp så har shoppandet minskat drastiskt, men inte helt försvunnit ;)

- trender, vad tror du kommer komma
Jag tror att vi kommer gå tillbaka till det mer enkla och att freestylandet kommer minska. Allt glitter som är poppis nu tror jag kommer försvinna.

- vad gör du vid en scrapsvacka
Vid en svacka brukar jag ta fram foton och papper, sätta tillbaka foton och papper och så brukar jag hålla på ett tag innan det lossnar :) Jag brukar även surfa runt och titta på andras skapelser. Men om jag känner (vilket jag gör ibland) att jag inte alls vill och det inte är roligt då låter jag sakerna vara tills jag blir sugen igen.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Titta runt och sug in allt som finns! Det finns så mycket ideér att få av andra, och sen måste man sätta sig ner och fundera vad man vill göra och för vem man ska göra det. När man tittar runt så ser man ganska fort saker som man gillar och saker som man inte gillar. Sen är det bara att dyka ner i träsket och vara beredd, för man tar sig inte så lätt upp!

Och så visar vi en av Julias vackra LO:s, titta och njut!!!
presLO_julia

Välkommen i gänget, Julia!

{Helene och Åsa}

{Vi testar stämplar!}

Några av våra inspirationsdesigners har fått härliga fina textstämplar att testa från Poppes stämplar

Stort tack till Poppes för att vi fick härliga stämplar att testa!!! Här kommer inspirationsalster från några av våra tjejer:

En vacker ask som Cissi gjort:
poppes_cissi3

Ytterligare en härligt vacker ask från Cissi:
poppes_cissi4

Vårkort från Cissi:
poppes_cissi1

Ett härligt kärlekskort från Cissi:
poppes_cissi2

Kärlekskort från Ellison:
poppes_ellison1

Ett till kärlekskort från Ellison:
poppes_ellison2

Bara för att-kort från Ellison:
poppes_ellison3

Ellisons påskkort:
poppes_ellison4

LO med påskkärringstämpel från Ellison:
poppes_ellison5

Tackkort från Ellison:
poppes_ellison6

Alla hjärtanskort från Monnah:
poppes_monnah1

Vårkort från Monnah:
poppes_monnah2

Bara för att-kort från Monnah:
poppes_monnah3

Och så en LO med påskkärringstämpeln, av Monnah:
poppes_monnah4

Stort tack även till inspirationstejerna som gjort så mkt härliga alster!!

{Helene och Åsa}


{Månadstema - journaling}

Härliga underbara alster med fokus på journaling.... Visst blir du inspirerad? Skicka isf ditt alster till swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema -journaling

Monnahs underbara:
monnah_journal

Jennys busiga:
jenny_journal

{Helene och Åsa}

Jenny B:s scrapliftutmaning v.8

Då var det torsdag och dags för ännu en scrapliftutmaning. Denna gång har jag haft det stora nöjet att lifta Åsas/asalis härliga layout, mammas hjärta. Jag gillar Åsas stora röda hjärta och hur hon placerat alla sina foton. Detta upplägg liftade jag i princip rakt av, dock bara med ett fotografi. Gillade även Åsas knappar och band, och placerade lite av detta på mitt hjärta.

Tack Åsa för inspirationen och för att jag fick lifta dig!

Åsas layout, mammas hjärta
mammas hjärta-asali


Min tolkning
Tack-JennyB

//JennyB


Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 8. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden

{Monnah visar...}

... en LO med papper från Crate Paper, som Scrapaddicted sponsrade oss med för ett tag sen... Visst är Monnahs LO fin?!

sponsor_monnah

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning v8 - foamstamps}

Denna vecka är det Monnah som utmanar er, så dags att gräva fram era foamstamps :) Vi hoppas på att få se mååååånga läckra bidrag :) Skicka isf till swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Veckans utmaning v8 och förminska gärna din LO till 500 pixlar på bredden.

{Helene och Åsa}

Många har olika slags bokstavsstämplar liggande hemma. Foamstamps är inte så "inne" vad det verkar, men jag gillar dem skarpt! Akrylfärgerna torkar snabbt och gör att man kan variera sig mycket med olika färger.
På den första sidan har jag använt foamstamps av okänt märke samt JOY-stämpel från Making Memories och små bokstavsstämplar från Panduro.
utmaning_v8_monnah1

Den andra sidan har jag stämplat Making Memories monogramfoamstamps (Långt ord!) i rött på hallonrött papper. För att definiera lite mer har jag använt vit och svart penna för att göra olika mönster på bokstäverna. Jag har också använt Panduros bokstavsstämplar här.
utmaning_v8_monnah2
Tanken med de här sidorna var också att låta själva bokstäverna dekorera på egen hand, så jag har bara använt stämplar och pennor för hela slanten...

Lycka till!
/Monnah

{Utmanings-LO}

Förra veckan hade vår gästdesigner Heléne en utmaning om att använda komplementfärger och vi fick bland annat se denna underbara och varma LO av Susanne W!! Så läcker!!

utmaning_v7_susannew

{Helene och Åsa}

{Gulligt minialbum}

Detta minialbum fick vi i mailen någon dag efter alla hjärtans dag, det är Marie Samnegård som skickat det till oss... En härlig gåva i form av minialbum till morföräldrarna, där Marie har med vackra foton och tar tillvara på några av barnens teckningar! Kanske inspirerar detta någon annan även om Alla hjärtans dag redan varit?? Oss inspirerar det iaf massor!!

minialbum1

minialbum2

minialbum3

Stort tack för att du delar med dig, Marie!

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 8}

Måndag igen, det har varit sjukstuga hos Helene och inte många tankar på Scrap direkt... Nu är det dock dags för en ny skiss, och vi hoppas få se mååååånga underbara alster även denna vecka!

Denna vecka är det en hjärtlig skiss gjord av  Helene att skapa utifrån!! Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 25/2 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v8.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
skiss_v8

Sen inspirationsalster!!!

Från Cissi:
v8_cissi

Kort från Muhren:
v8_muhren

Från Ellison:
v8_ellison

Från vår gästdesigner Heléne:
v8_heléne

{Helene och Åsa}

{Skissalster från vecka 7}

Wow, så duktiga ni är allihop, både de som vi visar upp här, men även de som vi inte valt ut just denna vecka! Så duktiga, så härliga, så vackra alster!  

Här kommer veckans val!

Claudia79:
v7_claudia79

Fialia:
v7_fialia

Malin:
v7_malin

Maria:
v7_maria

{Helene och Åsa}

{Utmaningsalster}

Mmmm, så fina layouter med knappar! Jennys utmaning vecka 6 gick ju ut på att använda knappar på sin sida och här kommer två sååå fina sidor!

Lily:
Bortplockad för publicering!

Charlotte:
utmaning_v6_charlotte

{Helene och Åsa}

{Månadstema - Journaling}

Det är helt underbart vad mycket skoj man kan göra med sin text på sin sida.... Man kan välja att fokusera på texten genom utstansade bokstäver - som vår gästdesigner Ellen - eller så skriver man en lång text om något som en storm - som Ulrika har gjort!!

Ellens urvackra sida:
ellen_journaling

Ulrikas underbara sida:
ulrika_journaling

Blir du inspirerad av vårt månadtema? Skicka ett alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - journaling. Förminska ditt alster till 500 pixlar på bredden.

{Helene och Åsa}

JennyB:s snabbscraputmaning v.7

Det är redan torsdag och denna gång blir det en snabbscraputmaning.
Jag är en riktigt långsam scrappare som stortrivs och njuter med den långa skapandeprocessen. Tyvärr, är jag dålig på att snabbscrappa och jag har så fruktansvärt svårt för att bli nöjd med de snabba layouterna. De känns så hastiga och ....ja, icke välarbetade. Jag skulle så gärna vilja bli bättre på att snabbscrappa, så därför tänker jag ibland  på torsdagar ha snabbscraputmaning istället för scrapliftsutmaning. Målet är att försöka skapa en layout på mindre än 45 minuter och bli nöjd med resultatet!!!

Har ni lust att hänga på och snabbscrappa?

Denna layout tog mig ca. 35 minuter. Det som tog mest tid var att plocka fram symaskinen och sy på layouten.
JennyB - lurifax

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail JennyB:s utmaning vecka 7. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

//JennyB

{Veckans utmaning - vecka 7}

Denna vecka är det vår gästdesigner Heléne som utmanar er! Här kommer en härlig utmaning att bita i :) Blir du inspirerad av Helénes utmaning, skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v7.

{Helene och Åsa}

Hejsan! Heléne - gästdesigner här!

Min utmaning blir att använda sig av komplementfärger i skapandet!

Komplementfärgerna är de färger som ligger mittemot varann i färgcirkeln tex lila-gul, blå-orange och röd-grön. Komplementfärgerna är varandras största motsatser och det gör att de förstärker varandra. För det mesta tar man upp en färg från fotot när man väljer papper att scrappa med. Men om du har ett foto med mycket färg tex en lysande orange solnedgång så kan du förstärka fotot( och färgerna) genom att
använda komplementfärgen blå istället. Det kan också vara så att du vill visa en detalj i fotot och om du använder komplementfärgen i LO:n så framhävs detaljen.

I min LO "Blå" använde jag komplementfärgen orange för att förstärka och lyfta fram det blå ögat.

heléne1

I "Ankan" har jag använt lila och gult på hela LO:n, men med den mörklila ramen runt fotot vill jag framhäva den gula ankan lite extra.
heléne2


Komplementfärgerna intensifierar, förstärker, lyfter fram varann och ger varann lyskraft! Testa!!

Lycka till!!
Heléne

{Sista minuten-alster?}

Har ni inte hunnit göra något tills idag, då det är alla hjärtans dag? Kanske brukar ni inte fira denna dag, men du kanske har ångrat dig? Här kommer två underbara sista minuten-alster från två av våra duktiga läsare:

HellaBellas underbart läckra burk med kärlekspiller:
karlekspiller_hella

Och så har Terese gjort ett digitalt kort som hon skickat till sin man via email nu på morgonen :) Enkelt, perfekt och så bra!
terese

{Helene och Åsa}

{Vacker layout}

Rebecca Bergsland tipsade oss om en fantastiskt vacker layout hon hittat. Rebecca tycker att layouten är underbart vacker och har en del av rubriken i små textrutor som bildar en kurva. Mycket inspirerande, så vi kan självklart inte låta bli att visa layouten för er!!!

rosagirl

Rosagirls galleri

Tack, Rebecca, för att du delade med dig!! Vi är oerhört tacksamma!

Är det fler som hittar inspirerande alster, skicka oss gärna ett mail till swe.scrapbook@gmail.com med bild och länk till galleriet eller liknande. Vi är tacksamma för hjälp :)

{Helene och Åsa}

{Lillblommans vackra tagbook}

Vi fick ett underbarbart mail från Ullis/Lillblomman med en helt fantastisk tagbook. Vi vet med stor övertygelse att hennes man kommer uppskatta att få denna vackra gåva, och det inspireras oss att använda nåt av allt det material vi har sparade på vår dator i form av citat, dikter och liknande.

{Helene och Åsa}

Hej!
Ville bara visa en tagbook som min man ska få på alla hjärtansdag av mig! Ibland kan det vara svårt att göra ngt till en man men jag blev faktiskt nöjd med denna!

Hade en del dikter som jag skrivit och som legat i word-dokument och skräpat. Använde två av dessa på
tagarna. Känns väldigt personligt som gåva. Hoppas att ni får en kärleksfull onsdag!

Kram Ullis/LillBlomman

Lillblomman_tagbook3

Lillblomman_tagbook2

Lillblomman_tagbook1

{Imorgon är det Alla hjärtans dag...}

...och här kommer underbara, vackra alster från våra inspirationsdesigners! Vi hoppas att även ni inspireras att göra en sida full av kärlek till någon eller något som är viktig i ert liv.

Malena:
allahjärtan07_malena2

JennyB:
allahjärtan07_jennyb2

Hallonflicka/Marie:
allahjärtan07_hallonflicka

Monnah/Monica:
allahjärtan07_monnah

Malena:
allahjärtan07_malena1

JennyB:
allahjärtan07_jennyb1

Blir du inspirerad, skicka gärna ditt alster till oss (kort, layout eller annat) på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Alla hjärtans dag. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

{Helene och Åsa}

{Månadstema - journaling}

Vårat månadstema denna månad är ju journaling, dvs historien på din sida.... Att berätta lite mer än du brukar är ju himla skoj :) Eller kanske skriva mer utförligt om nåt speciellt, kanske ett kärleksbrev till någon såhär strax före alla hjärtans dag.

Malena har skrivit en härlig tomtetext!
malena_journaling

Blir du inspirerad? Skicka ditt bidrag till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Månadstema - journaling. Minska gärna ner din bild till 500 pixlar på bredden.

{Helene och Åsa}


{Skissutmaning vecka 7}

Måndag igen och dags för en ny skiss, hoppas vi får se mååååånga underbara alster denna vecka också!

Denna vecka är ytterligare en av Helenes skisser att skapa utifrån!! Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 18/2 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v7.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v7_skiss

Sen jättefina härliga alster:

Vår gästdesigner Ellen:
v7_ellen

JennyB:
v7_jennyb

Ett kort från Linda/Muhren:
v7_muhren

UllisÖ:
v7_ullis

Lycka till med ert skapande!
{Helene och Åsa}

{Skissalster vecka 6}

Tack för alla underbara inspirerande alster vi fått se utifrån förra veckans skiss! Här kommer några av de underbara sidor vi fick se!

Nina:
v6_nina

MarieG:
v6_marieg

MalinD:
v6_malind

Ethel:
v6_ethel

{Helene och Åsa}

JennyB:s scrapliftutmaning v.6

Denna vecka har jag gjort en scraplift av Malin.d:s härliga layout, I love you. Jag fastnade för Malins softa och mysiga färgval, vilket jag försökte återskapa på mitt sätt på min layout. Den stora blomman med fotot är urläcker och denna ville jag givetvis också ha med. Denna vecka blev det ytterligare en liftning som inte är så likt originalet, men visst kan man skymta en viss likhet ändå, eller.....

Malin.d:s layout
Malin.d:s I love you

Min tolkning
JennyB:s Hanna  Amanda

Tusen Tack för inspirationen Malin

//JennyB

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Jennys utmaning vecka 6. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

{Veckans utmaning - vecka 6}

Denna vecka är det Jenny som utmanar er, denna vecka handlar det om att använda knappar!!

Jenny:
Jag gillar knappar och att samla på dem har nästan blivit en ”minihobby”. Det är stor lycka när jag finner en stor burk med knappar i någon second hand butik eller när min kära släkt gjort klädrensning och sparat på alla knappar för att överlämna dem till mig. Att sitta och sortera dem i olika färghögar är ganska rogivande och det bästa av allt är att de är så dekorativa att använda på sina albumsidor.
 
utmaningv6_jennyb

Blir du inspirerad av Jennys knapputmaning, skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Veckans utmaning v6.

{Helene och Åsa}

{Alster från bokomslagsutmaningen}

Vår inspirationsdesigner Mikaela blev så inspirerad av Marie/Hallonflickas härliga utmaning att inspireras av ett bokomslag.

Här är Mikaelas bokomslag:
bok_mikla

...och hennes fantastiskt vackra tolkning!
utmanv5_mikla

Blev du inspirerad av Maries utmaning vill vi gärna även se ditt alster! Skicka det till
swe.scrapbook@gmail.com :)

{Helene och Åsa}

{Korttolkning av skissen v6}

Linda/Muhrens vackra kort föll bort i mailen och kom därför inte med i uppladdningen till vecka 6:s skissutmaning... Kolla in Lindas urvackra kort!! Det är kul att se att skisser som egentligen är tänkta för layouter går att tolka om till kort också.

muhren_v6

{Helene och Åsa}

{Alster från Jennys utmaning v5}

Åh, vilka fina alster ni gjort utifrån Jennys utmaning! Vi tänkte visa 2 här som talade lite extra till oss...

Annika5064:
annika5064_jennyutmanv5

Elle:
elle_jenny_utmanv5

{Helene och Åsa}

{Skissutmaning vecka 6

Härliga måndag, det är dags för skissutmaning igen!

Denna vecka är en av Helenes skisser att skapa utifrån!! Vill du vara med i utlottningen om att få din LO publicerad på vår blogg, skicka din LO senast söndag 11/2 kl 24,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + ditt nickname (om du är med på något forum och gärna vilket forum i så fall är) och märk ditt mail Skissutmaning v6.

Vänta gärna med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
skiss_v6
Och så härliga och inspirerande alster från inspirationstjejerna!

Först ut är vår gäst-DT Heléne:
heléne_v6

Malena:
malena_v6

Mikla73:
mikla_v6

{Helene och Åsa}

{Skissalster från vecka 5}

Återigen har ni skapat mycket vackert, mycket inspirerande, mycket härligt utifrån vår skissutmaning! Här kommer veckans val!!!

Marias:
maria_v5

MarieG's:
marieg_v5

Meris:
meri_v5

Pickos/Kicki:
pickos_v5

Är inte dessa underbara?? Stort tack till er alla som skickar på våra skisser!!

{Helene och Åsa}

{Månadstema - Fokus på journaling}

Ny månad och nytt tema! Under februari kommer vi visa alster med fokus på journaling, och idag visar vi två helt underbara alster!

Först har vi vår gäst-DT Helénes underbara LO!! Så härlig!
heléne_journaling

Och så Hallonflicka/Maries fantastiska LO med en låttext av Lars Winnerbäck, som betyder mycket för henne.
hallonflicka_journaling

Blir du inspirerad av vårt månadstema, skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail Månadstema - journaling. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden, så vi lättare kan se hur den ser ut!

{Helene och Åsa}

{JennyB's utmaning vecka 5}

Hejsan!
Jag, JennyB, har varit inpirationsdesigner här hos SWESCRAPBOOK sedan start. Nu har jag till min stora glädje fått äran att varje torsdag uppdatera med veckans scraplift eller veckans snabbscrapp.
 
Jag har valt Karolinas/Peterlinas A fathers love till min premiärscrapliftning här hos SWESCRAPBOOK. Jag gillar denna stilrena och enkla layout som förmedlar så mycket. Från början hade jag tänkt lifta hela upplägget rakt av, men efter att ha valt ut detta foto på vår fotbollskille så ändrades mina planer. Jag gillar Karolinas fyrkanter och jag vill, liksom hon, få till den där stilrena och enkla layouten. Karolinas handstil är fantastisk och jag gjorde ett tappert försök med min svarta zigpenna J. Sammanfattningsvis kan jag väl säga att resultatet inte riktigt blev som jag tänkte från början, men liftningen av fyrkanterna och blomman kan ni nog inte undgå att se.

Karolinas sida:
Karolinas, a fathers love

Min tolkning:
JennyB´s fotbollskille

Om du inspireras av min utmaning, skicka ditt alster till
swe.scrapbook@gmail.com, märk ditt mail JennyB´s utmaning vecka 5. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Tusen Tack, Karolina för inspirationen!
 
//JennyB