{Ett ord i veckan - v5}

Nu är det lördag igen och dags för ny utmaning.

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "LAST". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v5. Senast fredagen den 6/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Se och inspireras av Joggemias bästa last!


Ha en skön vecka och skapa duktigt!
Annika

{Utmaning - swirls}

Denna vecka blir utmaningen att skapa något med swirls på!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Utmaning - swirls. Senast måndagen den 2/2 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Här kommer en hel hop med härliga tolkningar från teamet!

Camilla:


Diana:


Hanna:


JennyB:


Joggemia:


Marie G:


Isabelle/Meli:


//Sandra (Sasha)

{Läsaralster - Kombinationen nr 5}

Här kommer ett kanonfint alster som vi fått in till denna utmaning!

Åsa/asali:


//Sandra (Sasha)

{Skissutmaning v5}

Äntligen måndag och dags för ny skiss, denna gång en favorit i repris! Nämligen en enkel och effektfull skiss som Ulrika ritat och som vi skapat till tidigare!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 1/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v5 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Sen visar vi såklart teamets underbara kreativa tolkningar!

Pernilla/thorold:


Hanna/fnyz:


joggemia:


Sofi/fialoppan:


Anna/Augusti73:

(för credits till Annas digitala LO, se hennes blogg)

{Skissalster v4}

Wow, återigen en vecka med MASSOR med inspirerande tolkningar! Som alltid får ni gärna lägga en länk i inlägget om ni skapat något till nån av våra utmaningar och inte togs med i publiceringen...

Här kommer ett urval av alla de alster som kom in till förra veckans skiss:

MariaM:


lillasara:


virre:


Kristiina:


Sara:


fialia/Sophia:


Lilie:


LenaS:


dec74/Anna:


Keath:


{Färgutmaning v4}

Söndag och vi kör en ny färgutmaning! Så fram med alla prylar och skapa lite :-)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast lördag 31/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Färgutmaning v4 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är färgkartan:


Sen teamets ljuvliga tolkningar:

joggemia:


meli/Isabelle:


MarieG:


Diana:

{Läsaralster färgutman v3}

Stort tack för de fina alster vi fick utifrån färgutmaningen v3. Här kommer tre superfina alster! Vädigt skoj att se hur olika man kan tolka färgkartorna! Stort tack!

annemaj:


Malvina:


scrapfia:

{Ett ord i veckan - v4}

Naturligtvis kommer det ett nytt ord även idag!

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "TID". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v4. Senast fredagen den 30/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Här kommer snygga grejer från inspirationstjejerna:
 
Diana

Meli


Joggemia


CamillaE


Ojoj, så fina! Vi ses igen nästa lördag!
Annika

Läsaralster EOV v3

Förra veckans ord var BOK och kolla in de här härliga bidragen:

Aase/ängel60


LenaS


Tack för era bidrag!
Annika

{MikaelasFotolift}

Hej! Veckorna springer på och vi kommer närmare och närmare våren. Jag längtar så att jag håller på att bli tokig. Tänk att få lägga undan barnens vinterkläder. Lovely!
Den här veckans bild blir ett familjeporträtt. Det blir en liten utmaning att få med mer än en person på fotografiet. Iallafall en utmaning för mig. Här kommer några exempel:
Ni förstår vad jag menar va?? Ett familjeporträtt helt enkelt, det kan ju vara en liten familj också, men minst 2-3 personer på bilderna. Okej?

Här kommer en bild från förra liften.

Majamyra

Nu ska jag fredagsmysa med mina barn och invänta Let´s Dance.
Trevlig helg!
Mikaela ♥

: i fokus : Saker som gör mig glad :

Hoppas ni alla har haft två härliga veckor med massor utav fokus!

För mig har den här senaste veckan bjudit på en massa tristess. Så, de kommande två veckorna tänkte jag att vi skulle ta och fokusera på alla de där sakerna i vardagen som gör oss glada. Det kan vara precis vad som helst. Saker du omger dig med hemma, en komplimang du får på jobbet, att bussen är i tid varje morgon, de där blöta pussarna hunden överöser dig med när du kommer hem, att solen skiner. Precis allt det där som faktiskt gör dig glad, trots att dagen i övrigt kanske känns trist och grå.

Fokusera och dokumentera. Skapar du något du vill visa så skicka in ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com. Märk ditt mail "i fokus - saker som gör mig glad".
Senast söndag 22/2 kl 21:00 vill vi se ditt bidrag. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Trevlig helg!
/Diana


{Skissutmaning v4}

Måndag igen och dags för en ny skiss, ritad av Helene. OBS! Att om ni kollade in tidigare på måndagen så råkade det bli fel skiss uppladdad!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 25/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v4 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Sen teamets fantastiska tolkningar:

Ullis:


Jennyb:


Marie/hallonflicka:


Annika:


PernillaF:


Mette:


Maria:

{Skissalster v3}

OJ! Denna vecka kom det sååååå många alster utifrån den enkla skissen förra veckan. Fantastiskt skoj att se allas OLIKA tolkningar, men ack så svårt att välja några att visa. Vi har valt några extra att visa upp, men alla är helt fantastiska oavsett om vi visar dom eller inte. Har du gjort en tolkning och inte visas här, skriv en kommentar med länk till din blogg/hemsida så kan fler se den!

jenny-h:


missgoldie:


Stella:


aase:


lilie:


camwae:


tiingeling/Emma:


Alfie:


{Ett ord i veckan - v3}

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "BOK". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v3. Senast fredagen den 24/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Och såklart lite inspiration för att sätta igång er:

Diana

Joggemia
Vi avslutar med några fina bidrag från förra veckans ord - SKRATT:

Josefine


Linda S


Tack för dem, tjejer! Fortsätt gärna och skicka in era bidrag till oss! Om en vecka ses vi igen, med ett nytt ord.
Annika

{Färgutmaning v3}

Vi kör en bonusutmaning så här på fredagen några veckor framöver, och det är en färgutmaning...

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast fredag 23/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Färgutmaning v3 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är färgkartan:


Sen kommer teamets tolkningar, de har formligen exploderat i färger här hos oss!!

Pernilla/thorold:


Maria:
,

Ulrika:


joggemia:


Diana:


Hanna/fnyz:


meli/Isabelle:


Marie/hallonflicka:


MarieG:


JennyB:

Hybrid scrapbooking

Hybrid scrapbooking är ett begrepp som blir allt mer vanligare. Ordet "hybrid" betyder blandning.
När man pratar om hybrid scrapbooking menar man en blandning av digital scrapbooking och traditionell scrapbooking (skapande för hand med papper, lim, pennor).

Exempel på hybrid scrapbooking:

- en helt digital layout som printas ut och sedan bearbetas vidare för hand med dekorationer, handskriven text osv.
- digitala element eller papper som skrivs ut på cardstock eller transparancies/oh-papper och sedan används på traditionellt sätt.
- ramar, olika penslar/brushes eller text används på digitala fotografier innan de framkallas/skrivs ut.
- man kan påbörja en layout på traditionellt sätt, scanna den och slutföra den digitalt i datorn.


De flesta av oss fotograferar med digitalkamera och har en dator hemma. Steget till hybrid scrapbooking blir genast mycket mindre. Du som redan gör din journaling i datorn och skriver ut till din layout är en hybrid scrappare!

Den digitala scrapbookingen växer och det finns oändligt mycket mer digitala produkter på marknaden än för några år sedan. Tidigare var man oftast det ena eller det andra - digital scrappare eller traditionell. Nu börjar gränserna suddas ut då många traditionella scrappare har upptäckt fördelarna med att använda sig även av digital scrapbooking. Digitalt material är ju förnyelsebart, hittar du något du gillar kan du använda det om och om igen. Man kan själv bestämma färg och storlek på många digitala element. Att göra egna dekorationer, i kreativa datorprogram, med hjälp av ritplatta eller helt enkelt för hand och sedan scanna in blir också allt vanligare.

Digitala scrappare har oftast inga problem med att komma in på traditionell scrapping eftersom det inte krävs några förkunskaper. Klipp och klistra har de flesta av oss gjort sen barnsben. För att  som traditionell scrappare komma igång med digital scrapbooking behöver du en dator, en färgskrivare, ett bildbehandlingsprogram (Photoshop Elements/photoshop) som du även har kunskap om hur man använder samt digitala element (mönstrade papper, fotoramar, penslar/brushes, overlays osv). Digitala element får du lättast tag i via olika nätbutiker där du tittar runt, väljer ut, lägger i varukorgen, betalar (via bankkort/paypal, och sedan laddar ner de digitala elementen direkt. Inga leveranstider! Det går även att få tag i många digitala element gratis, sk "freebies". Var noga med att läsa villkoren för användandet innan du laddar ner och börjar använda freebies eller köpta produkter.

Några nätbutiker för digital scrapbooking:
DesignerDigitals
JenWilsonDesigns
ScrapArtist
Two peas in a bucket
After five designs
CatScrap


Vår inspirationsdesigner Åza Norrby har tidigare skrivit om digital scrapbooking här på Swe där du kan hitta mer information. Läs inlägget här.


Här är några exempel på hybrid layouter som jag har gjort:
hybrid konst
Digitalt: färgstänken på cardstocken är penslar/brushes från Katie Pertiet. Färgerna plockade jag från vattenfärgspaletten på mitt foto.
Traditionellt: bokstavsstickers, stämplad journalingruta och handskriven journaling.


hybrid chokladmjölk
Digitalt: alla de tre mönstrade pappren är digitala och printade direkt på vit cs. Journalingtag av AE som printats på vit cs och sedan klistrats dit för hand.

Traditionellt: bokstavsstickers och handskriven journaling.

hybrid_mars
Digitalt: jag har använt en journaling template av Ali Edwards som jag skrev ut på vit cs. Även till fotocollaget har jag använt en AE template innan jag skrev ut dem och skar till dem.
Traditionellt: mönstrat papper, sifferstickers.

hybrid_06_07
Digitalt: wordart av Ali Edwards direkt utskriven på cs. Journalinglables har jag gjort själv i PS och skrivit ut på vit cs.
Traditionellt: mönstrat papper och sifferstickers.


Möjligheterna är oändliga med hybrid scrapbooking så sätt igång datorn och prova!

/Diana


{Utmaning - Kombination nr 5}

Ännu en kombinationsutmaning! Denna gång vill jag ha följande saker med på era alster:
glitter/bling av något slag
blad eller löv
tags (hemmagjorda eller från kläder eller liknande)

Skapa och ha kul!!! LO, kort eller alter är valfritt!
Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 191 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - Kombination nr 5. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer lite inspiration från två duktiga tjejer i teamet:

JennyB:


Meli/Isabelle:


//Sandra (Sasha)

{Läsaralster - Scraplifta Willea}

Det har ramalat in en massa fina bidrag till scrapliftutmaningen som jag lade ut förra veckan! Jättekul! Här kommer några:

Jennie Jonasson:


Camilla/Bymilla:


Malou:


//Sandra (Sasha)

{Efterlysning - LO:s/kort att scraplifta}

Nu behöver vi påfyllning av vårt lager med LO:s att scraplifta! Maila oss gärna något av dina alster som har det där lilla extra och ger inspiration att skapa mer!

Senast måndagen den 19/1 vill jag ha en massa fina LO:s och kort i vår mailbox på
swe.scrapbook@gmail.com. Märk ditt mail Scraplift. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. Jag komemr sedan att välja ut ca 4 st som vi i teamet kommer att scraplifta under våren.

//Sandra (Sasha)

{Skissutmaning v3}

Måndag igen och dags för en ny skiss, ritad av mig (Helene)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 18/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v3 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Sen har teamet formligen exploderat i skisstolkningar denna vecka, vi hoppas att ni gör detsamma!! Visa oss!

Ulrika:


Malena:


Diana:


Anna/augusti73:


Marie/sockergrynet:


Mette:


Maria:


joggemia:

{Skissalster v2}

Vilka fantastiska skapelser ni gör! Vi är så glada över allt ni skickar in till oss, stort tack!! Fortsätt skapa utifrån våra utmaningar och skisser mm!

Här kommer ett urval av de skisser som kom in till förra veckans skiss!

Maya:


alfons10elias


moe:


Ingela:


LenaS:


lilla07an:


Och så en bonus från Diana i teamet, som blev inspirerad av skissen i efterhand!

{Ett ord i veckan - v2}

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "SKRATT". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v2. Senast fredagen den 16/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Till sist, en hel drös med inspiration från vårt team;
 
Pernilla/thorold


Meli


Jo79


Fnyz


MarieG


joggemia


Marajjah


Fantastiskt fina, eller hur? Skapa på, så ses vi nästa lördag!
Annika

Läsaralster EOV v1

Här kommer ettt bidrag från förra veckans ord - Begär:

annblo

{Mikaelas Fotolift}

Hej! Nu kör vi igång igen. Jag har haft ett långt uppehåll med massor av sjukdom och andra tråkigheter, men nu är det nytt år och nya sköna saker att ta tag i, så vi kör väl igång med fotoliften igen helt enkelt. I år tänkte jag att jag ska köra varannan vecka så att fler hinner med att göra liftarna.
Men här kommer 2009 års första lift:

Visst är den helt underbar?
Jag måste ju visa några av de bilder som kom in till förra liften också.

{LindaAndersson}

{Fnyz}

{Majamyra}

{Maybe*mej}
Fina va?
Ni får gärna lägga upp era fotografier på
Flickr, annars kan ni bara länka i det här inlägget, så att jag får se vad ni hittar på.
Trevlig helg!
Mikaela ♥

:: i fokus ::

I fokus är tänkt att bli en serie utmaningar som handlar om att fokusera på ett särskilt tema under en kortare period och dokumentera detta i ord och bild. Syftet är lära sig öppna upp sinnet för intryck. Att bli mer medveten och se detaljerna i vår vardag. Det där lilla som är så självklart att vi oftast inte fäster oss vid det. Nytt tema varannan vecka (torsdagar).

Det första jag vill att vi lägger fokus på under vecka 3-4 är förändringar. Ett nytt år för oftast med sig förändringar av olika slag. Många brukar vara trötta på julen och rensa ut allt pynt och förändra hemmet med nya inredningsdetaljer. En del har nyårslöften som handlar om förändringar. Förändringar av beteenden och vanor/ovanor. En del byter jobb vid årsskiftet, en del går tillbaka till arbetet efter att ha varit föräldralediga. Gemensamt för oss alla som bor i Sverige är ljuset som förändras. Vi går mot ljusare tider igen, nätterna blir kortare, dagarna längre. Vad sker det för förändringar i ditt liv just nu och hur visualiseras detta? Kanske är just din förändring inte synbar i direkt mening, isåfall får du samtidigt en fotoutmaning i att skapa en bild som speglar just din förändring.

Så - fokusera och dokumentera!  

Nästa tema presenteras torsdag vecka 4.
Skicka gärna in det du skapar och låt oss inspireras!  

Ditt alster skickas till oss på
swe.scrapbook@gmail.com. Märk ditt mail "i fokus - förändringar".
Senast söndag 8/2 kl 21:00 vill vi se ditt bidrag. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 


Happy scrappin' :)
/Diana  

{Utmaning - Scraplifta Willea}

Förra veckan glömde jag helt bort att lägga ut en ny utmaning på tisdagen. Idag blir det däremot en ny, och det blir en scraplift-utmaning! Vi har fått förmånen att lifta denna härliga LO från Willea:Inspireras av färger, tema, upplägget eller annat och skapa något. Kort, alter eller LO går lika bra!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Utmaning - Scraplift Willea. Senast måndagen den 12/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Här kommer lite inspirationsalster från teamet:

Camilla:


Diana:


Josefin:


MarieG:


Meli:


Marie/Sockergrynet:


//Sandra (Sasha)

{Läsaralster - Stjärnor}

Här kommer en härlig tolkning på utmaningen att skapa med stjärnor.

Cia:


//Sandra (Sasha)

{Skissutmaning v2}

Dags för årets andra skiss, ritad av mig (Helene)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 11/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v2 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Och så teamets underbara, ljuvliga skisser:

Anna/augusti73:


Isabelle/meli (nr1):


Isabelle/meli (nr2):


Frida:


Pernilla/thorold:


MarieG:

{Skissalster v1}

Åh, så kul att det var så MÅNGA som skapade utifrån årets första skiss! TACK!! Det gjorde det ju dock lite svårt att välja ut några få alster att visa bara, men nu är det gjort.... Här kommer några av de som skickades till oss...

alfons10elias:


Rimna:


mariejeanette:


Kristiina:


pyzzlan:


Anna J:

{Ett ord i veckan - v1}

God fortsättning, hoppas era helger varit härliga! Det är lördag och dags för årets första ord...

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "BEGÄR". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v1. Senast fredagen den 9/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

För att sätta igång er, kommer här några inspirerande alster från teamet:

Jo79


Annika


Scrappa duktigt!
Annika

Läsaralster EOV v52

Tror minsann jag skrev fel vecka på förra ordet, men här är några underbara tolkningar från er läsare. Ordet var "Nyfiken"

Willea


Kerstin


Annika


Scrappa 2009

Av Diana

Jag är säker på att jag inte är ensam om att ibland få den där känslan av att jag "ligger efter" i mitt scrappande. Alla de där layouterna som ligger färdiga i mitt huvud, alla bilder som ännu ej blivit utskrivna, alla roliga historier jag vill få ner på papper. Det som hindrat mig är tiden! Känns det igen?

Inför det nya året har jag lite olika projekt jag tänkte försöka hålla mig till för att scrappa det som händer just nu. Sedan kommer det med all säkerhet även bli layouter om saker som redan hänt eftersom tiden som passerar gör att händelser hamnar i ett annat perspektiv. Två grundläggande saker jag tänker göra till dagliga vanor, en förutsättning för att mina projekt ska kunna möjliggöras.

Dagliga anteckningar
Detta moment får inte ta för lång tid utan måste vara enkelt och gå fort för att jag ska ha tålamod att få det till en daglig vana. Bara små anteckningar om vad jag och övriga familjen gjort under dagen. Vad vi ätit, vad vi sagt, saker jag tänkt på, funderingar, drömmar osv. Sedan har jag även en blogg där en del av dessa anteckningar hamnar i en mer utvecklande form och som jag senare kan använda till layouten Då ligger min journaling redan färdigskriven.

Fotografera ofta
Jag var mycket bättre på detta för ett par år sedan. Nu tar jag många bilder när jag väl fotograferar men tillfällena blir färre. När jag kikade tillbaka på alla bilder från 2008 saknade jag de där snabba vardagsbilderna. Om 10-20 år skulle jag vilja se vad vi hade på oss, vad vi åt, hur det såg ut hemma, allt stök av leksaker, tvättbergen och vad vi fyllde kylen med. Trotsiga barn som ligger på hallgolvet och inte vill klä på overallen, nybadade ungar i pyjamas som myser med nattsagan i knät, mannen som mekar med något i garaget, vad jag läser för böcker och magasin. Alla de där små detaljerna som är vårt liv. De bilderna känns kanske helt onödiga att ta just precis nu, men jag vet att jag kommer att uppskatta dem senare. Så en ny vana ska det bli, att ta minst ett foto varje dag, på precis vad som helst.

När jag nu har text och bild ska jag försöka få ihop följande små projekt de lediga stunder jag kan ägna mig åt scrapbooking:

En månad
En layout per månad som sammanfattar vad som försiggått i vårt liv. Många små bilder och lite text. Alla dessa layouter samlar jag i ett och samma album och i slutet på året har jag en färdig liten årskrönika. Eventuellt kommer jag att lägga till en layout med reflektioner över det gångna året. Som sagt, förfluten tid ger ett annat perspektiv

En vecka
Jag ska försöka ta en vecka då och då som jag dokumenterar lite extra noga. Jag har ännu inte bestämt koncept, men för att göra det så enkelt som möjligt funderar jag på att ha en färdig lista på saker att ta med. T.ex. vad vi har för planer för veckan som kommer, vad vi åt, hur vi mådde, det roligaste, det tråkigaste, roligaste citatet från någon i familjen och sedan vad vi gjorde av alla de där planerna vi hade i början av veckan? Även dessa layouter hamnar i ett eget album. Året har ju 52 veckor så jag har ju väldigt många tillfällen på mig att en layout om vår vecka. Får jag ihop 10 är jag mer än nöjd. Det roligaste blir ju att se hur lika eller/och olika våra vanliga veckor är beroende på när på året de infaller.

En dag
Jag har valt ut en dag i veckan, lördagar, som jag ska dokumentera mer noggrant. Åter igen, precis som med veckorna är det för att få se hur lika och/eller olika vi spenderar dessa lördagar beroende på årstid och humör. Här passar det också att ha en liten checklista att följa för att dokumentationen ska bli så enkel som möjligt, både text och bild. Följer jag en checklista blir det enklare att se likheterna eller skillnaderna också eftersom jag dokumenterar samma sak varje gång.

Tanken är att jag ett annat år ska ta upp samma projekt igen och se hur vårt liv har förändrats.

Hur ni än väljer att scrappa under 2009 hoppas jag att ni får ett riktigt roligt scrap-år!

/Diana