{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag visar vi de underbara albumen som LottaR och Maria/Marajjah gjort!!

Först ut är LottaR:s filefolder:
youdo_filefolder_lottar1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

Sen har vi Maria/Marajjah filefolder:
youdo_filefolder_marajjah1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

{Veckans utmaning v5}

Med saxen som redskap utmanar Monnah er... Det är veckans utmaning :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 5/2 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v5. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer Monnahs utmaning:

Utan sax är det svårt att klara sig om man är scrappare. Den här layouten gjorde jag bara med hjälp av sax, fluid chalk och penna. Notpapperet var en färdigskuren spillbit som jag använde som den var. Allt annat klippte jag för hand. Prova att klippa bokstäver utan att använda någon mall eller ens rita upp bokstäverna med blyerts innan.

utman_v5_monnah

Stilen blir lite "cool", personlig och rolig hur du är gör det. Ljuset, paketet och de små pappersremsorna klipptes också för hand. "Paper piecing", eller att sätta ihop olika pappersbitar som en byggsats, är jättekul (och lite pilligt). Att konturklippa foton brukar jag inte förespråka på något sätt, men ibland kan det vara räddningen.

Fotot på Sara vid tårtan var det enda som blev någorlunda bra, men bakgrunden var jätterörig och i massor av färger. Därför klippte jag bort den och såg till att hålla nederkanten i linje med det högra fotot. När jag har skaffat lite gul akrylfärg tror jag att jag ska fylla i mitten på titeln, bara lite för att få lite mer kontrast till grunden och för att få lite mer 3d-effekt.

Lycka till! Monica


{Testpanelenen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag har turen kommit till AnnaB och Marie/sockergrynet att få visa sina underbara filefolders!

AnnaB:
youdo_filefolder_annab1
youdo_filefolder_annab2

Marie/sockergrynet:
youdo_filefolder_sockergrynet2

(Vill du se bilderna större, så klickar du på de små bilderna)
{Utmaning - 5 mönstrade papper}

Ibland kan det vara svårt att kombinera olika mönstrade papper, men har man samma tillverkare och serie brukar det vara lite lättare. MEN idag tänkte vi utmana er att använda 5 mönstrade papper från OLIKA tillverkare på era alster.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 4/2 kl 21,00 och märk ditt mail 5 mönstrade papper. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer ett gäng uuuuuuunderbara tolkningar från teamet!

JennyB:
5olikapapper_jennyb

Julia:
5olikapapper_julia

AnnaB:
5olikapapper_annab

Anna/augusti73:
5olikapapper_augusti73

Pernilla/thorold:
5olikapapper_thorold

{Testpanelen scrappar filefolders...}

Denna vecka kommer ni få se ett helt gäng inspirerande filefolder. Teamet har fått filefolder, öppningsbara ringar och stora brads från Youdo att skapa med. I övrigt har de fått använda helt valfritt material.

Det här är en filefolder, som ett tomt minialbum med flikar.
youdo_filefolder

Först ut idag är Anna/augusti73 och Anna Maria/Rimna, som visar sina ljuvliga folders!

Anna/augusti73:s lekfulla album kommer här:

youdo_filefolder_augusti73_1

(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

Anna Maria/Rimnas album:
youdo_filefolder_rimna1

(Klicka på de små bilderna för att se dom större){Skissutmaning v5}

Måndag och dags för en ny skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 3/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v5. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v5_skiss

Sen teamets finfina tolkningar:

Malena:
v5_malena

Ellison:
v5_ellison

JennyB:
v5_jennyb

{Skissalster v4}

Här kommer ett urval av alla de ljuvliga skisstolkningar vi fick in utifrån Ulrikas härliga skiss förra veckan.

Jenny:
v4_jenny

Fia:
v4_fia

Cattis:
v4_cattis

MarieG:
v4_marieg

joggemia:
v4_joggemia

Minerva:
v4_minerva

Erica Edberg:
v4_ericaedberg

{Teknikutmaning - rivet och sytt}

Idag utmanar vi er att använda teknikerna "Rivet och sytt" på era alster!  Sytt kan betyda antingen maskinsytt eller handsytt (eller båda om man vill det)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast lördagen den 2/2 kl 21,00. Märk ditt mail Teknikutmaning och glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Och nu måste ni spana in teamets tolkningar, de är helt underbara!!!

Ulrika:
rivetosytt_ulrika

AnnaB:
rivetosytt_annab

Sandra/Sasha:
rivetosytt_sasha

Julia:
rivetosytt_julia

Pernilla/thorold:
rivetosytt_pernilla

{Ett ord i veckan - v4}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Svårt". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v4. Senast lördagen den 2/2 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets underbara tolkningar:

Sofi/fialoppan:
image3034

Pernilla/thorold:
eov_v4_svart_thorold

{Utmaningsalster v4}

Idag tänkte vi visa er "Ett ord i veckan"-alster för ordet "JAG" och alster från cirkelutmaningen som vi hade här vecka 4. Kolla in och njut!! Vilka underbart duktiga scrappare det finns där ute!! TACK för att ni skickar in!

Först ut har vi två alster till ordet "JAG", först ut är SannaM:
v4_eov_sannam

Och så Rosas digitala härliga alster:
v4_eov_rosa

Sen kommer det ett helt gäng med inspirerande alster utifrån cirkelutmaningen!! Kolla in och inspireras!!

Mette:
v4_cirklar_mette

Joggemia:
v4_cirklar_joggemia

cillacilla:
v4_cirklar_cillacilla

Elsa:
v4_cirklar_elsa

Terese:
v4_cirklar_terese

Anne H:
v4_cirklar_anneh

{Månadstema - januari}

Dags att fundera på om ni vill haka på :-) I januari kör vi på "Jag drömmer om vitt". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 30 januari kl 21,00, märk ditt mail Månadstema januari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Här kommer Marie/hallonflickas kanonhärliga och helt fritt tolkade LO:
jancall08_hallonflicka

{Mikaelas fotofredag v4}

Det är fredag igen??!! Dagarna rullar på så snabbt.
Idag blir det en liten idé som jag snott rakt av (jag erkänner direkt) från vår kära
Badanka. Härom veckan så uppmanade hon alla att fota sina kylskåp och visa upp och jag bara älskar den idén, så den snor jag. Alltså fotografera framsidan på era kylskåp och visa mig. Jag älskar att kolla på folks kylar, det är nästan lika spännande som att snoka i folks badrumsskåp. Seså gå ut i köket och fota på studs!
image3022
Kram Mikaela
MikaelasFotofredag

{Färgutmaning v4}

Idag tänkte vi passa på att utmana er med en härlig färgutmaning. Skapa ett alster med dessa färger i (som färgkartan innehåller). Ni kan lägga till accentfärg som vit såklart, men färgerna i färgkartan ska dominera.

fargkarta_v4

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 30 januari kl 21,00 och märk ditt mail Färg v4. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets tolkningar!! Så ljuvliga!

Annika:
farg_v4_annika

Ethel:
farg_v4_ethel

{Veckans utmaning v4}

Denna vecka är det duktiga och grafiska Helena som utmanar er, och hennes utmaning går ut på att inspireras av textil och göra eget mönster av papper.

Skicka ditt alster och en bild på mönstret du utgått från på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 29 januari kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v4. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Nu till Helenas utmaning!
Gör en layout av ett mönster till exempel från en tygbit. Jag har en sjal som jag tycker är så fin så jag tänkte att man borde kunna göra en LO utifrån en liten bit av mönstret. Jag gjorde helt enkelt så att jag tog ett papper och klippte ut en ruta som är proportionerlig till LOns storlek, i mitt fall letter. Det lättaste är ju om man brukar göra kvadratiska lo'n typ 8*8 eller 12*12 för då är det ju bara att klippa ut en liten fyrkantig ruta.
utman_v4_helena1

Jag la min ruta på sjalen och valde ut ett område som såg fint ut. (Sen delade jag upp rutan i 4 delar med ett snöre för att det skulle bli lättare att rita av) Sen ritade jag helt enkelt av mönstre på ett papper i letter size. Jag ritade av två olika områden på samma papper för att få ett mer komplext mönster men självklart behöver man ju bara rita av en ruta. När min teckning var klar så satte jag några fotofixlappar på baksidan och la teckning på de papper som jag ville använda på min LO. När man ska klippa ut sitt mönster så gäller det att klippa rätt från början för annars måste man göra om teckningen.

utman_v4_helena2

När jag klippt ut allting så var det bara att sätta ihop, lite som ett pussel:) I efterhand la jag till några delar för att jag tyckte det så bättre ut. Sen är det bara att sätta ihop sitt pussel och börja dekorera.

utman_v4_helena3

Det här kanske låter svårt men det är inte så svårt utan mest kul. Hoppas jag kan inspirera er till att hitta på lite annorlunda LOs. Här är min egen LO utifrån ovanstående beskrivning:
utman_v4_helena4

Lycka till!
/Helena

{Utmaningsalster v3}

Åh, denna vecka kan vi inte låta bli att visa ALLA underbara och färgglada alster vi fick in utifrån Lily/Maries veckoutmaning förra veckan. Den gick ut på att stämpla med bubbelplast. Kolla in de här alstrena!!!

Fia:
bubbelplast_fia

Paula:
bubbelplast_paula

joggemia:
bubbelplast_joggemia

Terese:
bubbelplast_terese

Immah:
bubbelplast_immah

Linaliten:
bubbelplast_linaliten

Titte:
bubbelplast_titte

{Utmaning - band/garn och knappar}

Denna tisdag tänkte vi utmana er att använda band/garn och knappar på era sidor... Visa oss era kreativa sidor :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 28 januari kl 21,00 och märk ditt mail Band/garn och knappar. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Och teamet har såklart arbetat med temat, kolla in deras vackra alster!

Marrajah:
bandoknappar_marrajjah

JennyB:
bandoknappar_jennyb

Ulrika:
bandoknappar_ulrika

Fialoppan/Sofi:
bandoknappar_fialoppan

{Skissutmaning v4}

Måndag och dags för en ny skiss! Denna vecka är det Ulrika som bjuder på en härlig skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 27/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v4. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v4_skiss

Sen kommer teamets ljuvliga tolkningar!

Emso:
v4_emso

Marrajah - nr 1:
v4_marajjah_1

Marrajah - nr 2:
v4_marajjah_2

Monnah:
v4_monnah

Ethel:
v4_ethel

{Skissalster v3}

Mmmm, vilka härliga alster vi fått se utifrån förra veckans skiss!! Här kommer veckans urval!

decdia:
v3_decdia

joggemia:
v3_joggemia

Elsa:
v3_elsa

Annelie Maddock:
v3_anneliemaddock

missgoldie:
v3_missgoldie

{Testpanelen leker...}

Några i teamet har fått jobba med olika material från Skaparlusten och först ut i bloggen är Eize, som jobbat med Heidi Gracepapper med underbar struktur och känsla. Njut av hennes underbara alster!

skaparlusten_eize1

skaparlusten_eize2

skaparlusten_eize3

skaparlusten_eize4

skaparlusten_eize5

skaparlusten_eize6

Stort tack till Ilona på Skaparlusten!!!

{Ett ord i veckan - v3}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Jag". Kanske kan du göra en LO till din BOM (Boken om Mig). Du får böja ordet, men inte byta ut det... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v3. Senast lördagen den 26/1 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets underbara tolkningar:

monnah:
eov_v3_jag_monnah

mikla:
eov_v3_jag_mikla

Malena:
eov_v3_jag_malena

MalinD:
image2985

JennyB:
eov_v3_jag_jennyb

Annika:
eov_v3_jag_annika

{Utmaning - skapa med cirklar}

Denna lördag utmanar vi er att skapa med cirklar på era alster!!! Det kan vara rundskurna papper, runda foton eller annat ni tycker är skoj :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast fredagen den 25 januari kl 21,00 och märk ditt mail Cirklar. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Kolla in teamets härliga alster!

Mikla har använt overlay med cirklar på:
cirklar_mikla

Annika har valt att leka med runda foton::
cirklar_annika

Pernilla/thorold har klippt ut cirklarna ur papper:
cirklar_thorold

JennyB har målat och klippt ut sina cirklar:
cirklar_jennyb

Sandra/Sasha har stämplat runda former:
cirklar_sasha

{Chipboardalster}

Förra veckan utmanade vi er att använda chipboardformer på era alster, kolla in de här ljuvliga sidorna vi fick in!!!

Charlotte:
chipboard_charlotte

Joggemia:
chipboard_joggemia

Åse Torvik:
chipboard_asetorvik

Creamaria:
chipboard_creamaria

{Månadstema - januari}

I januari kör vi på "Jag drömmer om vitt". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 30 januari kl 21,00, märk ditt mail Månadstema januari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Här kommer Annikas underbara vita tolkning ;-)
jancall08_annika

{Mikaelas fotofredag v3}

Thank God it´s Friday!
Idag tänkte jag bara tipsa er om en superbra video som jag hittade på nätet. Jag lärde mig supermycket små tricks när jag såg den, den handlar om att få fram färgerna i ett fotografi. Se och lär!
Once Remember
Jag testade att göra precis så som videon visade och så här stor skillnad blev det på bilderna. Lätt och kul!

image2968image2969

Hoppas att ni får användning av det här tipset.
Trevlig helg! Kram Mikaela

{Veckans utmaning v3}

Denna vecka är det Marie/Lily som utmanar er att stämpla med bubbelplast på ert alster. Fram med färger och plast och lek på!!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 22 januari kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v3. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer Marie/Lilys underbara LO, som ska locka er att skapa!

utman_v3_lily

Lycka till!

{Utmaningsalster v2}

Först ut har vi Ladydi som skapade en superhärlig LO utifrån Malenas veckoutmaning förra veckan. Hon har bland annat inspirerats av rutmönstret.
utman_v2_ladydi

Sen har vi två tjejer som hakade på foamstampsutmaningen. Först ut är LottaM Med sin vrålcoola halloween-LO:
foam_lottam

Och Minervas finfina om morötter :-)
foam_minerva

{Skissutmaning v3}

Måndag och dags för en ny skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 20/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v3. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval
.

Först ut är skissen:
v3_skiss

MalinD har gjort en LO...
v3_malind1

...och hon har gjort ett kort utifrån skissen
v3_malind2

Åsa L.B:
v3_asalb

Sandra/Sasha:
v3_sasha

{Skissalster v2}

Så många härliga tolkningar vi fick se utifrån förra veckans skiss, ni är fantastiska!!!

Här kommer veckans val:

Fnyz gjorde en LO utifrån skissen, och sen gjorde hon ett kort av spillbitarna och samma skiss:
v2_fnyz1

v2_fnyz2

Asali:
v2_asali

Elin/pylle:
v2_pylle

Anneli Maddox:
v2_annelie

Keath:
v2_keath

{Skaparlust-alster från Malena}

Några i teamet har fått leka loss med material från butiken Skaparlusten

Idag är det Malenas fantastiskt underbara layouter med material från Daisy D som vi visar upp!

skaparlusten_malena1

skaparlusten_malena2

skaparlusten_malena3

{Ett ord i veckan - v2}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Ljus". Du får böja ordet, men inte byta ut det...

På vilket sätt inspireras du? Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v2. Senast fredagen den 18/1 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets härliga tolkningar:

Mikaela:
eov_v2_ljus_mikla

Frida:
eov_v2_ljus_frida

Eize:
eov_v2_eize

{Månadstema - januari}

I januari kör vi på "Jag drömmer om vitt". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 30 januari kl 21,00, märk ditt mail Månadstema januari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Eize visar här en superhärlig LO:
jancall08_eize

{Mikaelas fotofredag v2}

Hej!
Äntligen fredag igen. Idag tänkte jag att vi skulle göra en fotolift alltså precis som när man scrapliftar, men vi blir inspirerade av ett fotografi istället. Ni får kopiera rakt av, härma lite grann, bli inspirerade, vilket som, bara ni skapar ett foto utifrån bilden. Jag tycker det här är ett jättekul sätt att fotografera, för man lär sig en massa på vägen och det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Så därför kanske jag kommer att göra detta igen framöver. Men jag tänkte att vi börjar med ett hyfsat "lätt" fotografi.
image2945
Jag har en mapp i min dator där jag samlar snygga foton och där hittade jag den här bilden och därför har jag ingen som helst aning vem som fotat. Jag ser framemot att se era tolkningar.
Trevlig helg! Kram Mikaela
MikaelasFotofredag

{Utmaning - använd chipboardformer}

Vi på SWE utmanar er att botanisera bland era härliga chipboardformer och figurer och skapa ett kort eller en LO... Visa dina alster för oss :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 16 januari kl 21,00 och märk ditt mail Chipboardformer. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets härliga alster!

LottaR:
chipboard_lottar

Monnah:
chipboard_monnah

Pernilla/thorold:
chipboard_thorold

JennyB:
chipboard_jennyb

Lycka till!

{Inspirationsdesigner - Rimna}

Vi har nu kommit fram till det sista tillskottet till teamet, och vi har valt att plocka in en kortmakare vid namn Anna Maria/Rimna. En duktig tjej som kommer komplettera teamet kanonbra!! Vi har saknat kortmakare, då många av våra uppdrag och utmaningar faktiskt kan göras i kortform oxå...

Här kommer Rimnas presentation!!

- namn + nick
Anna Maria Nilsson och mitt nick är Rimna som är bokstäver ur mitt namn som jag kastat om.
rimna_foto

- hemsida / blogg
http://www.rimna.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag upptäckte scrapbooking lite smått våren 2004 då jag och min syster gjorde ett receptalbum med familjerecepten till våran lillasyster. Och sen har det bara rullat på, är främst kortmakare men försöker mig på en och annan layout ibland också.

- vart finner du inspirationen
Överallt i min omgivning. Kan även få inspiration från ett visst papper eller en speciell dekoration. Som ni då förstår shoppar jag med ögonen och inte med plånboken...;)

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Andra har sagt att jag har en ren och enkel stil. Och det kan nog stämma, för även om jag dekorerar mycket på ett alster så finns det ändå någon form av "ordning". Jag tycker om "luft" på mina kort och tycker att det oftast lyfter fram motivet. Produkter som jag tycker om just nu är ettiketter och tags av olika slag. Knappar, pärlfloss, glitterlim och massor av fluid chalks.

- trender, vad tror du kommer komma
Jag tror att det kommer bli mer och mer vanligt att tillverka sina egna bakrunder och papper. Göra egna dekorationer och sen hoppas jag vi får se lite mer dova toner typ Shabby Chick. Vårens färg spår jag bli åt det lila hållet!

- vad gör du vid en scrapsvacka

Städar min pysselhörna, inhandlar lite nytt material och sen antar jag någon inspirerande utmaning.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Ta dig tid att hitta material och arbetssätt som tilltalar dig. Låt dig inte luras av allt som "glittrar" och köp inte på dig för mycket material i början. Surfa runt på alla härliga bloggar och få en idé om vad som tilltalar dig

Och så vill vi visa ett urfint kort, som presenterar Rimnas härliga stil!
rimna_kort

Varmt välkommen i gänget, Rimna!

{Helene och Åsa}

{Veckans utmaning v2}

Denna vecka bjuder Malena på en underbar annonsutmaning!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 15 januari kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v2. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Malenas utmaning:
Jag har länge haft den här annonsen utriven för att använda som inspiration. Jag älskar färger i olika kombinationer och gärna att arbeta med olika mönstrade papper. Den här annonsen visar att man i stort sett kan kombinera vilka färger som helst och det blir ändå harmoniskt.
utman_v2_malena1

Jag har valt papper helt efter annonsen och också placerat de som de gjort. Det här är en layout som jag har gjort bara för att färgerna är fina och fotot är härligt. Jag har som tradition att fota barnen på en särskild brygga varje sommar och här har min härliga 4-åring fastnat med sitt underfundiga leende.
utman_v2_malena2

Hur inspireras du av annonsen och vad blir ditt resultat - visa!!!!
/Malena


{Skissutmaning v2}

Måndag och dags för en ny skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 13/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v2. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v2_skiss

Och här kommer två superinspirerande alster från teamet!

Anzan:
v2_anzan

Marie/hallonflicka:
v2_hallonflicka

{Skissalster v1}

Den här veckan var svårare än nånsin att välja ut några få alster bara... Hela sex st visas i bloggen idag, men vi fick se många många fler som alla var så underbara!

JennyM:
v1_jennym

Elin/pylle:
v1_pylle

Asa (från Frankrike):
v1_asafrankrike

Rosa:
v1_rosa

LottaM:
v1_lottam

AnnikaW:
v1_annikaw

{Inspirationsdesigner - Maria}

Idag är turen kommen till vår näst sista nytillkomna inspirationsdesigner... Vi ber att få presentera härliga Maria/marajjah!!

- namn + nick:
Maria Hartman
marajjah_foto

- hemsida / blogg:
http://mariasscrap.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa:
Jag började scrappa i januari 2005. Var på besök hos en väninna och såg hennes underbara alster. Jag överväldigades av alla olika papper och småsaker hon hade i sin samling. Har nämligen alltid tyckt om småprylar och papper och att det skulle finnas en hobby där jag kunde få använda båda de sakerna lät fantastiskt roligt. Jag fick ett kompendium med lite info om hur jag kunde sätta igång och vad jag kunde tänkas behöva, samt handfasta tips av henne. Jag beställde mina första saker när jag kom hem. På den vägen är det!

- vart finner du inspirationen:

Jag inspireras väldigt mycket av andra scrappare. Har flera favoritscrappare här i Sverige. Använder också nästan alltid en skiss när jag arbetar. Ibland faller jag också för olika färgkombinationer som jag sett på reklam, i någon tidning, ett klädesplagg och dyl.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om:
Jag tycker mycket om lager på lager och relativt mycket dekos runt om fotot. I övrigt tycker jag om att testa nya stilar och trender hela tiden, men jag återvänder alltid till lager-på-lager. Just nu är jag också svag för chipboard i alla dess former.

- trender, vad tror du kommer komma:
Jag tror att vi kommer att vi får fortsätta ta del av clear-trenden. Sen kommer det mer tyg, mer stickade och virkade dekorationer, tror jag. - vad gör du vid en scrapsvacka: Jag lägger ner verksamheten en eller ett par dagar. Försöker att inte tänka på scrapping, även om det är svårt. Bläddrar sedan runt bland mina favoritbloggar och insuper inspiration. Det brukar oftast lossna igen efter ngn dag.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare:
Köp inte på dig för mycket saker i början! Mönstrade papper är definitivt en sak jag köpte för mycket av när jag startade. Tyckte det fanns så många fina papper då, men många av de papper jag köpte då ligger fortfarande oanvända. Testa i stället scrapping ett tag för att först och främst se om du tycker om det och köp sedan på dig det du gillar efterhand. Ett startkit brukar jag tipsa om att köpa. Då är det saker som (oftast) är matchade med varandra och därför enklare att använda. Det är inte lätt att matcha ihop saker när man är nybörjare. Rent ekonomiskt sparar du också på att köpa startkit, istället för att köpa lite av allt.

Och så kommer här en ljuvlig LO som visar Marajjahs underbara stil:
marajjah_LO


Varmt välkommen i gänget, Maria!!!
{Helene och Åsa}

{Färgalster v52}

Vilka härliga tolkningar vi fick se utifrån förra veckans färgutmaning att använda "Grå, ljusrosa och mörkrosa" på era sidor!

Här kommer några av de ljuvliga sidorna!

Stella:
farg_v52_stella

MissMian:
farg_v52_missmian

Rosa:
farg_v52_rosa

anneh:
farg_v52_anneh

{Utmaning - använd dina bokstavsfoamstamps}

Söndag kväll och jag tänkte utmana er att under veckan som kommer damma av era gamla foamstamps (eller era nya, om ni precis köpt några) och använda på era sidor... Kanske har ni foam/skumark hemma och en stansmaskin och kan stansa ut era egna bokstäver att stämpla med???

Visa oss!! Vi är nyfikna!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast lördagen den 12/1 kl 21,00 och märk ditt mail Bokstavsfoamstamps. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Är ni nyfikna på teamets alster? Ja, då kommer dom här, titta och njut!

Anna/augusti73:
bokstavsfoam_augusti73

JennyB:
bokstavsfoam_jennyb

Ulrika:
bokstavsfoam_ulrika

Frida:
bokstavsfoam_frida

Monnah:
bokstavsfoam_monnah

Lycka till!
{Helene}

{Inspirationsdesigner - fialoppan}

Denna vecka kommer vi till att få presentera fialoppan eller Sofi som hon egentligen heter!! Välkomna henne in i vårt gäng!!!

- namn + nick
Sofi Johansson/Fialoppan
fialoppan_foto

- hemsida / blogg
http://fialoppansblogg.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag gjorde min första lo i Januari 2006, innan dess har jag alltid gillat att fotografera och skriva mycket och dekorera i mina album. Dessutom har jag en stor passion för pennor och papper. Mitt första år som scrappare gick lite trögt, men under 2007 tycker jag verkligen att jag hittat min stil och nu skulle jag aldrig kunna leva utan min underbara hobby! - vart finner du inspirationen På nätet, framför allt! Det finns så många fantastiska scrappare att inspireras av. Blir även inspirerad av färgkombinationer och fina mönster.

- din stil, förklara - vilka produkter tycker du om
Min stil är ganska enkel, även om jag verkligen fått upp ögonen för dekorationer! Jag gillar starka färger mot vit cardstock. Raka linjer och färg! Jag tänker oftast i färger när jag ska scrappa, gillar att ha ett svartvitt foto sedan bestämmer jag mig för vilka färger jag vill ha och sen väljer jag papper och sist dekorationer. Jag älskar overlays, chipboards, min häftapparat och knappar.

- trender, vad tror du kommer komma

Jag tror att freestylen håller i sig sen tror jag att egna dekorationer, gjorda av allt möjligt kommer. Att måla och teckna själv tror jag också på!

- vad gör du vid en scrapsvacka
Jag surfar runt, försöker inspireras, tar foton, bläddrar bland mina mönstrade papper...och väntar. Jag vet att jag kommer igång igen, även om det kan dröja. .

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Ställ många frågor, det gjorde jag, både i butiker och till andra scrappare. Köp inte för mycket innan du är säker på vad du gillar , jag har fortfarande kvar några av de papper jag köpte i början. Jag tror inte att jag någonsin kommer att använda dem... Det viktigaste är att ha roligt och att skapa för din egen och familjens skull!

Och så kommer här en alldeles ljuvlig sida som Sofi gjort, som visar hennes härliga stil!
fialoppan_LO

Återigen, varmt välkommen i gänget, Sofi!!!!

{Helene och Åsa}

{Ett ord i veckan - v1}

Ny vecka, nytt år och nytt ord att jobba med :) Denna gång ska ni få inspireras av ordet "Nystart"

Du får böja ordet, men inte byta ut det... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v1. Senast fredagen den 11/1 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamets härliga alster kommer här:

MalinD:
eov_v1_nystart_malind

Eize:
eov_v1_nystart_eize

Annika:
eov_v1_nystart_annika

{EOV-alster v52}

Mmmm, kolla in de här två sidorna vi fick in på ordet Glad/Glädje!

MariaC:
gladje_mariac

Mette:
gladje_mette.jpg

{Månadstema - januari}

Dags för nytt månadstema, i januari kör vi på "Jag drömmer om vitt". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 30 januari kl 21,00, märk ditt mail Månadstema januari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden.

Här kommer Fridas ljuvliga tolkning:
jancall08_frida

{Mikaelas fotofredag v1}

Hej alla glada! Hoppas att ni har haft ett gott nytt år. Nu kör vi igång med fotofredag igen. Är ni med?

I dessa mörka vintertider så går iallafall jag runt och letar efter minsta lilla ljusglimt som kan vara värd att
fotografera i väntan på vårljuset. Det var så jag upptäckte BokehFotografering.
Ordet är egentligen japanska. Det var Japanska fotografer som började med termen och den har sedan använts i brist på engelsk översättning. Bokeh är en beskrivning av hur en optik återger bilden utanför fokus. Enkelt
sagt så är det hur snygg oskärpan är. GoddBokeh/BadBokeh. Oskärpa kan upplevas som suddigt och oskarpt men kan också upplevas som mjukt och otroligt vackert. Bättre än Poesi (för mig iallafall).
Det uppstår ju tex bokeh i bakgrunden om du fotograferar porträtt med kort skärpedjup. Men nu har jag hittat en massa fantastiska grupper på Flickr som bara fotograferar bokeh, fotografiet består bara av det oskarpa och jag älskar det, det är så vackert. Precis vad min själ behöver i allt det gråa.
Jag ska visa några exempelbilder så att ni verkligen kan se vad Bokeh är:

image2905
image2904
image2902
image2903


Sen kan man ju också trixa till sin oskärpa, så att de runda "bollarna" blir nåt annat, vad man vill tex så här:

image2908
image2907

image2906

Här kan du se hur man fixar till det,
superenkelt, ska testa det så fort jag hittar lite tid. Hoppas att ni också har blivit lite Bokehtokiga. Här kommer några länkar till olika Bokehgrupper på Flickr, därifrån kommer också alla exempelbilder.
BokehWhores
BokehBalls
BokehMania
När ni har fotat era Bokehbilder så vill jag se dem på vår lilla Flickrgrupp.
Trevlig helg! Kram Mikaela


{Veckans utmaning v1}

Nu är det såklart dags för årets allra första utmaning, och denna gång är det AnnaB som frestar er med tyg :)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 8 januari kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v1. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

AnnaB:s utmaning:
Min utmaning går ut på att använda textil och färg istället för mönstrade papper. Jag är så fascinerad av att möjligheterna inom scrapbookingen är oändliga och det är kul att experimentera och att prova nya saker. Jag har till och från köpt på mig billiga stuvbitar av tyg utan att ha en aning om vad jag ska göra med dem och till scrappingen är det ju perfekt.

Här har jag sytt fast en tygbit på ett cardstockark som jag först målat lite på och stämplat med bubbelplast på. Jag sydde fast tyget knöligt med flit, för att ge lite 3D-känsla till layouten.


utman_v1_annab1

Närbild för att ni ska få se att tyget är knöligt:

utman_v1_annab2

Jag ser fram emot att få se vad ni kan hitta på!

{Anna B}

{Utmaningsalster v52}

Förra veckans utmaning var att JennyB utmanade våra läsare att använda svartvita och färgfoton på sina sidor. Vi fick in ett gäng härliga alster! Här kommer ett urval:

Mette:
utman_v52_mette

Katarina/guinness:
utman_v52_guinnesskatarina

Teres/maritess:
utman_v52_teresmaritess

tidelund:
utman_v52_tidelund