{Skissutmaning v1}

Nytt år är det alldeles strax och det är dags för mig att damma av skissutmaningarna igen! Jag är på hugget och det verkar teamet också vara :-) Fast även om jag var på hugget glömde jag att det var måndag IGÅR och att det var vecka 1 *s* Så här kommer nu skissen EN dag försent....

/Helene

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 4/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v1 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer först skissen, som Helena ritat


Och så kommer självklart teamets tolkningar, titta och njut!

Hanna/fnyz


Mikaela:


Camilla:


Maria:


{Ett ord i veckan - v51}

Och så var julen över...och tiden till scrapping ökar, eller hur?

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "NYFIKEN". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v51. Senast fredagen den 2/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

För att inspirera er visar jag denna härliga layout från Pernilla/thorold:

Och så en ljuvlig från Sofi/fialoppan:

Då ses vi nästa år då!
Annika


{Utmaning - Stjärnor}

Lägger ut en ny utmaning redan ikväll så ni har något att fördriva tiden med fram till julafton! (Gissar att många har fullt upp - men nu får ni en anledning att sätta er och ta det lite lugnt!)

Jag vill att ni skapar alster (LO, kort eller alter) med någon form av stjärnor. Snöstjärnor går lika bra som vanliga stjärnor!

Teamet har bidragit med ett helt fång med helt underbara alster! Titta här bara:

AnnaB:


Diana:


JennyB:


Joggemia:


Marie/Sockergrynet:


Isabelle/Meli:


Mette:


Monica/Monnah:


Pernilla Förnes:


Pernilla/ thorold:


Susanne/Susny:


Sandra/Sasha:


Ha nu en riktigt God Jul allesammans!

//Sandra (Sasha)

{Ett ord i veckan - v50}

Och här kommer sista EOV innan jul:

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "ÖNSKA". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v50. Senast fredagen den 26/12 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Se och inspireras av några layouter från vårt team:

Fialoppan


Annika


Och med det, gott folk, önskar jag Er alla en riktig God Jul!
Annika

Läsaralster EOV v49

Här kommer ett härligt bidrag från förra veckans ord - Tradition:

Kristiina


Annika


{Inspirationsdesigner - Diana}

Sist ut av våra nya inspiratörer att presentera sig är Diana, som har en härlig grafisk scrapstil.

- namn + nick
Diana Jonsson. Jag är medlem på SIS under missD och på TwoPeas under dianaW men har tyvärr inte tid att vara särskilt aktiv på något utav forumen eller lägga upp nya layouter i gallerierna.


- hemsida / blogg
http://dianajonsson.blogspot.com

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa Jag har alltid scrappat på sätt och vis ända sedan jag lärde mig läsa och skriva, men scrapping som dokumentering av vårt liv har jag sysslat med sedan vår första son föddes 2006 då jag insåg hur snabbt tiden faktiskt springer iväg och minnet hela tiden gör plats för nya intryck. Man glömmer tyvärr detaljer alldeles för fort och dessa vill jag bevara och kunna gå tillbaka till för att hjälpa minnet på traven när jag blir gammal och ännu mer glömsk. Dessutom blir det förhoppningsvis en liten uppskattad skattkista med minnen för barnen som ju faktiskt inte kommer minnas så mycket från de tidiga åren utan lite hjälp av bilder och ord.

- vart finner du inspirationen
Att dokumentera i sig, den inspirationen finns hela tiden.. Saker vi gör, saker vi säger, karaktärsdrag hos mina nära. Den kreativa processen inspireras oftast av fotografier, färger, former, textil, grafik och att vara på landet. Jag inspireras något enormt av att vistas i naturen, mycket för att det är en sådan total avkoppling för mig, lugnt och tyst så tankarna får flöda fritt och så vackra färger, former, textur, gamla hus, vackra vyer.

- din stil, förklara -och vilka produkter tycker du om
Jag är ganska enkel av mig i grund och botten. Foton och text är det viktigaste, sedan älskar jag mönstrade papper och olika typer av bokstäver, även om jag inte alltid sätter en rubrik till mina layouter. Har oftast en linjär, enkel och grafisk komposition av layouterna, runda hörn eller andra runda former för balans. Ofta använder jag också flera fotografier. Ibland gillar jag att gå ifrån mitt vanliga linjära sätt och riva papper, kladda med färg, sy och prova lite andra saker som jag tycker är så snyggt på andras verk, men det är inte alltid jag blir nöjd med mitt eget resultat. Jag gillar nog för mycket ordning och reda så att bli lite friare och sväva ut mer ibland är något jag vill fortsätta öva på.

- trender, vad tror du kommer komma
Sprayfärg är något jag sett användas mycket på sista tiden. Allt fler tar fram symaskinen och går loss på fotografier och papper. Att använda sig av material som man har liggandes hemma eller får tag på som egentligen inte är tillverkat för scrapbooking tror jag blir kommer att bli allt vanligare särskilt nu när det ekonomiska läget i världen är lite svajigt och miljödebatten fortsätter. Man tänker nog till en extra gång innan man köper nytt material och försöker återanvända i större utsträckning. Nästa stora kommande trend som redan startat är "hybrid scrapbooking", att blanda digitala element med det mer traditionella sättet att scrappa med papper. Den digitala scrapbookingen är ju yngre än den traditionella och nu börjar det dyka upp fler digitala element att välja mellan till sitt skapande.. Fördelen med digitala element är ju att de aldrig tar slut utan kan användas om och om igen. Nu när de flesta även fotograferar digitalt och redan sitter vid datorn och redigerar foton är steget inte långt till att börja lägga till digitala ramar, swirls och annat innan man skriver ut sitt foto.

- vad gör du vid en scrapsvacka
Åker till landet och bara är, fotograferar mycket och låter inspirationen ta den tid den behöver för att komma tillbaka. När jag väl ska sätta mig ner och skapa så vill jag inte fastna i upplägget av layouten så då gör jag ofta en scraplift för att komma igång. Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt :)

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Köp inte på dig allt du tycker är fint! Det finns så mycket härligt scrapmaterial att få tag på och även om man gillar en massa produkter så är det inte säkert att man gillar att skapa med dem. Ett bra sätt att få prova på lite olika typer av material för att se vad man själv tycker bäst om att jobba med är att köpa ett färdigt ihopplockat kit. På så sätt får man prova en mix av olika färger, mönster, bokstäver och dekorationer. De flesta scrapbookbutiker på nätet har olika färdiga kit man kan köpa, om inte, så brukar butiksinnehavarna vara snälla och plocka ihop ett litet kit om man ber dem om det. För att inte fastna i hur layouten ska se ut - lifta någon annan! Att lifta är inte att fuska, utan hjälper till att komma igång. Någon som får ett verk liftat ser det oftast som en komplimang det är ju något i dennes layout som du fastnar för och gillar, det kan vara kompositionen, upplägget, färgerna eller vissa detaljer. Det viktigaste - HA KUL! Scrapbooking ska aldrig kännas som ett måste, något ångestfyllt, att nu måste jag göra det där första året albumet eller scrappa om luciafirandet och julen innan det nya året börjar. Gör det du känner för, i den ordning du känner för. Det finns inga rätt eller fel!

Kolla in Dianas vackra, krispiga LO som visar vilken ljuvlig stil hon har!


Superdupervarmt välkommen i swe-gänget, Diana!

{Inspirationsdesigner - susny}

Nu ber vi att få presentera Susanne/susny, som skapar LO:s i både färgstarka och dova skalor!

- namn + nick
Jag heter Susanne Nyman men använder nicket Susny på nätet.


- hemsida / blogg
http://susny.blogspot.com

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag gjorde min första beställning på scrapsaker våren 2006. Hittade hobbyn genom ett gravid- och småbarnsforum där några nyblivna mammor visade upp sina Lo'er. Jag som aldrig haft någon hobby fastnade direkt även om det tog tid innan jag vågade skära i de fina papperna. Jag scrappar först och främst för mig själv, för att ge utlopp för min kreativitet. Sedan är det är en stor bonus att sluprodukten är något mina barn och min släkt och mina vänner har glädje utav.

- vart finner du inspirationen
Jag inspireras mycket av mina foton eftersom det är dem jag utgår från i mitt skapande. Sedan är jag medlem på många svenska forum och där finner jag inspiration dagligen. Det finns så många talangfulla scrappare och kortmakare där ute i de svenska hemmen. Oftast snappar jag upp små detaljer som jag sedan använder i mitt skapande.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Jag tycker det är svårt att beskriva min stil för jag tycker jag hela tiden utvecklas. Just nu gillar jag det dova färgskalorna även om jag egentligen älskar färg i alla dess nyanser. Jag har varit inne i en "skitig" period då jag har knölat papper, skrapat med edge scrapert och chalkat. Jag märker nu en övergång till att jag väljer att markera mina lager med rena skär och cardstock istället, även om jag fortfarande jobbar med vikta och knölade mönsterpapper. Den viktigaste delen i mitt skapande är faktiskt papper i alla dess former. Lager på lager och gärna två eller tre olika mönsterpapper tillsammans med cardstock. Sedan blir det mest detaljer, just nu är jag frälst i mina öljetter som jag använder tillsammans med band eller snöre. Använder också en hel del spets och journalingspots. Sedan fyller jag på med blommor eller chipboard- eller grungeboardfigurer.

- trender, vad tror du kommer komma
Åhh, vad svårt. Jag tror att mycket "gammalt" är på väg tillbaks. Öljetter är absolut på ingång tex. Motivstämplar inom scrapvärlden är också något som är på ingång. Metall börjar också komma, främst pga Tim Holtz. Annars är det nog en del trender som är stora just nu som jag tror kommer hålla i sig ett tag. Som lager-på-lager, blingswirlar, mist och thickers.

- vad gör du vid en scrapsvacka
Först och främst tar jag en paus. Rensar och städar bland mina scrapsaker. Surfar runt mycket på forum och i bloggar. Kommer inte inspirationen tillbaks så brukar jag efter en period "tvångsskapa", dvs sätta mig med en skiss, lift eller annan utmaning och tvinga mig själv att skapa. Andra tips kan vara att framkalla nya fotografier, eller göra en shoppingtur efter nya papper eller några roliga dekorationer.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
För mig är det viktigt med bra basverktyg. Jag skulle inte klara mig utan min skärmaskin och min sax. Att hitta de limprodukter som passar en är också en stor del. Jag har gått igenom flera olika limprodukter innan jag hittade det som var rätt för mig. När det gäller själva skapandet tycker jag fotografierna är viktiga. Se till att du alltid har kopior, på datorn eller som negativ, av de kort du scrappar. Då kan du alltid vara mer fri i ditt skapande. Var inte rädd för att beskära korten eller placera text eller dekorationer ovanpå fotot. Titta runt i forumen och på bloggar och inspireras. Tycker man det är svårt att fylla ut Lo'en eller svårt att hitta den egna stilen så är scraplift ett utmärkt vertyg. Men kom ihåg att skapa fritt! Det ska vara roligt att scrappa.

Här visar Susanne en av sina underbara sidor, den visar hennes stil perfekt


Jättevarmt välkommen i gänget, Susanne!

{Inspirationsdesigner - Josefin}

Nu ikväll så låter vi Josefin presentera sig, en duktig tjej som skapar i en härlig stil!

- namn + nick
Josefin Axelsson, kallar mig originellt nog Jo79 på nätet...


- hemsida / blogg
http://joscrapblogg.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag började scrappa i januari 2006 efter att ha hamnat på en hemsida som gjorde mig intresserad. Hittade en scrapshop på nätet och efter det var jag fast.

- vart finner du inspirationen
Jag hittar min inspiration på nätet, andras bloggar och av andra scrappare. Jag älskar skisser!

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Jag älskar blommor, har oerhört svårt att lämna en layout utan minst en blomma, helst fler, på. Den känns ofärdig utan... Mina layouter är ofta ganska flickiga, blommiga och åt det rosa hållet, kanske beroende på att jag scrappar mest om mina två små tjejer. Jag gillar bling och prickiga papper. Basic Grey´s papper är en av mina stora favoriter bland papper.

- trender, vad tror du kommer komma
Oj... svårt!

- vad gör du vid en scrapsvacka
Jag brukar leta bland mina skisser, bläddra i tidningar och såklart surfa runt bland andra bloggar och shoppar. Att hoppa på en utmaning eller tävling brukar funka ganska bra

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Att inte shoppa för mycket i början även om det är svårt att hålla sig... Att våga fråga på forum och i bloggar, det finns så mycket kunskap och tips att få om man vågar fråga om råd och hjälp.

Här får ni se en ljuvlig LO som Josefin skapat! Mysig, härlig och allt därtill!


Vi hälsar dig oerhört varmt välkommen i vårt glada gäng, Josefin!

{Gör julkort i sista stund}

Av: Mette
Här kommer en beskrivning på ett sista-minuten-julkort. Har ni några kort kvar att göra såhär i sista stund, ni kanske behöver ta med er en gå-bort-present? Då kan ni göra detta fina kort.

Kortet har jag gjort till mitt DT hos My Scrapbook Nook.

Det här är vad du behöver (+ blomma, brad och band)


Sen använder jag min Edge Sharper och Fluid Chalk för att ge kanterna ett härligt slitet utseende.


På "rundeln" fäster jag en blomma med en brads. Blomman har jag också färgat lite med min Fluid Chalk.


Bandet gör jag en knut på och fäster tillsammans med pappret som ska sitta på kortet.


Sen limmar jag ihop allt och så här blev mitt kort! :)


Lycka till i skapandet!

{Inspirationsdesigner - Pernilla}

Nu kommer vi till en tjej som har en härlig, lekfull stil. En stil som kompletterar övriga tjejers, nämligen Pernilla Förnes!

- namn + nick
Pernilla Förnes, Pillerill


- hemsida / blogg
http://pillerillmittilivet.blogspot.com
http://kreeramera.blogspot.com/
http://www.pernillafornes.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag scrappade en BOM när jag gick på högstadiet (sent åttiotal). Sedan hade jag ett uppehåll till 2005, då min son var 6 mån och jag satte igång, på riktigt.Nu är jag hooked for life. Mycket tack vare duktiga och alltid lika inspirerande Monnah. TACK!

- vart finner du inspirationen

Jag utgår alltid ifrån historian bakom bilden jag scrappar. Ibland har inte ens med något foto utan kanske bara någonting jag vill dokumentera.Jag har inte tid att bara göra snygga LO´s (fast jag blir väldigt inspirerad av att titta på dem).Jag scrappar för att skriva min familjehistoria det är huvudsaken. Historien är min största källa till inspiration. Färg och formmässigt kan jag hitta inspiration överallt. Jag har använt insrumentpanelen i min C2:a för en lo.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Svårt! Jag gillar starka färger och har ofta svart vitt eller rött som basfärg. Jag scrappar ganska ofta hybridt dvs mina kort skrivs ofta ut med lite digitala element. Jag använder ofta saker som inte tillhör scrapvärlden. Jag gör också ganska ofta egna papper i illustrator mest för att jag i stundens hetta kommer på att jag vill ha ett papper som inte finns att köpa.

- trender, vad tror du kommer komma

Miljötänk borde ju komma även till denna bransch. Återvinning i någon form, kanske?!

- vad gör du vid en scrapsvacka
Hänger på en utmaning. Går igenom fotobiblioteket. Sedan tänker jag att det här är något som ska vara lustfyllt och kul. Känner jag inte för att scrappa så gör jag det inte.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare

Gå en kurs. Köp inte allt. Jag skulle säga att det nödvändigaste är: en svart och en vit sämpeldyna, ett stämpelafabet och svart och vit akrylfärg. Planera dina inköp ta fram ett kort du vill scrappa. Köp specifika papper och dekorationer för den LO:n.Ser du fler papper du gillar köp dem också och lägg på hög men köp bara papper och dekorationer du verkligen gillar. Vad gäller verktyg skulle jag rekomendera en stor och bra skärmatta. Skalpell och linjal är billigare än en skärmaskin och ger faktiskt bättre precision. Fiskars shapecutter använder jag nästan varje gång jag scrappar.Använd saker du redan har hemma; en toarulle blir en jättebra rund ring stämpel om man använder akrylfärg. Titta i sybehörs- lådan, verktygslådan, köksskåpet....

Få inte panik över allt du inte har scrappat. Var glad för det du gjort. En scrappad sida är bättre än ingen alls.

Och så kommer här en härlig Pernilla-LO, färgglad och underbar!


Varmt varmt välkommen i swe-gänget, Pernilla!

{Inspirationsdesigner - CamillaE}

Idag låter vi superduktiga Camilla få presentera sig, hon som har så vackra, romantiska alster!!

- namn + nick:
Camilla Ekman och kortar av till CamillaE på nätet


- hemsida / blogg
http://camillaslillasida.blogspot.com

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag blev intresserad av scrapbooking i början av 2007 då jag precis fått en underbart fint scrappad tändsticksask av en kompis. Då började jag surfa på nätet och upptäckte hur mycket fint man kunde göra med sina foton. Efter att ha gått en nybörjarkurs i mars 2007 var jag helt fast och formligen ÄLSKAR min hobby. Först var väl tanken mest att scrappa för att bevara barnens barndomsminnen, men numera ser jag scrapbookingen som ett sätt att må bra helt enkelt. Jag får utlopp för min kreativitet.

- vart finner du inspirationen
På nätet och i tidningar. Att träffa andra scrappare på olika träffar sätter också igång skapandet.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Jag tror att min stil är lite beroende av vilka papper jag använder. Jag gillar det romantiska vintage-stuket, men gillar också att skapa med mer färgglada papper. Det som är genomgående är dock rivna kanter, chalk, lager-på-lager av olika mönstrade papper, spets och bling (speciellt swirls...).

- trender, vad tror du kommer komma
På sistone tycker jag att dova färger och den slitna looken har varit framträdande. Jag tror att detta kommer att fortsätta och att det blir mer fokus på detaljerna.

- vad gör du vid en scrapsvacka

Vid en scrapsvacka shoppar jag...*fniss*

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Handla inte på dig för mycket i början. Köp papper ur samma kollektion, så är det lättare att kombinera. Det finns massor av inspiration på nätet att insupa. Hitta t.ex. någon skiss du gillar och skapa efter den.

Camilla visar även upp sin favorit-LO bland de  hon gjort, vi kan bara hålla med! Den är vacker!


Välkommen i gänget, Camilla!!

{Utmaning: Färgannons}

Denna vecka vill jag utmana er att skapa efter en annons. Jag har valt denna bild:

Inspireras av färger, upplägg, eller annat valfritt. LO, kort eller alter väljer ni!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 22/12 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - färgannons. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

AnnaMaria/Rimna har gjort en tolkning:


//Sandra (Sasha)


{Inspirationsdesigner - Mette}

Nu har turen kommit till Mette att få visa upp sig :-) En tjej som under lång tid troget skapade utifrån swe:s utmaningar och vi fick upp ögonen för henne och hennes alster!

- namn + nick
Mette Kallander. På en del forum heter jag mettka...


- hemsida / blogg
http://mettka.blogg.se

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag började scrappa i jan/febr 2007 då jag gick en kurs här i Västerås. Jag kan bara säga att jag fastnade för den här härliga hobbyn på en gång! :)

- vart finner du inspirationen
Jag läser tidningar - mina favoriter är Memory Makers och Scrapbook Trends. Tidningarna lusläser jag för att hitta kul detaljer, teman mm. Jag surfar även runt på nätet för att hitta inspiration. Det finns så många duktiga scrappare här i Sverige som ger mig inspiration. :)

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Min stil är nog lite Shabby... Jag älskar rivna, trasiga kanter som jag färgar med Fluid Chalk. Jag kommer ofta tillbaka till de dova naturnära färgerna som jag tycker passar med min stil. Men sen ibland vill jag bara scrappa i någon helt annan färg! :) Mina favorit-produkter just nu är bling, chipboards, thickers och Fluid Chalk.

- trender, vad tror du kommer komma
Oj, svårt att säga.... Men clearstamps blir ju bara större och större och finns i så himla många olika motiv. Chipboards kommer ju också i fler och fler motiv...

- vad gör du vid en scrapsvacka
Tar en paus från scrapbordet och sätter mig och läser tidningar.

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Att inte tänka så mycket på att det inte blir så som andra gör... Alla har vi vår egen stil, och i scrapbooking är ingenting fel! Så länge du själv förmedlar och får ur dig det du vill med ditt scrappande så är det bra! :)

Så ska ni såklart kolla in denna ljuvliga LO som Mette visar, helt i hennes stil!


Varmt välkommen i gänget, Mette!

{Inspirationsdesigner - MarieG}

- namn + nick
Marie Gustafsson/MarieG


- hemsida / blogg
http://marieg-scrapblog.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa

2003 ramlade jag över ett repotage om scrapbooking i tidningen Land - på den vägen är det!

- vart finner du inspirationen
Inspirationen finns i min omgivning och inom mig. Det kan vara ett klädesplagg någon bär, naturen, något barnen säger.... Jag hittar även mycket inspiration hos mina scrapvänner och på nätet.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Min stil är ganska dekorerad, lite romantisk och lager på lager. Jag gillar att använda flera olika mönstrade papper, blommor och swirls på mina layouter. Just nu blir det mycket bling och pearlmaker. Ofta har jag åxå en eller flera cirklar med på mina layouter. Jag scrappar gärna i jordnära, lite dova färger.

- trender, vad tror du kommer komma
Jag tror att vi kommer få se layouter med många bilder på framöver. Även i andra format än vad vi är vana vid. Vi blir snabbt fler scrappare i Sverige och marknaden kommer bli större här när det gäller material och olika event. När det gäller material så tror jag det kommer bli en trend att använda det man har hemma, sådant som inte är tänkt som scrapmaterial.

- vad gör du vid en scrapsvacka

Jag läser en bok, städar scrapbordet och inväntar att lusten ska komma tillbaks! Det gör den - Alltid!! .

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare

Surfa runt och titta i gallerier och bloggar. Hitta din egen stil och var nöjd med det du skapar. Glöm inte att HA ROLIGT!!!! Det viktigaste är inte att producera en massa utan att må bra under tiden!

Här visar Marie en härlig och typisk Marie-LO


Varmt välkommen i vårt härliga gäng, Marie!

{Inspirationsdesigner - joggemia}

Idag tänkte vi låta Mia/joggemia presentera sig... Hon gör härliga kort och LO:s med fokus på fotografier och färg.

Namn:
Mia Nilsson, joggemia


Hemsida:
http://joggemia.wordpress.com

Började scrappa:
Jag började scrappa hösten 2005 och göra kort ca ett år senare. Det som fick mig att börja var att jag "halkade" in på en sida på nätet som handlade om just scrapbooking. Jag kände direkt att detta vore något för mig och när jag fick se att en nybörjarkurs skulle börja i kommunen anmälde jag mig direkt....vilket jag givetvis inte har ångrat. =)

Inspiration:
Min inspiration hittar jag nästan överallt. Jag besöker andras bloggar och div. gallerier. Inspirationen kan komma från tidningar/böcker eller från en känsla. Att beställa nya papper eller dekorationer kan också sätta fart på kreativiteten. Min stil: Jag tycker att jag har en ganska enkel stil med mycket "space". Lager på lager är alltså inte riktigt "jag". Jag är ganska sparsmakad med dekorationer. Produkter som jag ofta använder är blommor, brads, svart eller vit penna. Även min Cuttlebug blir flitigt använd.

Trender:

Vad gäller trender så kommer det ju nya hela tiden. Visst tycker jag det är kul att testa nya grejor men jag gör det inte för att det är en trend...jag måste själv känna för det.

Scrapsvacka:
Ja, en sådan hamnar man ju i då och då. Jag brukar då spana in andras bloggar eller div. gallerier, både svenska och utländska. Jag kan också sätta mig vid datorn och rita några nya skisser. Det händer även att jag utmanar mig själv att göra något som är totalt olikt mig vad gäller scrapstilen. Att shoppa lite nya papper, dekorationer, stämplar etc kan också göra att jag kommer ur svackan.

Nybörjartips:
Att inte köpa på sig för mycket i början! Jag handlade jättemycket på Tradera när jag började och det mesta blev bara liggande. Man kan också försöka hitta någon kurs i närheten för att komma igång och få tips och idéer. Man kan också hitta mycket bra på nätet, både tips och inspiration. Japp, detta var lite om mig. =)

Mia visar här ett kort och en LO som representerar hennes härliga scrapstil!

Du är varmt välkommet i vårt härliga gäng, Mia!

{Inspirationsdesigner - Meli}

Nu har turen kommit till Isabelle/Meli att få presentera sig. En duktig tjej med romantisk stil!

- namn + nick
Isabelle Torstensson, på nätet kallas jag för Meli


- hemsida / blogg
http://melisscrapping.blogspot.com/

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa
Jag letade aktivt efter en hobby, och då hittade jag scrappingen. Det var 2004 och jag blev fast direkt.

- vart finner du inspirationen

Jag hittar inspirationen i själva fotografiet, och känslan jag vill förmedla, och på Internet. Basic Greys galleri är en favorit, annars besöker jag lite olika bloggar.

- din stil, förklara och vilka produkter tycker du om
Jag tycker om mycket mönstrade papper, gärna lager på lager, blommor, fjärilar och bokstäver. Jag ycker om när det är lite slitet och ruggar upp kanterna och chalkar mycket.

- trender, vad tror du kommer komma

Jag tycker att man hittar mer och mer produkter för journalingen, som tidigare var ganska sparsam. Det är svårt att få med journaling, samtidigt är den ju ibland lika viktig som fotografiet när man bevarar sina minnen. Jag tror att journalingen kommer att bli en allt viktigare bit.

 - vad gör du vid en scrapsvacka
Scrappar ändå, men liftar gärna vackra layouter jag hittar på nätet. .

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare
Mitt tilps är att lifta layouter du tycker om, i den stil som du fastnat för, för att lära dig den.

Här visar Isabelle/Meli två av sina ljuvliga alster, titta och njut!
Välkommen i gänget, Isabelle!

{Inspirationsdesigner - Hanna/fnyz}

Först ut att presentera sig bland de nya inspiratörerna är Hanna/fnyz, en pigg och glad tjej med många järn i elden!

- namn + nick:
Hanna-marie Larsson men kallas för Fnyz på nätet.


- hemsida / blogg:
http://fnyz.blogg.se

- började scrappa när, och vad fick dig att börja scrappa:
Jag började scrappa i April 2006 då min dotter var alldeles nyfödd. Jag ville göra ett fint förstaåret-album till henne och hittade på scrapbooking genom sidan familjeliv.se

- vart finner du inspirationen:
Jag surfar runt i mängder av bloggar och gallerier och inspireras av andra alster, jag blir även väldigt inspirerad av att jobba efter en skiss eller annons.

- din stil, förklara, vilka produkter tycker du om:
Min stil beskriver jag själv som "desto mer desto bättre" men vanligare är det kanske att säga "lager på lager" jag jobbar med många olika mönsterpapper och dekorationer. För tillfället är jag helt frälst på blingswirls och halvpärlor m.m. m.m. - trender, vad tror du kommer komma: oj, det tycker jag är svårt,

- vad gör du vid en scrapsvacka:
surfar runt efter inspiration, scrapshoppar så jag får nytt härligt material att jobba med och ibland så scrappar jag annat än LO.s för att komma igång, det blir lite annorlunda att sätta sig med kort elelr altered projekt. .

- nybörjartips du skulle vilja ge nya scrappare:
Våga prova tekniker m.m. det känns hemskt i början att riva i ett papper för det är ju sååååå fint men det finns fler i affären och om man inte vågar prova så utvecklas man inte :-) stirra er inte blinda på vad alla andra skapar utan kolla förbi hur fint du tycker det är å se layouterna som skisser istället och försök prova de upplägg, tekniker m.m. som finns på layouterna.

Och så vill vi visa en LO som är så härligt fnyzig!


Välkommen i gänget, Hanna!

{Ett ord i veckan - v49}

Orkar ni med en utmaning mitt i julstressen och bland förkylningar? Det tror jag nog...

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "TRADITION". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v49. Senast fredagen den 19/12 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Inspireras av våra medlemmar i teamet, först ut är

Åsa L


JennyB


Mmm, härliga! Vi ses om en vecka!
Annika

Läsaralster EOV v48

Här är ett bidrag från förra veckans ord - KAFFE

Charlotte


Fint, eller hur? Gör som Charlotte, skicka in era bidrag till oss!
Annika

{Nu är det klart!}

Nu är det klart vilka tjejer som kommer ingå i vårt team från och med nu, presentationer kommer att komma. Det har varit mycket svårt att välja då allas alster mm har hållt mycket hög standard. TACK för alla ansökningar, ni är fantastiskt duktiga allihop!

Välkomna i gänget:
Isabelle Torstensson - Meli
Marie Gustafsson - MarieG
Susanne Nyman - susny
Mette Kallander - mettka
Hanna Larsson - fnyz
Camilla Ekman
Diana Jonsson
Pernilla Förnes
Josefine Axelsson

Sen har vi handplockat in Mia Nillson - joggemia - för att göra lite mer kort mm till oss :-) Hennes ansökan har legat länge länge hos oss för att få en plats, nu är hon välkommen i gänget hon också!

/Helene och det övriga teamet

{Läsaralster - skapa med motivstämplar}

Visar här två bidrag som vi fått in till utmaningen att skapa med motivstämplar.

Alfie:


La Vikinga/ Charlotta:


//Sandra (Sasha)


{Ett ord i veckan - v48}

Lördag kväll igen, det går undan nu! Snart är julen här!

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "KAFFE". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v48. Senast fredagen den 12/12 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Här är AnnaB:s snygga tolkning:


Vi ses om en vecka!
Annika

Glöm inte söka till inspiratör hos oss!

Än är det några dagar kvar att komma in med ansökan till oss, vi hoppas att just DU vill vara med oss och inspirera, dela med dig av kunskap och skaparglädje!

Läs mer
HÄR

Och du, du kan alltid söka även om du har lite ont om tid att skapa varje vecka. Några ggr i månaden räcker, även om det är skoj om dina alster syns ofta hos oss....

{Utmaning - Scraplifta Pia}

Återigen är det dags att scraplifta en LO! Denna gången har jag valt ut en härlig LO av Pia Eriksson Meshkat.Inspireras av färger, upplägg, tema eller annat och skapa, skapa, skapa! LO, kort eller alter är valfritt!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Utmaning - Scraplifta Pia. Senast måndagen den 8/12 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Här kommer tolkningar som teamet gjort!

Sandra/Sasha:


Anna/augusti73:


//Sandra (Sasha)