: i fokus : morgonrutiner

Hallå på er allihopa!
Jag utlovade ju nya fokusområden varannan torsdag men det har varit ett litet uppehåll i några veckor.
Jag har tyvärr fått lägga mitt fokus på helt andra, tråkiga saker som vinterkräksjuka, dödsfall och jobbdeadlines, så : i fokus: inläggen fick bortprioriteras helt.

Något jag blivit mer och mer medveten om under dessa veckor är hur viktiga vardagsrutinerna är. De där sakerna som man gör varje dag utan att riktigt vara medveten om dem. De bara är, man bara gör. Av ren vana. Och det är tack vare dessa vanor eller rutiner som jag hållit mig över ytan de här jobbiga veckorna. Så i två veckor framöver tänkte jag att vi skulle lägga fokus på våra morgonrutiner. Eller kanske det är så att du inte har några särskilda morgonrutiner, att det är det som är just din vardag, varje morgon inte den andra lik? Eller så finns det någon liten detalj som faktiskt återupprepar sig morgon efter morgon?Som ni märkt i tidigare inlägg har vi gjort om lite vad gäller läsaralster. Skapar du efter inspiration från detta inlägg och lägger upp i egen blogg eller i galleri någonstans så lämna gärna en kommentar och länka oss dit.

Har du ingen blogg eller galleri så får du gärna skicka in till
swe.scrapbook@gmail.com. Märk ditt mail "i fokus - morgonrutiner" (ingen deadline). Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. Ha en trevlig helg!
/Diana

: i fokus : [läsaralster]

En otroligt talande layout på fokus Förändringar fick vi från Lena O.
Stort tack för att du ville dela med dig av din kreativitet :) /Diana


{Skissutmaning v9}

Här kommer veckans skiss lite sent, ber om ursäkt för det!

Nytt för denna vecka är att jag inte kommer ladda upp läsaralster längre, utan istället får ni som gör en tolkning av skissen lägga upp den direkt i er egen blogg/hemsida och länka i kommentarsfältet. Vi vill gärna se ERA tolkningar, så visa oss i er blogg!


/Helene

Här kommer skissen som joggemia gjort:


Och så teamets underbara tolkningar:

Camilla:


JennyB:


Anna/augusti73:


Josefin:


Diana:


PernillaF:


joggemia:


Ellison:

{Skissalster v8}

Men oh! Jag ber om ursäkt, men jag missade uppladdningen i måndags... Här kommer veckans skörd av superfina alster!

Rackarungen


lillasara


mony


Birgitta

{Teknikutmaning v8}

Dags för en ny teknikutmaning, denna består utmaningen av följande "Lek med fotografier". Tolkningen är fri såklart, men vi ser gärna att man ser den kreativa lösningen :-) Skicka gärna med en rad om hur just du tolkat utmaningen....

Inspireras du av utmaningen, så har jag ändrat informationen nu. Ladda upp ditt alster i din blogg och länka direkt i kommentarsfältet istället. På så sätt hoppas vi att fler hakar på utmaningarna här på bloggen :-)


Och är ni nyfikna på teamets tolkningar? Då behöver ni inte vänta längre!

MarieG har använt mig av ett foto hon ändrat lite i photoshop. Först gjorde hon bakgrunden enfärgad och satte sedan dit några stjärnor på fotot. Detta gjorde hon genom att använda de penslar som finns i CS3.


Hanna/fnyz har ritt och klippt ut "fotomattan" först och måttade hon in ett foto i taget. Ett kul sätt att få med många fotografier på en lo och dessutom förhöja temat, även om det kan ta lite tid.


JennyB har gjort en cirkel av ett fotografi. Det blev en ganska enkel sida, med fokus på det runda fotot. Enkelt måhända, men det är effektfullt.


Susanne/susny har skrivit ut fotot till den här sidan på cardstock med texturen canvas. Detta ger en mer rustik känsla och är ett roligt och lite annorlunda sätt att arbeta med sina fotografier.


Närbild så ni ser strukturen på fotografiet

{Läsaralster teknikutman v7}

Jag undrar om ni är blyga och inte vågar skicka in alster på våra utmaningar, eller är de kanske inte såna som passar er *s* Vi får inte in så mkt alster längre, men det är kanske så att utmaningsbloggarna är på utdöende. Tyvärr...

Men men, vi fick in ett helt FANTASTISKT bidrag utifrån förra veckans teknikutmaning "Var kreativ med din hålpunch".

Alex har gjort en underbart vacker LO! Den tackar vi för!

{Ett ord i veckan - v8}

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "TRÖTT". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v8. Senast fredagen den 27/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Naturligtvis har vi fantastisk inspiration att bjuda på! Först ut är

Meli


Jo79


Joggemia


JennyB


Susny
Det var veckans ord, det...avslutar med ett härligt läsarbidrag från Mari till förra veckans ord - OVANA 


Nästa lördag är jag på Scrapkryssning! Så vi ses om två veckor, nästa lördag laddar Helene upp...
Annika

{Utmaning - Kombination nr 6}

Denna vecka utmanar jag er att kombinera följande tekniker och material:
-fluid chalk (gärna mer utmärkande än vad just du brukar)
-textremsor
-hjärtan (stansade, stämplade, utklippta, chipboard, på mönsterpapper eller liknande)

Skapa och ha kul!!! LO, kort eller alter är valfritt!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 23/2 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - Kombination nr 6. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer lite inspiration från två tjejer i teamet:

Meli:


UllisÖ:

joggemia:


//Sandra (Sasha)


{Skissutmaning v8}

Måndag och dags för ny skiss, denna gång ritad av JennyB!!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 22/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v8 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Och så kommer teamets fantastiska tolkningar!

Diana:


Sockergrynet/Marie:


joggemia:


AnnaB:


Hanna/fnyz:

{Skissalster v7}

Här kommer ett gäng finfina alster utifrån förra veckans skiss, sååå skoj att se!

Lilie:


Scrapfia:


lillasara:

Färgutmaning vecka 7

Här kommer veckans färgutmaning.

Men först ett härligt alster från förra veckans utmaning.

Lillasara


Och så veckans färger.

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast Söndag 22/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Färgutmaning v7 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.Här får ni ett helt gäng med inspiration från det härliga teamet

//HelenaH

Thorold


JennyB


Mette


Josefin


Meli


Susny

{Ett ord i veckan - v7}

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "OVANA". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v7. Senast fredagen den 20/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer härlig inspiration från Monnah:


Och så jag då:


Scrappa på!
Annika

Läsaralster EOV v6

Förra veckans ord var "LEENDE" och Reija skickade in ett fint bidrag till det:


Fortsätt skicka in du också!
Annika

{Teknikutmaning v7}

Dags för en ny teknikutmaning, denna består utmaningen av följande "Var kreativ med din hålpunch". Tolkningen är fri såklart, men vi ser gärna att man ser den kreativa lösningen :-) Inte bara ett hål nånstans....

Vill du vara med i uttagningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast lördag 21/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Teknikutmaning v7 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamet har gjort alster för att kicka igång er inspiration!!

Hanna/Fnyz har delat på ett runt papper och gjort hål i två storlekar runt de vågiga kanterna. Hon har trätt band igenom några av hålen.


MarieG har gjort hål i blommorna samt låter några av hålen gå över fotot.


joggemia har gjort ett egen lace-papper genom att ta ett papper med cirklar och göra hål i dessa


PernillaF har distressat sitt mönstrade papper genom att göra hål i det


Skapa på!
/Helene


{Läsaralster teknikutman v6}

Av Åsali fick vi in ett urläckert bidrag till förra veckans teknikutmaning att endast använda mönstrade papper. Titta och njut!


{Utmaning - familjen}

Denna vecka kommer en ny typ av utmaning från mig. Ungefär en gång i månaden kommer jag lägga ut en temautmaning till er. Först ut blir att skapa något på tema familjen. Kanske skapar ni ett mini-album till mormor/farfar med foton av familjen, kanske en LO med info om er familj/en familj ni umgås mycket med, eller ett kort till några som fått utökad familj. Fri tolkning alltså!!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Utmaning - familjen. Senast måndagen den 16/2 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Inspiration från teamet:

Diana:


Meli:

Fnyz/Hannas vackra minialbum:

//Sandra (Sasha)


{Läsaralster - Hybridscrappa}

Fick in ett fint alster till denna utmaning!

Anna:


Och en närbild också:


//Sandra (Sasha)

{Skissutmaning v7}

Ber om ursäkt att skissutmaningen laddas upp så sent, men med en liten bebis i huset tar det ibland längre tid att få saker gjorda *s* Men här kommer den iaf!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 15/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v7 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Och teamets tolkningar, alla lika härliga som vanligt!

Susanne/susny:


Ullis:


Mikaela:


Åsa L.B


Anna/augusti73:


/Helene

{Skissalster v6}

Åh, kolla in vilka superfina layouter vi fick in utifrån förra veckans skiss!

lillasara:


hannap:


annblo:


Ingela:


scrapfia:

{Ett ord i veckan - v6}

Redo? Dåså...

Ordet att inspireras av denna vecka är ordet "LEENDE". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet ska finnas med i din titel. På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v6. Senast fredagen den 13/1 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Mycket inspiration från teamet denna vecka:

jennyB


Meli


susny


joggemia


annika5064


Det var allt från mig idag, vi ses om en vecka!
Annika

{Färgalster v4}

Då jag och min lilla son var sjuka förra veckan föll det bort att lägga upp färgalster från er läsare, men bättre sent än inte alls... Här kommer ett urval av alla vackra vi fick in!

Scrapparlotta:


Pifa:


Reija:


Scrapfia:

Färgutmaning vecka 6

Hej!

Här kommer veckans färgutmaning. Lite varma mysiga färger att kura upp sig med i detta vinterväder.Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast lördag 31/1 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Färgutmaning v6 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

/HelenaH

Några inspirerande allster från teamet.

Joggemia


Meli


Marie

{Teknikutmaning v6}

Idag är det dags att introducera en veckoutmaning som vi kallar Teknikutmaning, det varierar vad den kommer innehålla men handlar mest om att arbeta med någon speciell teknik.

Denna vecka uppmanar vi er att enbart skapa med mönstrade papper, ni får använda pennor, färg och bokstäver. I övrigt ska det vara mönstrade papper (och ingen cardstock t.ex.)

Vill du vara med i uttagningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast onsdag 11/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Teknikutmaning v6 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Självklart har teamet gjort inspirerande alster!

Pernilla Förnes:


Mia/joggemia:


Ullis:


Susanne/susny:


Hanna/fnyz:


MarieG:


Diana:

{Utmaning - hybridscrappa}

Denna vecka blir min utmaning till er bloggläsare att hybridscrappa! Diana skrev ett bra inlägg om vad detta är för ett par veckor sedan. Kika här!

Skicka ditt alster till oss på swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail Utmaning - hybridscrappa. Senast måndagen den 9/2 kl 21:00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden. 

Teamet har gjort sina egna tolkningar på detta för ett tag sedan, här kommer de alstren:

AnnaB:


Emma/emso:


Helena:


LottaR:


Närbild från LottaR:


AnnaMaria/Rimna:


//Sandra (Sasha)

{Läsaralster - swirls}

Här kommer ett gäng härliga alster skapade med swirls på ett eller annat sätt!

Keath/K8an:


Marit Lundevall:


Petra/Pyzzlan:


//Sandra (Sasha)

{Skissutmaning v6}

Dags för ny skiss, som vi hoppas ska inspirera er!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 8/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Skissutmaning v6 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:


Och så ett helt gäng galet inspirerande alster från vårt ljuvliga team!

Anna/augusti73:


monnah:


Josefin:


Ulrika:


Malena:


Diana:


Sandra/sasha:

{Skissalster v5}

Ååååh, vilka ljuvliga och inspirerande alster vi fått se utifrån reprisen av Ulrikas fina skiss! Här kommer ett urval!

Nicola:


ÅsaF:


leamon/Monica:


jenny-h:


Cattis: