{Mikaelas fotofredag v9}

Det är fredag igen och här i Göteborg har det varit ett underbart vårväder hela dagen.
För nån dag sen så hittade jag ett tips på nätet att man kunde fotografera macro, alltså väldiga närbilder, utan att ha en macrooptik och tipset såg så otroligt knäppt och tokigt ut att jag var tvungen att testa och så här blev mina foton.
image3313image3314

Vet ni hur man gör?
Ni måste ha en kamera med en optik som går att ta loss, jag fotade med min 50 mm optik, sen tar du bort optiken, vänder den åt andra hållet och håller fast optiken medan du fotograferar, självklart så funkar ju inte autofokus då utan du får ju flytta runt kameran och testa tills du hittar skärpan, glöm bara inte att hålla hårt i optiken så den inte far i golvet. Testa! Det var riktigt kul! Självklart så blir det ju inte lika bra som om man har en riktig macrooptik, men det var kul ändå.
Trevlig helg!
Mikaela ♥
Glöm inte att visa era "macrofotografier" på
Flickr sen.

{Veckans utmaning v9}

Denna vecka är det Sandra/Sasha som utmanar er att göra en sida utan att använda ett foto på den.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 4/3 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v9. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.


Sandras/Sashas utmaning:
Säkert har man många händelser som man gärna skulle vilja minnas som man inte har scrappat just för att man inte har något lämpligt foto. Denna vecka vill jag därför utmana er alla att få scrappat just de där tillfällena så att de är sparade för evigt!

Själv har jag scrappat om en händele som utspelade sig då Theo träffade en tjej från sin förskola när vi var på badhuset.

utman_v9_sasha

{Testpanelen leker...}

Mmmm, MalinD och Linda/Muhren har lekt loss med underbart material som de fått från Skaparlusten. Stort tack till Ilona och Skaparlusten. Kolla in tjejernas alster och njut!!!

MalinD:
skaparlusten_malind1

MalinD:
skaparlusten_malind2

MalinD:
skaparlusten_malind3

Linda/Muhren:
skaparlusten_muhren1

Linda/Muhren:
skaparlusten_muhren2

Linda/Muhren:
skaparlusten_muhren3

Linda/Muhren:
skaparlusten_muhren4

{Utmaningsalster v8}

Här kommer några av de fina och härliga alster vi fått se utifrån Ulrikas närbildsutmaning förra veckan!!

Terese:
utman_v8_terese

Pia Eriksson:
utman_v8_piaeriksson

Mette:
utman_v8_mette

{Reklamutmaning - v9}

Tisdag idag och vi passar på och bjuder på en fantastiskt härlig reklamutmaning!! Så fort jag såg denna annons så tyckte jag att jag såg en härlig scrapsida eller ett fantastiskt kort!! Jag hoppas att du antar utmaningen att skapa utifrån annonsen!!!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast måndagen den 3/3 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Reklamutmaning v9. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först den härliga annonsen:
reklamutmaning_v9_2008

Och teamets underbara och lekfulla tolkningar!!

Anna/augusti73:
reklamutmaning_augusti73

AnnaB:
reklamutmaning_annab

MalinD:
reklamutmaning_malind

Eize:
reklamutmaning_eize

{Blandade utmaningsalster}

Först ut har vi alster från utmaningen "Massor av hjärtan", så härliga och hjärtliga!

Marianne:
hjartan_marianne

Pia:
hjartan_pia

Sen har vi några ljuvliga alster från utmaningen att använda ordet "Närhet" på sin sida:

Lena/"rosa":
narhet_lenarosa

Jennie/"penni"
narhet_jenniepenni

Pia/engdam:
narhet_piaengdam

{Skissutmaning v9}

Måndag kväll och nu är det Anna/anzan som bjuder på en sån härlig skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 2/3 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v9. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Först ut är skissen:
v9_skiss

Sofi/fialoppans tolkning:
v9_fialoppan

Anna Maria/Rimnas tolkning:
v9_rimna


{Skissalster v8}

Fantastiska och underbara skissalster har vi fått se från er läsare, jag tror att UIrikas stilrena och lite enklare skiss satte fart på er kreativitet!! Vi har fått se 12x12-sidor, 6x12-sidor, lettersizesidor och även kort! Sååå skoj! Stort tack!

Här kommer ett urval av alla de alster vi fick se!!!

Jenny/jakobsmamma:
v8_jakobsmammajenny

Evelina/maskrosfjun:
v8_evelinamaskrosfjun

Milla:
v8_milla

LottaM:
v8_lottam

nilla_r:
v8_nilla_r

Lotta Bark:
v8_lottabark

Sofia:
v8_sofia

{Ett ord i veckan - v8}

En dag försenad med denna utmaning, ber om ursäkt för det... Jag - Helene - har tyvärr blivit lite sjuk, så därför blev det ingen uppdatering i helgen.

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Undran". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v8. Senast lördagen den 1/3 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets ljuvliga tolkningar:

Marie/Sockergrynet:
eov_v8_undran_sockergrynet

Ellison:
eov_v8_undran_ellison

JennyB:
eov_v8_undran_jennyb

Mikla:
eov_v8_undran_mikla

Annika:
eov_v8_undran_annika


{Mikaelas fotofredag v8}

Hej! Äntligen fredag...dagarna rusar verkligen iväg. Jag tänkte fortsätta med lite fotohistoria idag, ja, fortsätta att presentera några favoritfotografer och om ni blir inspirerade av det så är det ju bara ett litet plus.
Idag blir det Sally Mann.
image3268

Sally Mann föddes 1951 in Lexington, Virginia, där hon fortfarande bor och arbetar.

Sally Mann slog igenom med serien "Immediate family" 1992. I porträtten av de egna barnen Emmett, Virginia och Jessie återskapade hon känslan av en evig, tidlös sommar i den amerikanska Södern.
På bilderna gör barnen vad ungar gör mest; läser serier, badar och larvar sig framför kameran. Bortsett från den tekniska perfektionen kunde de komma från vilket familje-album som helst. Det som skiljer sig från vanliga fotoalbum är väl det att bilderna är oerhört planerade, alla som arbetat med storformatskamera vet att det knappast finns tillfällen för snapshots. Sally själv berättar: "En bild kan ta flera veckor. Barnen, som ofta har varit motiv får ibland mutas. Min son Emmet tröttnade på mina omtagningar av bilden på honom i floden. Jag lovade honom ett par nya sneakers och då fick jag slutföra arbetet."
Men bilderna av de nakna barnen blev för mycket för den kristna högern, som ansåg att Manns fotografier gränsade till barnpornografi. Här kan ni läsa en av de
kritiska ariklarna och här kan ni läsa Sally Manns svar på artikeln ifråga.
image3266
image3263
image3264

Pappans bortgång blev början till det senaste projektet "What Remains" som består av olika bildserier på temat Döden. Sally Mann har sökt olika motiv i ett personligt, vetenskapligt och dokumentärt syfte. Här förekommer motiv som den kära hunden, förmultnande lik och en förrymd dödad fånge.
image3271
Det var i detta sammanhang och själsliga tillstånd som Sally Mann på nytt fotograferade de egna barnen, nu som vuxna.
Serien "Faces" består av närgångna porträtt av Emmett, Jessie och Virginia. I sin absoluta skönhet kan porträtten även betraktas som ett slags dödsmasker där extremt långa exponeringstider framkallat närmast hypnotiska tillstånd hos de avporträtterade. Återigen är det de tre barnen som fått stå, eller snarare ligga, modell. Fotograferingen har nämligen oftast skett vertikalt med kameran monterad rakt ovanför de vilandes ansikten.
image3267

Hennes utställning "Mother Land" i New York 1997 blev avstamp för ett nytt kapitel i karriären. Sally Mann sökte nya uttryckssätt och riktade kameran mot den amerikanska Södern och landskapen i Virginia, Georgia och Mississippi.
image3276
De tekniskt experimentella bilderna i serien "Deep South" förflyttar upplevelsen till fotografins barndom och känslan av målerisk 1800-talspatina.
image3273
- Jag har fotograferat den amerikanska södern i 36 år och funnit minnen, kärlek och, ibland, paradiset i det eviga ljuset i Södern. När det bryter fram blir landskapet mjukt och vagt skimrande som om det skapats av någon form av gudomlighet, skriver Sally Mann i inledningen till boken "Deep South" . Sally Mann har mestadels arbetat med en 8x10 storformatsskamera och prövat en rad olika, tidiga fotografiska framställningsmetoder.
Bildserierna "Deep South" och "What Remains" har till största delen kopierats med egna kemikalier, med te- och asfaltsblandningar i processen. Allt för att skapa rätt struktur och stämning i fotografierna. Processen gör att
fältarbetet kräver ett flyttbart mörkrum. Både bestrykning av glasplåtarna och framkallningen måste ske i absolut mörker.
Hon har heller inget intresse av att använda den nya digitala tekniken:
- Digitala bilder luktar ingenting, menar hon. Och man kan ju inte göra annat än att hålla med.
Det finns även en dokumentärfilm om Sally Mann den heter Blood Ties: The Life and Work of Sally Mann så kommer ni över den så se den. Här kan ni se lite fotografier på när Kobra besökte Sally Mann.
Trevlig helg!
♥Mikaela♥


{Månadstema - februari}

I februari har vi temat "Kärleken är....". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 4 mars kl 21,00, märk ditt mail Månadstema februari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Idag är det Monnah som visar sin kärleksfyllda LO:
febcall08_monnah

{Färgutmaning v8}

Vi längtar efter vår och sommar och passar på att utmana er att använda lite klatschiga och somriga färger.

Ni ska utgå från nedanstående färgkarta (svart och vit är färger ni kan använda som accenter, men det är nedanstående färger som ska dominera ert alster).

farg_v8_08

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 27/2 kl 21,00 och märk ditt mail Färgutmaning v8. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Pernilla/thorold:
farg_v8_thorold

Eize:
farg_v8_eize

{Veckans utmaning v8}

Denna vecka är det Ulrika som utmanar er att gå riktigt nära och fotografera och sen scrappa era riktiga närbilder :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 26/2 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v8. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Ulrikas utmaning:
Jag utmanar dig att gå närmare med kameran. Ta en närbild och scrappa sedan fotot. Tänk gärna lite annorlunda och ta bilder av något du kanske inte gjort tidigare. Jag tog en bild av min sons fjuniga lilla öra när han var nyfödd. Här har jag scrappat bilden som påminnner om hur ljuvliga de små bebisarna är när de är alldeles nya.

utman_v8_ulrika

{Utmaningsalster v7}

Kolla in de här två alsterna som kom in utifrån Ethels roliga sifferutmaning!!

ÅsaF:
utman_v7_asaf

LottaM:
utman_v7_lottam

{Skissutmaning v8}

Denna måndag är det Ulrika som bjuder på en härlig skiss för er att tolka!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 24/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v8. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Här är skissen:
v8_skiss

Och teamets härliga tolkningar:

Monnah:
v8_monnah

Ellison:
v8_ellison

Marie/sockergrynet:
v8_sockergrynet

Ethel:
v8_ethel

{Skissalster v7}

Återigen har vi fått en mailbox full med fantastiska skisstolkningar, och här kommer ett urval av dessa!

LottaM:
v7_lottam

Monica/leamon:
v7_leamon

Sofie/sosofofie:
v7_sosofofie

2Catrine:
v7_2Catrine

Stella:
v7_stella

Mian/marianne:
v7_mian

Ellinor:
v7_ellinor

{Testpanelen testar Inkywingsstämplar 2}

Några i inspirationsteamet har fått härliga, roliga och ljuvliga stämplar från Inkywings att leka med! Stort tack, Lisa!!! Här kommer andra och sista uppladdningen med härliga alster!!!

Först ut har vi Emma/Emsos fantastiska alster!!
inkywings_emso1

Emma/Emso:
inkywings_emso2

Emma/Emso:
inkywings_emso3

Emma/Emso:
inkywings_emso4

Emma/Emso:
inkywings_emso5

Sen har vi Marie/hallonflickas finfina alster:
inkywings_hallonflicka1

Marie/hallonflicka:
inkywings_hallonflicka2

Marie/hallonflicka
inkywings_hallonflicka3

Marie/hallonflicka:
inkywings_hallonflicka4

Marie/hallonflicka:
inkywings_hallonflicka5

Återigen, stort stort tack till Lisa/Inkywings för alla fantastiska stämplar och att vi fick äran att leka med dom!

{Utmaning - hjärtan i massor}

Även fast Alla hjärtans dag varit så tänkte vi utmana er att skapa ett alster med massor med hjärtan på!! Det kan vara en LO eller ett kort, temat är i övrigt valfritt såklart!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast lördagen den 23/2 kl 21,00 och märk ditt mail Hjärtan i massor. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets hjärtliga tolkningar :-)

Monnah:
hjartan_monnah

Pernilla/thorold:
hjartan_thorold

Frida:
hjartan_frida

Sandra/sasha:
hjartan_sasha

Annika:
hjartan_annika


{Ett ord i veckan - v7}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Närhet". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v7. Senast lördagen den 23/2 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamet har gjort flera härliga och fantastiska tolkningar på ordet!! Kolla in!

Ellison:
eov_v7_narhet_ellison1

Närbild på Ellisons text:
eov_v7_narhet_ellison2

Marie/sockergrynet:
eov_v7_narhet_sockergrynet

Mikla:
eov_v7_narhet_mikla

Sofi/fialoppan:
eov_v7_narhet_fialoppan

Maria/marajjah:
eov_v7_narhet_marajjah

{Ett ord i veckan-alster - v5}

Jag ber om ursäkt att det dröjt lite innan jag laddar upp dessa härliga alster utifrån EOV-ordet "Arbete", men här kommer dom!!!

Aase:
eov_arbete_aase

Sonja/rastom32:
eov_arbete_sonjarastom32

Pia/engdam:
eov_arbete_piaengdam

{Månadstema - februari}

I februari har vi temat "Kärleken är....". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 4 mars kl 21,00, märk ditt mail Månadstema februari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Här kommer fialoppans ljuvliga kärleksalster!!
febcall08_fialoppan.jpg


{Mikaelas fotofredag v7}

Hej igen!
Jag vet ju att det var Alla Hjärtans Dag igår, men jag är hemskt nyfiken på om ni tog några fina fotografier speciellt för den dagen eller om ni tog några fina under gårdagen. Har sett massor av fina Valentinfoton, så jag skulle vilja se era, det kan ju faktiskt vara vad som helst, kärlek, muffins, rosa, hjärtan.... Om ni inte har fotat några ännu så går det ju alldeles utmärkt att fota i efterhand, det gjorde jag alldeles nyss, men blev inte alls nöjd så det kommer att bli omfotografering snarast. Jag hittade en påse godis som jag köpte i NewYork och har haft liggandes i en låda till ett speciellt fototillfälle, så det blir att stoppa undan godispåsen och plocka fram den imorgon igen, för nu har jag inte tid.
image3216

Men jag återkommer på
Flickr med mina nya fotografier. Vi ses där!
Nu ska jag ut i det vackra vårvädret. Trevlig helg!

{Testpanelen testar Inkywingsstämplar 1}

Några i inspirationsteamet har fått härliga, roliga och ljuvliga stämplar från Inkywings att leka med! Stort tack, Lisa!!! Här kommer första uppladdningen med härliga alster!!!

Marie/sockergrynet:
inkywings_sockergrynet1

Marie/sockergrynet:
inkywings_sockergrynet2

Helene:
inkywings_helene

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna1

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna2

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna3

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna4

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna5

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna6

Anna Maria/Rimna:
inkywings_rimna7

Återigen, stort tack till Lisa på Inkywings, vi är stolta över att ha fått skapa med dina stämplar!!!

{Veckans utmaning v7}

Denna vecka är det Ethel som utmanar er att använda överblivna siffror bland era alfabet, visst har ni massor av dessa kvar???

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 19/2 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v7. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.


Ethels utmaning:
I mina stickerspaket har siffrorna, möjligen tillsammans med ett och annat Q och Y en tendens att bli kvar... Jag bara gissar, men jag tror inte jag är ensam om det!? Siffror är ju roliga och användbara - därför vill jag utmana er att bara använda sifferstickers (inga bokstavsstickers alltså) till en layout!

utman_v7_ethel

Lycka till!
/Ethel

{Blandade utmaningsalster}

Här kommer en laddning med härliga utmaningsalster från er läsare, vi är så glada och tacksamma att ni tar er tid och skapar utifrån våra utmaningar!

Först ut har vi utmaningen att använda overlay på era sidor!

Joggemias kort:
overlay_joggemia

Sofie/sosofofie:
overlay_sosofofie

Anna-Lena/Hönan:
overlay_annalena_honan

Jenny Bergvall:
overlay_jennybergvall

Sen har vi utmaningen att använda vellum på sin sida, och Jenny_u har gjort en härlig sida:
vellum_jenny_u

Sen har vi förra veckans utmaning, där Marie/hallonflicka utmanade er läsare att riva papper på er sida:

Johanna/silwerstar:
utman_v6_silwerstar

LottaM:
utman_v6_lottam

Sonja/rastom32:
utman_v6_sonjarastom32

Linda (har blivit inspirerad av ett av LottaR:s alster):
utman_v6_linda

{Skissutmaning v7}

Måndag och dags för en ny skiss! Denna vecka är det JennyB som bjuder på en härlig skiss!!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 17/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v7. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v7_skiss

Och teamets underbara skisstolkningar såklart!

Ulrika:
v7_ulrika

Mikla:
v7_mikla

Sasha/Sandra:
v7_sasha

Eize:
v7_eize

{Skissalster v6}

Idag bjuder vi på ett sprakande potpurri av skisstolkningar från er läsare!!! Vi fick in en bra bit över 30 skisstolkningar på förra veckans skiss och det är supersvårt att välja! Så idag visar vi hela 10 st utav alla dessa fantastiska tolkningar vi fick äran att titta på. Titta och njut!!!

MarieG:
v6_marieg

Carina:
v6_carina

Anni:
v6_anni

Scrapjo:
v6_scrapjo

joggemia:
v6_joggemia

MissMian:
v6_missmian

silwerstar:
v6_silwerstar

kikkan75:a:
v6_kikkan75

Sandra/sanka:
v6_sanka

Angelika:
v6_angelika

{Mikaelas fotofredag v6}

Hej!
Nyfiken som jag är så vill jag se mer av era hem. Jag har hittat en Flickrgrupp som heter
The Corners of My Home och jag tycker att det är så spännande att få se små detaljer ur människors hem, så jag vill se era, kanske en dammråtta i nåt hörn, en tavla, kuddarna i soffan, ni förstår. Så se er omkring i hemmet och börja fotografera.
Här får ni en tjuvkik från mitt hem.
image3180

Ha nu en riktigt trevlig helg! Kram Mikaela

RealPeople-RealHomes
AroundTheHouse
NoPlaceLikeHome
CreativePeopleAtHome


{Veckans utmaning v6}

Denna vecka är det Marie/hallonflicka som utmanar er med rivna kanter!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 12/2 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v6. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.


Maries utmaning:
Rivna kanter kan lyfta en layout från att vara kantig och lite tråkig till att bli en spännande sida. Jag, Marie/hallonflicka utmanar er att denna vecka arbeta med rivna kanter. Kanske river ni pappren eller så vågar ni er på att till och med riva lite i fotografierna? Man kan använda sig av linjaler eller andra hjälpmedel, eller så river man helt enkelt förhand. Prova, jag lovar att det är kul!
utman_v6_hallonflicka{Utmaningsalster}

Vi passar på att ladda upp lite blandade utmaningsalster igen. Först ut har vi utmaningen att använda 5 mönstrade papper från olika tillverkare.

Jenny/jakobsmamma:
5monstrade_jenny

fruSigoldson:
5monstrade_frusigoldson

myamia:
5monstrade_myamia

lillblomman/Ulrika:
5monstrade_lillblommanulrika

Sen har vi Minerva som hoppade på Monnahs veckoutmaning att använda saxen som redskap:
v5_utman_minerva

{Utmaning - använd vellum}

Vi som scrappat i ett antal år minns säkert vellumpappret, det där genomskinliga och lite frostiga pappret. Är du relativt ny inom hobbyn kan vi lova att det är ett häftigt material att använda. Ger ett softat och skönt intryck, och ändå lite genomskinlig effekt. Så idag utmanar vi er att använda vellum på era sidor, rota i lådorna nu!!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast måndagen den 11/2 kl 21,00 och märk ditt mail Vellum. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Är ni nyfikna på teamets ljuvliga alster? Ja, då kommer dom här!!

Monnah:
vellum_monnah

JennyB:
vellum_jennyb

Ulrika:
vellum_ulrika

Annika:
vellum_annika

Eize:
vellum_eize


{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag är det sista dagen som vi  visar dessa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Sist ut är Emma/Emso med sitt härliga album!
youdo_filefolder_emso1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag är det Monnah och Pernilla/thorolds urfina folders som ni får beskåda!

Monnah:
youdo_filefolder_monnah1

youdo_filefolder_monnah2

Pernilla/thorold:
youdo_filefolder_thorold1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

{Skissutmaning v6}

Måndag och dags för en ny skiss!

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 10/2 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v6. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Vänta med uppladdning i gallerier mm tills vi gjort vårt urval.

Först ut är skissen:
v6_skiss

Sen kommer teamets ljuuuuvliga tolkningar!

Sofi/fialoppan:
v6_fialoppan

Linda/muhren:
v6_muhren

Frida:
v6_frida

Annika:
v6_annika

{Skissalster v5}

Mmmm, vilka fina och kreativa tolkningar vi fick se utifrån vecka 5:s skiss. Här kommer ett härligt urval!

Jenny:
v5_jenny

Pylle/Elin:
v5_pylleelin

Fnyz/Hanna:
v5_hannafnyz

Magda:
v5_magda

lillblomman/Ulrika:
v5_lillblommanulrika

{Utmaning - overlays}

Denna söndag utmanar vi er att skapa med overlays (plastfilm med mönster). Det finns en uppsjö med härliga overlays och några av er har säkert ett och annat ark som ni kan skapa nåt med :-)

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast lördagen den 9/2 kl 21,00 och märk ditt mail Overlays. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets härliga overlaysidor!

Ellison:
overlay_ellison

Annika:
overlay_annika

JennyB:
overlay_jennyb

Monnah:
overlay_monnah

Pernilla/thorold:
overlay_thorold

Eize:
overlay_eize

{Ett ord i veckan - v5}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Arbete". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du?

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v5. Senast lördagen den 9/2 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamets härliga tolkningar vill ni säkert se, här kommer dom!!!

Ellison:
eov_v5_arbete_ellison

Maria/Marajjah:
eov_v5_arbete_marajjah


{Massor med utmaningsalster}

Vi är helt överväldigade över den respons våra utmaningar och annat får! Vi bara måste tacka ER ALLA som skapar utifrån våra utmaningar och som skickar in dom, vi är så glada och tacksamma!! Här kommer ett gäng alster utifrån tre utmaningar vi haft den sista tiden!!!

Först har vi teknikutmaningen att använda "rivet och sytt" på sitt alster. Vi fick in massor med härliga och kreativa alster!

Karoline
teknik_v4_karoline

LottaM:
teknik_v4_lottam

Stella:
teknik_v4_stella

joggemia:
teknik_v4_joggemia

Sen hade vi utmaningen att använda "band/garn och knappar" på sina alster, här kommer ett urval:

Elsas första LO:
band_elsa1

Elsas andra LO:
band_elsa2

joggemia:
band_joggemia

Kristine
band_kristine

Förra helgens ord till Ett ord i veckan var "Svårt" och vi fick in flera härliga alster till den!

Lotta Bark:
image3133

LottaM:
image3134

Mette:
image3135

Sen hade vi en färgutmaning, som gick ut på att använda nedanstående färger:
image3132

Den färgutmaningen var poppis och här är ett gäng härliga alster vi valt ut!

AnnaH:
farg_v4_annah

Jenny:
farg_v4_jenny

Lisbet:
farg_v4_lisbet

Malin Helier:
farg_v4_malinhelier

{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag är det Sandra/Sasha och Mikaela som visar sina fantastiska skapelser!!!

Först har vi Sandra/Sashas album:
youdo_filefolder_sasha1youdo_filefolder_sasha2

Sen har vi Mikaelas härliga album:
youdo_filefolder_mikla1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)

{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag är det UllisÖ och Anna/anzan som visar sina häääääärliga alster!!!

Först ut är UllisÖ, som använt sina filefoldersflikar på en layout, ett härligt och lite annorlunda element!
youdo_filefolder_ullis

Sen har vi Anna/anzans härliga album:
youdo_filefolder_anzan1
(Klicka på de små bilderna så får ni se dom större)


{Månadstema - februari}

I februari har vi temat "Kärleken är....". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 4 mars kl 21,00, märk ditt mail Månadstema februari och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Här kommer Fridas kärleksfulla tolkning:
febcall08_frida

{Januarialster - drömmer om vitt}

Kolla in vilka härliga tolkningar vi fick in på januaris tema "Jag drömmer om vitt".

LottaM:
jancall_lottam

Stella:
jancall_stella

{Testpanelen scrappar filefolders...}

Idag fortsätter vi att visa härliga och lekfulla, vackra och fantastiska filefolders som teamet fått från leverantören Youdo.

HÄR hittar du information om vad filefolder är för något.

Idag är visar Ulrika och Marie/hallonflicka sina underbara minialbum!!!

Först ut är Ulrika!
youdo_filefolder_ulrika1

youdo_filefolder_ulrika2

Och sen har vi Marie/hallonflicka!
youdo_filefolder_hallonflicka1


(Klicka på de små bilderna för att se dom större)


{Mikaelas fotofredag v5}

Hej alla glada!
Det är fredag igen och jag har legat nedbäddad i min säng hela dagen, med feber, halsont och en enorm huvudvärk, så nu tassar jag upp och slänger in en liten simpel fotofredag.
Jag tycker att det är så fint med rundade hörn på fotografier och jag har hittat 2 sidor som med enkla steg visar hur man gör,
här och här. Men igår när jag skulle testa det igen så fick jag det inte till att fungera, vet inte vad jag gjorde för fel, för det funkade alldeles utmärkt förra veckan....grrr.... men då så hittade jag den här lilla sidan där man bara laddar upp sin bild och så väljer man create border och vips så har man ett rundat hörn och man kan få en färgad kant också. Hokus Pokus! Passar mig perfekt eftersom jag är lite lat för tillfället.image3090
image3092

Nu ska jag krypa tillbaka i min lilla säng, hoppas att ni får en trevlig helg! Kram Mikaela