{Scrappakalja sponsrar mera!}

Scrappakalja har sponsrat teamet med material nu i juni och vi är oerhört glada för förmånen att skapa lite för deras räkning. Passa nu på att kila in i Scrappakaljas finfina butik, det är värt ett besök!!Sist ut har vi Fialoppan/Sofi som skapat underbara alster med material från Scrappakalja.

Fialoppan/Sofi skriver:
Jag fick två papper, ett supergulligt med fåglar; Tweet, Fancy Pants och ett härligt gult med präglade blommor. Här har jag kombinerat dem med wellpapp. De rosa, blingiga bradsen kommer från Creative Imaginations.


Ett enkelt kort i svart och gult! Det svartvita pappret är en bit av ett presentpapper. Bokstäverna kommer från American Crafts och finns också hos Scrappakalja.


Här utgick jag från de stora glittriga bradsen och hittade en spillbit med brunt papper, brunt och rosa är så fint ihop! Den bruna genomskinliga bården kommer från My Minds Eye.

{Scrappa en LO med Fnyz}

Nu ska ni få se hur en layout tar form i mitt scraprum. Det allra första jag gör är att välja ut ett foto jag vill scrappa, kanske har jag ett speciellt som jag vill scrappa direkt eller så sitter jag och bläddrar i fotohögen tills jag hittar något/några jag känner för. Den LO jag ska visa hur jag gjort är nedanstående:Den här gången hade jag ett foto som jag var ltie extra sugen på direkt, då kommer nästa steg. Jag bläddrar igenom alla mina papper och plockar ut ALLA som kan passa, så jag får en rejäl hög med papper. Sen sitter jag med papprena och kollar nogrannare vilka som kan passa bra ihop och om jag har nån speciell skiss eller lift som ajg vill göra så kollar jag på ett ungefär hur många papper jag behöver.Sen när jag har sållat ut så jag har kanske 5-6 mönstrade och ett par enfärgade så börjar jag kolla mer på själva upplägget, vilket papper som ska vara vart m.m. Här bestämde jag mig för att ta ett papper med ”bracket”-kant, och för att göra nått lite mer roligt med det så klippte jag ut själva innerdelen av pappret så jag bara fick kvar en ram. Sen skrapade jag innerkanten på ramen med en sax för att få en sliten kant:


När ramen är färdig så ritar jag av den på ett grönt mönstrat papper, klipper ut och monterar det gröna bakom ramen, sen gör jag samma sak med ett mönstrat med snöflingor på men jag ritar bara av hörnet på ramen då detta papper bara ska sticka fram en bit. River istället en av kanterna för att få lite mer djup och liv i layouten.


Nu när alla delar är utklippta så chalkar jag kanterna (förutom den rivna) och monterar dem på ett svart enfärgat papper, efter att alla papperslager är på plats så monterar jag även fast fotot och går ner till min symaskin som alltid står redo och trädd för att sy på layouter med.

Jag syr en ram runt fotot:


Efter att alla papeprslager och foto är på plats så kommer rubriken, till detta foto hade jag en rubrik i tanken redan då hon ser ut som en liten grottmänniska med spjut i handen. Så då ska jag bestämma vart jag vill ha rubriken, i vilken färg och vilket typsnitt. Här beslutar jag att sätta dit en till bit papper för att ha rubriken på, klipper till en bit rött mönstrat papper som jag monterar fast och väljer ut bokstäver som passar i storlek och stil.


Provar dem lite löst innan jag klappar dit dem ordentligt så jag ser så de får plats ordentligt och hamnar där de ska. När jag är nöjd med hur de sitter så klappar jag dit dem ordentligt och sätter dit den lilla ”för-rubriken”


När foto och rubrik m.m. är på plats så kommer det svåraste momentet enligt mig, att välja dekorationer... Det är ofta här jag tar en paus med en layout, kanske den får ligga flera dagar för att jag fastnar i dekorations-träsket.

Till denna LO så väljer jag iaf ut en bling-swirl för att göra den lite glittrig och gnistrande som snön. Dessa färdiga swirls funkar det ju utmärkt att klippa i så man får dem som man vill ha dem, man kan klippa bort delar på en eller lägga till delar från en annan:


Jag väljer även att göra en liten journalingruta och så vill jag alltid ha med datum på mina layouter så man lätt kan se när det är och sortera dem rätt i albumen. På denna blev det en dymoremsa med datumet på. När alla dekorationerna är på plats (förutom en som ligger åt sidan för att torka) så 3D-lackar jag de detaljer som jag vill ha lackade, t.ex. rubriken och dymoremsan.


Då min journalingruta behövde torka så kom den på sist, annars brukar 3D-lacken vara sist på plats. Min journalingruta gjorde jag på följande vis:

Först stämplade jag på den med en guldfärgad stämpeldyna:


Sen tog jag en ”torr” vanlig text-stämpel och stämplade en gång med så den liksom tog bort guldfärg istället för att stämpla dit någon annan färg. När färgen torkat så satte ajg fast en liten biljett från Jenny Bowlin bakom den och 3D-lackade hela rutan Innan lacket torkat så lindade jag floss runt ett chipboardhjärta och monterade fast det i 3D-lacket så att lacket blev som lim.

När 3D-lacket torkade så blev guldet alldeles blåfärgat, inte meningen men det blev så coolt så jag blev bara mer nöjd med resultatet.


Sist skrev jag dit lite anteckningar och moterade rutan tillsammans med en liten blingswirl på layouten, vilket då alltså resulterade i denna LO.


Tack för att du läste min artikel!

Hanna/fnyz

{Färgutmaning v26}

Det är sommar och vi kommer lägga ut lite utmaningar på måfå under kommande månader. Vi hoppas att ni blir inspirerade och vill skapa.

Idag är det en färgutmaning som är på gång. Vi hoppas du inspireras av nedanstående färgkarta:


Vill du vara med i urvalet om att ev få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast tisdag 30/6 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Färgutmaning v226 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Självklart får du ladda upp alstret på din egen blogg innan vi valt alster att publicera hos oss.

Gör du en tolkning efter deadline får du gärna lämna en kommentar med en länk till din blogg/sida eller liknande eller maila den till oss så kanske den kan komma med i ett blandat urval på vår blogg, så får läsarna se fler tolkningar.

Teamet har som alltid gjort vackra och inspirerande alster:

Diana:


Marie/sockergrynet:


Pernilla/thorold:


joggemia:


Maria:


PernillaF:


{Läsaralster - Scraplifta MissGoldie}

Åh, vi är så glada att vi fått se såååå fina alster från scrapliften av MissGoldie. Titta och njut!

Christel:


Ann-Louise:


Bealitt:


Linalotta:

{Scrappakalja sponsrar mera!}

Scrappakalja har sponsrat teamet med material nu i juni och vi är oerhört glada för förmånen att skapa lite för deras räkning. Kika in i Scrappakaljas finfina butik, det är värt ett besök!!Idag är det Helene som visar tre alster gjorda med material hon fått skickat till sig. Det är mönstrat papper från Basic Grey i röda och grå toner samt lite härliga dekorationer.


{Scrappakalja sponsrar!}

Scrappakalja har sponsrat teamet med material nu i juni och vi är oerhört glada för förmånen att skapa lite för deras räkning. Kika in i Scrappakaljas finfina butik!Idag är det MarieG som visar en underbart härlig dubbelsida som hon gjort med material från Scrappakalja.

Materialet hon använt är följande:
Pappret och Anteckningskortet kommer från Jenni Bowlin Studio. Bandet från Wild Asparagus och pärlorna från Kaisercraft. Fjärilarna är urklippta från det mönstrade pappret och sen använda som dekorerationer.


{Scrapliftutmaning v24}

Vi fortsätter i sakta mak att ladda upp lite utmaningar här på bloggen, kanske det är nån i vårt avlånga land som blir inspirerad :-) Framförallt då vi saknar sommarvärmen.

Idag är det MissGoldie som vi liftar! Här är hennes underbara LO.


Vill du vara med i urvalet om att ev få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast tisdag 16/6 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname och märk ditt mail Scraplift v24 i ämnesraden. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Självklart får du ladda upp alstret på din egen blogg innan vi valt alster att publicera hos oss.

Gör du en tolkning efter deadline får du gärna lämna en kommentar med en länk till din blogg/sida eller liknande eller maila den till oss så kanske den kan komma med i ett blandat urval på vår blogg, så får läsarna se fler tolkningar.

Och så teamets tolkningar! Kan säga att denna LO satte fart på en stor del av teamet ;-) Kolla ALLA fina tolkningar!

Pernilla/thorold:


Anna/augusti73:


Marie/sockergrynet:


Susanne/susny:


Monnah:


MarieG:


JennyB:


Hanna/fnyz:

{Scrappakalja sponsrar!}

Scrappakalja har sponsrat teamet med material nu i juni och vi är oerhört glada för förmånen att skapa lite för deras räkning. Kika in i Scrappakaljas finfina butik!Först ut har Meli/Isabelle gjort en härlig sida med material från Scrappakalja. Papprena är från Prima Marketing Iron Orchid Designs och Jenni Bowling Vintage Black Ledger, journalingblad från Prima och blommor mm. Meli har lagt till lite egna dekorationer oxå :-)