{Veckans utmaning v22}

Idag bjuder Sofi/fialoppan på en härlig utmaning, fram med era pärlor!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 3/6 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v22. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Sofi/fialoppans utmaning:
Jag vill utmana er att använda pärlor på era layouter eller kort! Det finns otroligt många sätt att använda sina pärlplattor på; som bokstäver, små minidekorationer, ramar eller en större platta, nästan som ett mönsterpapper. Dessutom är det kul att sitta och pärla tillsammans med barnen!


utman_v22_fialoppan1

På några av bokstäverna har jag duttat med akrylfärg, på så sätt måste man inte köpa en massa olika pärlor. Hoppas ni hänger på!

utman_v22_fialoppan2

utman_v22_fialoppan3

Lycka till! /Fialoppan

{Skissutmaning v22}

Måndag och skissdag! Dags för en ny skiss mao! Denna vecka är det återigen Helene som bjuder på en skiss att tolka :-)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 1/6 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v22. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer först skissen:

v22_skiss

Och teamet har såklart tolkat skissen, härliga alster att titta på!

Marie/hallonflicka:
v22_hallonflicka

Emma/emso:
v22_emso

AnnaB:
v22_annab

{Skissalster v21}

Det är så skoj att se de olika tolkningarna man får in på en skiss, och att se hur olika man tolkar en dubbelskiss är extra skoj!! Man kan göra om en dubbelskiss till en enkellayout eller följa den osv. Här kommer veckans utvalda alster, innovativa och härliga!

petraunne:
v21_petraunne

Ann-Sofie:
v21_ann-sofie

LottaM:
v21_lottam

jeanettan:
v21_jeanettan

Malwa:
v21_malwa

Monica/leamon:
v21_leamon

{Utmaning - rubrik med olika bokstäver}

Denna söndagkväll utmanar vi er att scrappa med olika bokstäver i er rubrik! Säkert har ni massor med överblivna bokstäver... Var inte rädda för att blanda typsnitt och färger i er rubrik... Så fram med era bokstäver nu!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast söndagen den 1/6 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - olika bokstäver. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamet har självklart gjort många ljuvliga alster att inspireras av, titta och njut!

Urlika:
olikabokstaver_ulrika

Sandra/sasha:
olikabokstaver_sasha

JennyB:
olikabokstaver_jennyb

Julia:
olikabokstaver_julia

Eize:
olikabokstaver_eize

{Ett ord i veckan - v22}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Mirakel". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du? Ordet ska finnas med i din titel.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v22. Senast lördagen den 1/6 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här är JennyB:s romantiska och ljuvliga tolkning:
eov_v22_mirakel_jennyb


{Månadstema - maj}

Under majaprilmars månad kommer månadstemat att vara "Favoritmusik". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 3 juni kl 21,00, märk ditt mail Månadstema maj och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

AnnaB och Maria har gjort varsitt ljuvligt alster!

AnnaB:
majcall08_annab

Maria:
majcall08_maria.


{Blandade utmaningsalster}

Vecka 20 hade Anna/augusti73 en härlig och busig utmaning, och Marie från Danmark hakade på. Kolla in Maries fantastiska LO:
utman_v20_marie


Sen har vi haft en utmaning som handade om att stämpla utan stämplar och vi fick såååå många fina bidrag, här kommer ett urval!

Jenny/jakobsmamma:
ingastamplar_jakobsmamma

Pernilla:
ingastamplar_pernilla

Ulrica:
ingastamplar_ulrica

LaVikinga:
ingastamplar_lavikinga

Anna-Karin:
ingastamplar_anna-karin

{Mikaelas fotofredag}

Ja, det VAR längesen, men nu så blir det en fotofredag igen. Solen skiner och det är verkligen dags att prata om min STORA nya kärlek.......TheGoldenHour....♥♥♥
Nu när det börjar bli riktigt sköna sommarkvällar, med sol ända tills man går och sover, det är då ni ska ut och fotografera, MEN......inte mitt på dagen, nej, utan ni ska fota under GylleneTimmen, alltså ca 1 timme innan solen går ner eller 1 timme efter solen gått upp. Ljuset är helt fantastiskt då, inga skarpa skuggor, allt är mjukt och härligt,  allt ser ut som om det dryper av guld och man kan fotografera i motljus, japp rakt emot solen. Har man riktigt tur så får man underbara solkatter med på fotografierna också, säkraste sättet att få till ljuseffekter och solkatter är att fota på minsta bländare, typ 22 och sen bara låta solen snudda kanten av optiken, det kräver lite träning, då kan det bli underbara solstrålar på fotona. Och är det så att ni har ett uv-filter till er kamera så sätt på det, ju mer glas på optiken ju mer reflexer. Så vad ska ni göra i kväll? Jo, sitta ute och vänta på TheGoldenHour, det ska jag iallafall.

image3640
image3641
image3642

P.S Skulle det vara så att ni inte får till några som helst solkatter på era foton, så FUSKA, det gör jag. Om ni har Photoshop så går ni in i Filtermenyn. Under Filter----render----lensflare (på svenska, filter-----återgivning----linsöverstrålning) så finns det ett litet filter som skapar solkatter, ni väljer var på fotot ni vill att det ska sitta och häpp så har ni snygga solkatter.
Ha en riktigt trevlig fredag!
Mikaela ♥
ShootIntoTheLight
LensFlares
CoolLightStuff

{Veckans utmaning v21}

Idag är det dags för Monnah att bjuda på en rolig utmaning!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 27/5 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v21. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.


Monnahs utmaning:
Om du går till http://bighugelabs.com/flickr/ finns det massor av kul saker att göra med dina fotografier! Jag bestämde mig för att sätta in mitt favoritfoto från en riktig familjedag i ett kalenderblad. Om man inte har något emot att det står på engelska, man tycker det är för dyrt att anlita kalendertryckare och inte är någon hejare på olika bildprogram kan man trots det få riktigt proffsiga resultat.

Sådant gillar jag! Nu gjorde jag bara ett blad för maj och lät det få uppgift som "mönstrat papper".
utman_v21_monnah

{Utmaning - scrappa "misslyckade" foton}

Vi tänkte utmana er att scrappa era "misslyckade" foton, de fotona har också en härlig historia att berätta! Så fram med de mindre bra bilderna och dokumentera kring dom!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 28/5 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - "misslyckade" foton. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer massor med underbara alster från det fantastiska teamet:

Anna/augusti73:
misslyckadefoton_augusti73

Mikla:
misslyckadefoton_mikla

AnnaB:
misslyckadefoton_annab

Ulrika:
misslyckadefoton_ulrika

MalinD:
misslyckadedfoton_malind

Annika:
misslyckadedfoton_annika

Sandra/sasha:
misslyckadedfoton_sasha


{Skissutmaning v21}

Måndag och skissdag! Dags för en ny skiss mao! Denna vecka är det Helene som bjuder på en skiss att tolka :-)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 25/5 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v21. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer först skissen:
v21_skiss

Anna/augusti73:
v21_augusti73

Ethel:
v21_ethel

{Skissalster v20}

Två underbart härliga alster fick vi in utifrån förra veckans skiss, titta och njut!!!

Stella:
v20_stella

Ann-Sofie:
v20_ann-sofie

{Ett ord i veckan v20}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Hemma". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du? Ordet ska finnas med i din titel.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v20. Senast lördagen den 24/5 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer teamets tolkningar:

Pernilla/thorold:
eov_v20_hemma_thorold

Annika:
eov_v20_hemma_annika

Sofi/fialoppan har gjort ett minialbum om sitt hem:
eov_v20_hemma_fialoppan1

eov_v20_hemma_fialoppan2

eov_v20_hemma_fialoppan3

eov_v20_hemma_fialoppan4

{Månadstema - maj}

Under majaprilmars månad kommer månadstemat att vara "Favoritmusik". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 3 juni kl 21,00, märk ditt mail Månadstema maj och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Först ut har vi JennyB som använt en rad ur en låt till rubrik:
majcall08_jennyb

Och Emso har gjort en LO om sin favoritlåt ett visst datum:
majcall08_emso


{Utmaning - stämpla utan stämplar}

Idag tänkte vi utmana er att ta fram akrylfärger (eller andra färger) och stämpla på era alster - MEN ni får inte använda stämplar, utan vara lite kreativa då ni stämplar.... Låt oss se vad ni hittar på!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast onsdagen den 21/5 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - Inga stämplar. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamet har såklart gjort ljuvliga alster!

Ulrika har stämplat med en toarulle för att få ringar:
inga_stamplar_ulrika

Maria har stämplat hjulspår med en gammal leksakstraktor:
inga_stamplar_maria

Anna Maria/rimna har gjort ett kort och stämplat fågelspår med en tulpanbrad:
inga_stamplar_rimna

Frida har använt en liten glasburk för att få till ringarna runt stjärnorna:
inga_stamplar_frida

{Veckans utmaning v20}

Denna vecka bjuder Anna/augusti73 på en helcool utmaning, anta den!!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 20/5 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v20. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Anna/augusti73:s utmaning:
Är du en sån som jag som ofta brukar välja film eller bok utifrån omslaget?! Själv köper jag t.ex. hellre en bok med ett inspirerande omslag än en som ser trist ut. (Vilket säkert gjort att jag gått miste om en hel del bra böcker! *LOL*) Min veckoutmaning till dig är: inspireras av ett bok-, film- eller skivomslag! Du kan göra allt ifrån en total CASE till att bara inspireras av upplägget eller färgerna eller någon annan del av omslaget som tilltalar dig. Du kan självklart välja samma omslag som mig om du vill.

Själv har jag valt cd-omslaget till Mikas album Life in Cartoon Motion. Jag har inspirerats av designen/upplägget, de starka glada färgerna och de många olika elementen.


utman_v20_augusti73_1

Lycka till - jag ser fram emot att få se din layout! Här är min!

utman_v20_augusti73_2

Anna/augusti73

{Blandade alster v18 och 19}

Här kommer en uppladdning av inskickade bidrag på tidigare utmaningar vi haft :-) Ber om ursäkt för fördröjningen av vissa, men Helene - som sköter bloggen - är ju dels gravid och har även varit i Amsterdam i helgen... Så ibland blir det lite förseningar på uppladdningarna, men hoppas ni har överseende med det i alla fall!!

Nå, till urvalet av ljuvliga alster!

Först ut har vi alster från v18:s färgutmaning då man skulle utgå från nedanstående färgpalett:
farg_v18_08

Helena/alfons10elias:
farg_v18_alfons10elias

Ann-Marie/jozebelle:
farg_v18_jozebelle

Jenny/jakobsmamma:
farg_v18_jakobsmamma

ElinÅ:
farg_v18_elina

Sen har vi haft en utmaning där vi utmanat er att använda journalingspots på era alster, många ljuvliga alster fick vi in även där!

JennieT:
journalingspots_jenniet

LottaM:
journalingspots_lottam

Malin/epona:
journalingspots_epona

V19:s "Ett ord i veckan" hade vi ordet Overkligt och LottaM har gjort en härlig LO:
eov_v19_lottam

joggemia antog LottaR:s veckoutmaning förra veckan och gjorde egna chipboards:
utman_v19_joggemia


{Skissutmaning v20}

Måndag igen! Dags för en härlig vecka med en ny skiss! Denna vecka är det Monnah som bjuder på en härlig skiss att  tolka :-)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 18/5 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v20. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer först skissen:
v20_skiss

Sen kommer teamets kreativa och härliga tolkningar!

Malena:
v20_malena

Pernilla/thorold:
v20_thorold

Åsa L.B:
v20_asalb

{Skissalster v19}

Mmm, härliga alster har vi fått in på förra veckans skiss! Här kommer ett urval!

skumpis:
v19_skumpiserica

Helena Påhlsson:
v19_helenapahlsson

Miaa har scrappat omslaget till sin kalender :-)
v19_miaa_1

v19_miaa_2

v19_miaa_3

{Veckans utmaning v19}

Denna vecka utmanar LottaR er att skapa egna chipboarddekorationer, så fram med papper, kartong och sax!!!

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 13/5 kl 21,00 och märk ditt mail Veckans utmaning v19. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.


Lottas utmaning:
Jag utmanar er att göra egna chipboard figurer! Det är så roligt att göra, lite extra pill men det är det värt! Det finns säkert 100 olika sätt att göra dom på. Men jag brukar skissa upp en bokstav eller figur på baksidan av ett papper, och klippa ut det, sen limma det på en kartongbit och klippa ut en gång till.

För att få fina kanter gillar jag att sandpappra dom ganska mycket, det är en smaksak men kanterna blir mycket mjukare och ser inte så utklippta ut. Lycka till och jag hoppas många av er hakar på denna utmaning!

Lycka till! /LottaR


utman_v19_lottar

{Skissutmaning v19}

Hurra, det är måndag och det är återigen dags för ny skiss!! Denna vecka är det en av Helenes skisser som ni ska få tolka :-)

Vill du vara med i utlottningen om att få ditt alster publicerad på vår blogg, skicka din LO eller ditt kort senast söndag 11/5 kl 21,00 till
swe.scrapbook@gmail.com, skriv ditt riktiga namn + gärna ditt nickname (om du är med på något forum) och märk ditt mail Skissutmaning v19. Förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Här kommer först skissen:
v19_skiss

Och så kommer teamets fantastiskt fina tolkningar:

Marie/lily:
v19_lily

Helena:
v19_helena

Ullis:
v19_ullis

Annika:
v19_annika


{Skissalster v18}

Mmmm, ljuvliga och härliga tolkningar har vi fått se utifrån förra veckans skiss, som alltid i varierande färger och teman! Underbart! Här kommer veckans val!

Ulrika/lillblomman:
v18_lillblomman

Åsali:
v18_asali

Anna/dec74:
v18_annadec74

Miaa:
v18_miaa

Carina Cunningham:
v18_carinacunningham

{Utmaning - använd journalingspots}

Marknaden svämmar över av härliga och roliga journalingspots, alltså anteckningsblad i varierande storlekar och färger och teman eller så finns de som stämplar att stämpla med! Vi utmanar er därför att använda journalingspots på era alster, köpta eller egengjorda...

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast lördagen den 10/5 kl 21,00 och märk ditt mail Utmaning - journalingspots. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Teamet har självklart grävt bland sina journalingspots och skapat dessa ljuvliga alster:

Monnah:
journalingspots_monnah

Monnah:
image3582

Sandra/sasha:
journalingspots_sasha

Pernilla/thorold:
journalingspots_thorold

Anna/anzan:
journalingspots_anzan

Julia:
image3582

{Ett ord i veckan - v18}

Dags för ett nytt ord att inspireras av och denna vecka är ordet "Overklig". Du får böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord... På vilket sätt inspireras du? Ordet ska finnas med i din titel.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com och märk ditt mail EOV v18. Senast lördagen den 10/5 kl 21,00 vill vi se ditt alster. Glöm inte att förminska din bild till 500 pixlar på bredden.

Pernilla/thorold har gjort en overkligt vacker LO att inspirera er med:
eov_v18_overklig_thorold

{Månadstema - maj}

Under majaprilmars månad kommer månadstemat att vara "Favoritmusik". Temat får ni tolka helt fritt :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skicka ditt alster till oss på
swe.scrapbook@gmail.com senast tisdagen den 3 juni kl 21,00, märk ditt mail Månadstema maj och glöm inte att förminska din LO till 500 pixlar på bredden...

Pernilla/thorold har gjort en LO om sina killars idol, Markoolio :-)
majcall08_thorold


{Utmaningsalster aprils månadstema}

Mmmm, vi fick in två helt fantastiska layouter från förra månadens tema "Livet börjar om på nytt".

Sofie/sosofofie har scrappat om en jobbig händelse i deras familj, som innebär en nystart i deras liv. Deras lilla son har fått diabetes och de har tillbringat tid på sjukhuset.
april08_sosofofie

Marie/MissMian har scrappat om känslan att bli mamma igen efter 15 år, en omvälvande och härlig känsla :-)
april08_missmian