{Monica rekommenderar Photoshop-bok}

Rekommenderat av Monica:
Photoshop CS 2 med Scott Kelby


De flesta scrappare vill ha bra fotografier att utgå ifrån. Några uppskattade egenskaper hos ett foto är klara färger, kontraster, skärpa, fart o fläkt, spännande vinklar och balans. Fotona som inte blir så där kanonbra som man hade tänkt sig går tack och lov att fixa i Photoshop!

 

Jag är ingen digitalfotoexpert och därför köpte jag en bok av Scott Kelby; "Photoshop CS2 för digitalfotografer". Boken tog ett tag att läsa igenom trots att jag hoppade över de avsnitt som var skrivna för mer erfarna fotografer, men så är den också sprängfull med tips och idéer på allt mellan himmel och jord som har med bildförbättring att göra! Jag har provat många av Scotts steg-för-steginstruktioner med mycket lyckat resultat.


Det första fotot jag visar är taget i en restaurang med mycket dåligt ljus. Jag älskade min dotters ansiktsuttryck och ville scrappa det, men inte i det här skicket! Alltså... Upp med Photoshop i browsern. Sedan var det bara att följa Scotts instruktioner för att ta bort de röda pupillerna och fixa färgerna som inte var så roliga. Jag blev jättenöjd med resultatet och det tog högst 10 minuter att göra allt klart!
monnah1


Scott Kelby visar i boken flera olika sätt att göra om färgkort till svartvitt. Jag gillar kontraster och blir aldrig nöjd med att bara ta bort färgen. Med Scotts hjälp kunde jag t. ex. göra om det här färgmässigt ganska jobbiga fotot till ett som jag alltid vill ha framme!monnah2 

Förutom de här knepen har jag också prövat att ta bort svettblänk  i ansikten, arbetat med skärpa, gjort ”falska duplex” och också arbetat med andra tekniker.
 Slutligen ett exempel på en LO med bara "fixade" foton (Tack Maria som tog dem på Papprika!!!). Jag är för det mesta inte speciellt nöjd med foton på mig själv. Med Photoshop gick det att göra en sida som jag gillar ändå! Photoshoparbete på alla tre fotona för att dölja både det ena och det andra, men mest det jätteflottiga håret. Och det gick ju bra till slut...
monnah papprikaLO
 
Bokens namn: Photoshop CS 2
Författare: Scott Kelby
ISBN: 91-636-869-3 

Monica Bernpaintner {Inspirationsdesigner}

Kommentarer
Postat av: Emma

Tack för tipset, den boken skulle jag verkligen behöva! Är urkass på att redigera bilder i photoshop, men skulle vilja lära mig!

Postat av: MiaMaria & co

Låter som en bra bok, men jag har Paint Shop Pro så jag väntar väl på en bok om det ;) Tycker din LO "det här är jag" blev jättefin :)

2006-09-08 @ 17:41:27
URL: http://sarnhammar.se
Postat av: madde

verkar vara en fantastisk bok, men jag saknar att det trots allt är historien bakom fotot som är det viktiga. tänk på alla de underbara bilder som inte är "proffsiga", men vars historia är något att berätta om?

2006-09-08 @ 18:52:26
URL: http://maddesigno.blogg.se
Postat av: Elisabeth

Tack för tipset! Nu längtar jag ännu mer efter en ny dator så att jag förhoppningsvis kan få en bättre version av PS.

2006-09-08 @ 19:46:11
URL: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Postat av: badanka

tack! å ja måste köpa den där boken..

2006-09-08 @ 19:46:46
Postat av: Malena

Den har jag också eller den om photoshop elements men jag fick inte till det där med svettblänket. ska väl ge det ett nytt försök.

2006-09-08 @ 20:10:23
URL: http://malenascrap.blogspot.com
Postat av: Ullis

Jag gillar verkligen effekten du fått till på det första fotot! Och boken låter kanonbra, man kanske skulle ta och investera i en sån.....

2006-09-08 @ 23:58:26
URL: http://ullis-scrapblog.blogspot.com/
Postat av: Eva Andersson

Jag brukar själv köpa Adobes "Allt i en"-bok som jag också kan rekommendera. Har själv dessa böcker för Photoshop, Illustrator, InDesign m fl.

2006-09-09 @ 01:57:27
URL: http://potpourri.blogg.se
Postat av: Jessica Alba

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!

2010-02-08 @ 13:51:11
URL: http://jessica-alba.blog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback